|

افزایش صادرات ایران به ارمنستان + جزییات

رحیمی، رایزن بازرگانی ایران در ارمنستان گفت: طی دو سال گذشته صادرات محصولات ایرانی به ارمنستان رشد کرده است.

گسترش‌نیوز: محسن رحیمی، رایزن بازرگانی ایران در کشور ارمنستان، گفت: در سال ۲۰۱۸ یک رشد قابل توجه کالاهای وارداتی ایرانی به ارمنستان داشتیم که یک رشد ۵۰ درصدی براساس آمارهای رسمی ارمنستان می‌شد. در این رشد ارزش واردات کالاها به ارمنستان از ۱۷۹ میلیون دلار به ۲۶۹ میلیون دلار افزایش پیدا کرد.

ادامه رشد صادرات در سال ۲۰۱۹

در سال ۲۰۱۹ هم این ارزش واردات کالاهای ایرانی به ارمنستان باز رشد داشت و به ۳۲۴ میلیون دلار رسید. که یکی از عوامل موثر بر آن افزایش نرخ ارز بود که قیمت کالاهای ایرانی را برای مصرف‌کننده خارجی کاهش داد و توان رقابتی به کالاهای ایرانی داد.

مشکلات صادرات به ارمنستان

رحیمی تأکید کرد: اصلاح قوانین یکی از مشکلاتی است که از بیرون به ما تحمیل می‌شود، تغییرات مداوم مقررات در داخل که به طور ناگهانی رخ می‌دهد باعث می‌شود با یکسری ممنوعیت‌ها مواجه شویم که شاید نتوان کسی را در این زمینه مقصر دانست. به این دلیل که موضوعاتی در داخل پیش می‌آید و بازار داخلی اولویت دارد و این اهمیت باعث می‌شود یکسری ممنوعیت هایی درخصوص واردات و صادرات پیش بیاید. گاهی این ممنوعیت‌ها باعث می‌شود صادرکنندگان ایرانی نتوانند به تعهدات خود عمل کنند و بازار را از دست می‌دهند.

مشکلات معامله با فروشگاه‌های زنجیره‌ای تخصصی ارمنستان

وی با اشاره به اینکه در مورد ارمنستان موارد ممنوعیت‌های صادرات و واردات بیشتر رخ می‌دهد، گفت: در ارمنستان فروشگاه‌های تخصصی زنجیره‌ای وجود دارد که برای دسترسی به بازار و فروش در این کشورها باید یکسری قرارداد با شرکت‌های اداره‌کننده این فروشگاه‌ها وجود داشته باشد. این قراردادها فرد صادر‌کننده را ملزم می‌کند قیمت کالاهای خود را در یک بازه زمانی ثابت نگه دارد.

اما مواردی هست که این اتفاق نمی‌افتد. به عنوان مثال در صادرات جوجه یکروزه با مشکل مواجه شدیم. در رابطه با محصولات غذایی همچون رب گوجه فرنگی و خود گوجه فرنگی با مشکل مواجه شدیم که این موارد به سابقه صادر‌کننده لطمه می‌زند.

از صادرکنندگان حمایت می‌کنیم

رایزن بازرگانی ایران در کشور ارمنستان در بخش دیگری در پاسخ به سوالی در خصوص تجربه حمایت دیگر کشورها از فعالیت‌های صادراتی گفت: سازمان توسعه تجارت و وزارت صمت حمایت هایی را از صادر‌کنندگان انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: باید به تفاوت کشورها نگاه کرد. در کشورهایی که صادرات سهم قابل توجهی در GDP (تولید خالص داخلی) دارد (صادرات غیر نفتی) دولت‌ها توجه بیشتری به صادرات این محصول‌ها دارند و درآمد دولت هم از محل این صادرات است. در ایران هم سعی شده است که به صادرات توجه شود. وزارت صمت هم بسته‌های حمایتی در خصوص صادرات تصویب می‌کند، اما بعضا محدودیت‌ها باعث می‌شود که در صادرات مشکلاتی ایجاد می‌شود به ویژه که صادرات ایران اغلب از نوع کالاهای اساسی و مواد اولیه است.

تأثیر اولیه موافقتنامه تجارت ترجیحی

رحیمی در بخش دیگری با اشاره به اینکه برای بررسی تاثیر موافقتنامه تجارت ترجیحی شاید هنوز زود باشد و باید یکسالی صبر کنیم، تصریح کرد: از آبان که این موافقتنامه تجارت ترجیحی اجرایی شده شاهد افزایش صادرات ایران به ارمنستان در مقایسه با سال قبل هستیم.

منبع: صدا و سیما

کدخبر: 98663

ارسال نظر

 

آخرین اخبار