کاهش ۳۱ درصدی واردات کالاهای مصرفی
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: واردات کالاهای مصرفی به کشور سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن ۳۱ درصد کاهش یافت.
گسترشنیوز: رضا رحمانی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران زنجانی یکی از مهمترین برنامههای این وزارتخانه را توجه به ساخت داخل بیان کرد و افزود: توجه جدی به تولید داخل اقلامی که از خارج وارد میشود از رویکردهای این وزارتخانه در امسال است.
وی یادآور شد: بر همین اساس رشتههای مختلف صنعت احصا شده و بنا بر این است که ۱۰ میلیارد دلار واردات کالا در برنامههای تعریف شدهای تا سال ۱۴۰۰ به ساخت داخلی تبدیل شود.
رحمانی اظهارکرد: در این برنامه ۲ هزار واحد تولیدی راکد که مشکل بازاریابی ندارند فعال شده و به چرخه تولید بازخواهند گشت.
وی با بیان اینکه بخشی از ظرفیتهای این بخش به دلیل عدم تامین نقدینگی خالی است، تصریح کرد: با فعال شدن این ظرفیتها تولید ملی، اشتغال و شیفت کاری کارخانهها افزایش مییابد که این به معنی تثبیت شغل موجود و اشتغال جدید است و در زمان جنگ اقتصادی که دشمن انتظار داشت کارخانههای ما تعطیل و موج بیکاری ایجاد شود، فتح و پیروزی محسوب میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت الزام رشد و توسعه صنعت و رقابت با دنیا را قرار گرفتن در مسیر دانش خواند و گفت: امسال یکی از محورهای این وزارتخانه اتکا به دانش و شرکتهای دانشبنیان است.
رحمانی افزود: امسال با دانشگاهها روابط خوبی ایجاد و فراخوان داده شد و از رهگذر ارتباط با شرکتهای دانشبنیان بسیاری از اقلام حتی اقلام حیاتی که وابستگی داشتیم تامین شد و هم اکنون به سمت بینیازی از واردات پیش میرویم.
وی با بیان اینکه یکی از صنایعی که بیشتر نیاز به اصلاحات دارد صنعت خودرو است که در طول زمان به مشکلاتی خورده است، تاکید کرد: برای ورود شرکتهای دانشبنیان به صنعت خودرو نیز برنامه اصلاحی پیشبینی شده است.
رحمانی گفت: بیش از ۱۰ محور اساسی برای خودرو ساز و قطعه ساز تدوین شده که شاه بیت آن این است که قطعه ساز ما باید به قطعه ساز جهانی وصل شود حتی همکاری هایی را با برخی شرکتها و موسسات بینالمللی آغاز کردیم و کارهای جدیدی شروع شده است و این توان در کشور وجود دارد.
وی تصریح کرد: در صنعت خودرو باید سراغ محصولات جدید برویم، برخی محصولات قدیمی باید از خط تولید خارج شود و این مسیر با توجه به توانمندیهای داخل باید ادامه یابد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر