|

۹۵ درصد اقلام ما، خارجی است

رئیس اتحادیه ابزارفروشان و یراق‌آلات از وجود رکود در صنف خود خبر داد. به اعتقاد فریدون غمام‌نو، علت اصلی این وضعیت، رکود در بخش ساخت‌وساز و صنعت است.

گسترش نیوز: تنوع محصولات در بخش ابزار و یراق‌آلات بسیار زیاد است و رونق آن می‌تواند علاوه بر اشتغال، درآمد ریالی و دلاری قابل‌توجهی را نصیب کشور کند. در همین راستا با رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران گفتگو کردیم.

feridongaman.jpg

فریدون غمام‌نو وضعیت صنف ابزارفروشان را «خیلی بد» توصیف کرد و اظهار داشت:

صنف ابزارفروشی به دو صنف ساخت‌وساز و صنعت، وابسته است و وقتی آن دو، در رکود باشند صنف ما هم شرایط خوبی نخواهد داشت. دولت باید هر آنچه برای رونق دادن به بازار این دو حوزه می‌تواند، انجام دهد تا اصناف جانبی مثل صنف ما هم جانی دوباره بگیرند.

معضلی به نام سایت‌ها

رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران در ادامه به موضوع سایت‌های فروشنده ابزارآلات پرداخت و از صدور بی‌رویه مجوز فعالیت برای آنها انتقاد کرد: بخشی از رکود بازار ما به همین سایت‌ها مربوط می‌شود. آنها زیر نظر ما فعالیت نمی‌کنند. درواقع، اجازه فعالیت خود را از اتاق اصناف می‌گیرند درحالی‌که به اعتقاد من این، مصداق دور زدن اتحادیه است و چه خوب است که متقاضیان ورود به یک صنف، مجوز خود را از اتحادیه همان صنف دریافت کنند. رک بگویم فعالیت بی‌رویه آنها پدر صنف ما را درآورده است. فعالیت هر صنفی باید شفاف و روشن باشد و بر آن نظارت شود. آیا نباید بدانیم آنها چه کسانی هستند و چه نوع کالایی می‌فروشند؟

بررسی سخنان رئیس اتحادیه ابزارفروشان نشان می‌دهد که او با فروش آنلاین مخالف نیست اما معتقد است که صدور بی‌رویه مجوز و عدم نظارت مستمر بر نحوه فعالیت آنها، به این صنف لطمه می‌زند.

تولید داخلی ناچیز

حوزه ابزارهای ساختمانی، نظر به وسعت و تنوعش می‌تواند سهم قابل‌توجهی در تولید و اشتغال داشته باشد اما رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران به ما گفت:

۹۵ درصد کالاهایی که در ابزارفروشی‌ها می‌بینید خارجی هستند. یکی از دغدغه‌های جدی من این است که تولید این حوزه در داخل کشور انجام شود اما متاسفانه به‌جز بعضی کالاهای ساده و ابتدایی، مابقی وارداتی هستند. رونق تولید در این بخش می‌تواند درآمدزا باشد و اشتغال خوبی ایجاد کند. وارد ابزارفروشی که می‌شوید جای خالی کالای ساخت ایران را احساس می‌کنید.

به اعتقاد رئیس اتحادیه ابزارفروشان تقویت تولید داخلی در این حوزه، به حمایت و پشتیبانی دولت نیاز دارد.

چند برابر شدن قیمت‌ها

فریدون غمام‌نو از گرانی‌های گسترده در صنف خود خبر داد و اظهار داشت: قیمت بعضی کالاها چند برابر شده است. کالایی که ۸۰ هزار تومان بود الان ۳۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود. چکش چینی که ۷۵۰ هزار تومان قیمت داشت حالا ۲ میلیون تومان است. افزایش قیمت کالاهایی که چند میلیون قیمت دارند به‌مراتب بیشتر است.

برای ورود به صنف ابزارفروشی چقدر سرمایه نیاز است؟

به اعتقاد رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران در شرایط کنونی، ورود به این حوزه کار درستی نیست:

همان‌طور که گفتم صنف ما در شرایط رکود کامل به‌سر می‌برد. ابزارفروشی فقط زمانی جان می‌گیرد که بخش مسکن و صنایع، رشد کنند. بنده در این شرایط، دایر کردن مغازه را پیشنهاد نمی‌کنم. علاوه بر این ابزارفروشی یک حرفه بسیار سرمایه‌بر است. برای خرید یک دریل باید چند میلیون، اختصاص دهید. تازه از هر قلم کالا باید انواع مختلف آن را داشته باشید. در حرفه ما، جور بودن جنس خیلی مهم است.

فریدون غمام‌نو در بخش پایانی سخنان خود از اندازه فروشگاه ابزارفروشی سخن گفت:

متراژ ابزارفروشی باید حداقل ۱۲ متر باشد. البته باید توجه داشت که کالاهای فروخته‌شده در ابزارفروشی معمولا حجیم و جاگیر هستند و متراژ هر چه بیشتر باشد بهتر خواهد بود.

کدخبر: 38847

ارسال نظر