شروط ترخیص برنجهای وارداتی چیست؟ + سند
با شروع ترخیص ۵۶ هزار تن برنج وارداتی در روزهای گذشته، صاحبان این کالا میتوانند طبق ضوابط تعیین شده نسبت به ترخیص و توزیع انواع این برنجها که در دو نوع هندی و پاکستانی بوده و با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شدهاند، اقدام کنند.
گسترشنیوز: بعد از مسائلی که در رابطه واردات و ترخیص برنج در چند ماه اخیر مطرح شد در نهایت در روزهای گذشته ترخیص برنجهای وراداتی از سوی گمرک در دستور کار قرار گرفت.
این در حالی است که از ابتدای سال تا ۱۶ آذر ماه حدود یک میلیون ۴۶ هزار و ۹۲۷ تن برنج وارد شده بود که نسبت به همین مدت در سال گذشته ۱.۱ درصد افزایش داشت.
از مجموع برنج وارداتی ۸۲ هزار تن در جریان انجام تشریفات گمرکی برای ترخیص قرار گرفت و در روزهای اخیر ترخیص ۵۶ هزار تن آن بدون اخذ تعهد در گمرکات کشور آغاز شد.
این برنجها که مبدا واردات آنها عمدتا هندوستان و پاکستان هستند، طبق ضوابط و شرایطی که از سوی سازمان صنعت و معدن و تجارت تعیین شده است، ترخیص آنها از کمرگ انجام و در ادامه توزیع خواهد شد.
بنا بر اطلاعاتی که از سوی گمرگ اعلام شده این برنجها که جزو کالاهای اساسی قرار داشته و با ارز ۴۲۰۰ تومان دریافت میکند در دو نوع هندی و پاکستانی تا حدودی شرایط متفاوتی دارند.
در مورد برنجهای پاکستانی تمام صاحبان محمولههای آن تا زمان تعدیل نرخ حاشیه بازار در سطح قیمتهای مصوب موظف به سپردن تعهد محضری به شرکت بازرگانی دولتی ایران و اخذ مجوز ترخیص از دفتر برنامهریزی تامین، توزیع وتنظیم بازار و انتخاب شناسه انبارهای مجاز از سامانه جامع انبار هستند.
تمامی واردکنندگان برنجهای پاکستانی مکلفاند ۳۰ درصد از برنج وارداتی خود با تخصیص سهمیه در ازای دریافت وجه به شبکههای معرفی شده سازمانهای از جمله سازمان میادین میوه و تره بار، فروشگاههای زنجیرهای و تعاونیها و اصناف منتخب به صورت کاملا کنترل شده توزیع کنند و از رسیدن این کالا به نرخ مصوب به مصرفکننده اطمینان داشته باشند.
همچنین این واردکنندگان مجاز هستند ۷۰ درصد برنج پاکستانی به نرخ مصوب و مستقیما از طریق شبکههای توزیع مجاز از جمله تعاونیها، فروشگاههای زنجیرهای، بنکداران خرده فروشیها توزیع کنند.
اما در رابطه با برنجهای هندی، با توجه به عدم اختلاف معنی دار حاشیه بازار برنجهای هندی نسبت به نرخهای مصوب اعلام سازمان حمایت که به طور مثال به سقف ۸۰۰۰ تومان میرسد در فرآیند توزیع و فروش برنجهای هندی باید واردکنندگان مواردی را مورد توجه قرار دهند؛ به طوری که باید واردکنندگان نسبت به توزیع برنجهای هندی و پاکستانی و سایر انواع برنج با نرخ مصوب از طریق شبکههای توزیع مجاز از جمله تعاونیها فروشگاههای زنجیرهای بنکداران اقدام کنند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر