|

پرونده ویژه تاجربانو/۷ ؛

این زن سیاه‌پوست از میشل اوباما هم قدرتمندتر است

در دنیای امروزی زنان نقش بسزایی در رشد و ترقی یک جامعه را بر عهده دارند. برخلاف افکاری که در گذشته وجود داشته است امروزه زنان توانسته‌اند بیشتر از مردان عرصه را به‌دست بگیرند و کارهای شگفت‌آوری انجام دهند تا چیزی به نام محدودیت برای زنان وجود نداشته باشد.

گسترش‌نیوز: اورسولا برنز مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت زیراکس است. شرکت زیراکس یک شرکت امریکایی فعال در زمینه‌ محصولات و خدمات مرتبط با اسناد کاغذی و تجاری است. محصولات این شرکت در بیش از ۱۶۰ کشور جهان عرضه می‌شود.

اورسولا برنز نخستین مدیرعامل زن سیاه‌پوست در کل دنیا است.

ursulaburnshr2.jpg

از تولد در محله‌ای فقیر تا کارآموزی در زیراکس

اورسولا برنز در سال ۱۹۵۸ دریکی از مناطق فقیرنشین منهتن در امریکا به دنیا آمد. محله‌ای که به گفته خود وی در آن زمان با ‌دار و دسته‌های خلاف‌کار و معتادان مواد مخدر پرشده بود.

مادر برنز که اتوکشی و تمیز کردن دفتر یک دکتر را بر عهده داشت، به‌تنهایی وی را بزرگ کرد. برنز نقش مادرش را در شکل‌گیری شخصیتش مسئله‌ای اساسی می‌داند.

اورسولا دوران دبیرستانش را در مدرسه دخترانه کاتولیک‌ها گذراند و سپس مدرک لیسانس خود را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه نیویورک دریافت کرد. او تابستان همان سال به‌عنوان کارآموز به زیراکس رفت.

اورسولا طول یک سال کارآموزی در زیراکس هم‌زمان به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پرداخت و موفق شد مدرک خود را از دانشگاه کلمبیا دریافت کند.

او پس از پایان دوره فوق‌لیسانس خود به‌صورت تمام‌وقت در زیراکس استخدام شد.

مسیر سختی که به‌تدریج هموار شد

در طول سال‌های بعد، وی در پروژه‌های مختلفی به‌عنوان توسعه‌دهنده و طراح محصول ایفای نقش کرد تا این‌که در ژانویه سال۱۹۹۰ ورق برگشت.

در اواخر سال ۱۹۸۹ برنز در جلسه‌هایی مداوم با حضور میلند هیکس، از مدیران ارشد اجرایی زیراکس شرکت می‌کرد. او با شرکت در جلسات متعدد در کنار هیکس، که از مدیران ارشد زیراکس بود، توانست اصول مدیریتی فراوانی را فراگیرد.

جدیت و پشتکار زیاد برنز باعث شد پست دستیار اجرایی از طرف هیکس به او پیشنهاد داده شود.

او در ابتدا از این پیشنهاد راضی نبود چراکه احساس می‌کرد به‌عنوان یک منشی به‌حساب می‌آید و کار خسته‌کننده‌ای خواهد داشت. اما با گذر زمان به برنز ثابت شد، چنین مسئولیت و چنین موقعیتی بسیار ارزشمند است.

اورسولا به مدت چند ماه به‌عنوان دستیار اجرایی هیکس در جلسات متعددی شرکت کرد. در این جلسات الامایر، مدیرعامل وقت زیراکس حضور داشت. اورسولا برنز در این جلسات بی‌پروا آنچه به نظرش بهتر می‌رسید را بیان می‌کرد. همین جسارت و البته ایده‌های خوب او باعث شد الامایر، مدیرعامل زیراکس، پرونده او را از بایگانی گرفته و عملکرد وی را به دقت مطالعه کند.

او با مطالعه پرونده اورسولا متوجه شد این بانوی پرتلاش طی چند سال در زیراکس بی‌امان و خستگی‌ناپذیر خدمت کرده و از چالش‌های مختلف سالم و سرافراز بیرون آمده است. به همین دلیل الامایر برنز را از هیکس، معاونش گرفت و دستیار اجرایی خود ساخت.

ursulaburns3.jpg

سال۲۰۰۹، سال اتفاق بزرگ برای اورسولا

اورسولا برنز در طول ۱۹ سالی که در زیراکس مشغول به کار بود توانست با کمک آن مالکاهی، مدیرعامل بعدی شرکت زیراکس، این شرکت را از ورشکستگی را به سوددهی برساند.

مالکاهی پس‌ازآن که دریافت اورسولا در گرداندن امور زیراکس و تنظیم فعالیت‌های این شرکت نقش بنیادی دارد او را به‌عنوان عامل کلیدی تیم بازسازی زیراکس در نظر گرفت و مسئولیت کارهای روزمره را به عهده او گذاشت.

تقریباً از همان زمان اورسولا به‌عنوان گزینه اصلی جایگزین مالکاهی مطرح بود.

سرانجام اورسولا برنز، در جولای سال ۲۰۰۹ به‌عنوان مدیرعامل شرکت جانشین مالکاهی شد.

جالب است درباره اورسولا برنز بدانید:

  • دستمزد او یکی از بالاترین دستمزدهای مدیران حال حاضر جهان است.
  • در فهرست سال ۲۰۰۹ در یکی از معتبرترین نشریات اقتصادی به‌عنوان چهاردهمین زن قدرتمند جهان شناخته شد.
  • اورسولا برنز در نخستین سخنرانی‌اش به‌عنوان مدیرعامل خطاب به ۱۳۰ هزار کارمند زیراکس گفت:

«ما همه اعضای یک خانواده هستیم و باید با صداقت و همدلی در جهت رشد هر چه سریع‌تر شرکت گام برداریم.»

کدخبر: 54095

ارسال نظر

 

آخرین اخبار