|

بستری ۳۹ هزار بیمار کرونایی در بیمارستان‌های تامین اجتماعی

سازمان‌ تامین اجتماعی نخستین خریدار خدمت و دومین تولیدکننده درمان کشور است و ارائه خدمات درمانی را با بهره گیری از امکانات مراکز درمانی ملکی خود و عقد قرارداد و خریداری خدمات از مراکز درمانی طرف قرارداد انجام می‌دهد.

جامعه بستری ۳۹ هزار بیمار کرونایی در بیمارستان‌های تامین اجتماعی

این سازمان، مهم‌ترین و گسترده‌ترین متولی بخش بیمه‌های اجتماعی و درمانی است که قشر وسیعی از جامعه، از خدمات متنوع بیمه‌ای و درمانی این سازمان استفاده می‌کنند و در این راستا نقش مهم خدمت رسانی را بر عهده دارد. وسعت فعالیت‌های درمانی این نهاد عمومی به اندازه‌ای است که تا پایان مرداد ماه جاری، ۳۹ هزار و ۶۷۳ مورد بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی ملکی این سازمان بستری شده‌اند. سازمان تامین اجتماعی با تحت پوشش قرار دادن بیش از ۴۳ میلیون نفر از جمعیت کشور و با همه‌گیری ویروس کرونا طی ماه‌های اخیر، اقدامات زیادی را برای کنترل شیوع این بیماری به اجرا گذارده است که در این گزارش به مهم‌ترین آنها اشاره شده است.

دکتر ابوالفضل آفریده مدیر کل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی در خصوص اهم اقدامات و دستاوردهای بخش درمان سازمان برای مدیریت بحران و مقابله با اپیدمی کرونا می‌گوید: تشکیل ستاد مدیریت بحران در معاونت درمان، تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز مدیریت‌های درمان برای پیشگیری، اعطای مجوز موقت به کارگیری و تامین نیروی انسانی جایگزین، تامین تنخواه مورد نیاز مدیریت‌های درمان برای تامین نیازهای ضروری، پرداخت مزایای انگیزشی به پزشکان و کارکنان، اختصاص مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای خرید اقلام مصرفی و غیرمصرفی پزشکی، استفاده از ظرفیت نیروهای بازنشسته بخش درمان کشور به صورت قراردادی و جبران خدمات پزشکان همکار شاغل در بیمارستان‌های ملکی سازمان از مهم‌ترین اقدامات حوزه درمان تامین اجتماعی بوده است.

وی اضافه می‌کند: ترک تشریفات برای خرید تجهیزات و امکانات مورد نیاز واحدهای اجرایی، همراهی با نظام سلامت و مدیریت بحران کشور در پذیرش بیماران کرونایی و غیرکرونایی و ارائه خدمات با تعرفه دولتی و تخصیص تا سقف مبلغ ۴۰ میلیارد تومان برای بیمارستان میلاد نیز از دیگر اقدامات مهم این بخش بوده است.

به گفته دکتر آفریده، سازمان تامین اجتماعی در راستای ایجاد و ارتقاء هماهنگی، تدارک منابع و توسعه ظرفیت‌های ارائه خدمت، کاهش مواجهه و احتمال سرایت بیماری و ارتقاء رضایت مندی بیمه شدگان، اقدامات مهم و قابل توجهی انجام داده است.

بیش از ۳۹ هزار بستری در بیمارستان‌های ملکی تامین اجتماعی

دکتر آفریده اقدام بیمارستان‌های سازمان تامین اجتماعی در بستری و خدمت رسانی به بیماران مبتلا به ویروس کرونا تا ۲۷مرداد ۹۹ را به شرح زیر عنوان می‌کند: 

 تعداد بستری شدگان کل: ۳۹۶۷۳

 تعداد مثبت کل: ۱۰۹۵۰ (۳۶/۳۴درصد)

 بستری فعلی: ۱۲۹۸ (۲/۳درصد)

 ترخیص شده کل: ۳۴۳۰۲ (۴۶/۸۴درصد)

 فوتی کل: ۴۰۷۳ (۲/۱۰درصد)

وی می‌گوید: ظرفیت‌های ارائه خدمات در مراکز درمانی ملکی نیز در قالب افتتاح مراکز درمانی سرپایی، افتتاح سایر پروژه‌های توسعه، بازسازی، ارتقاء مراکز درمانی، ارتقاء شیفت مراکز درمانی سرپایی و تشکیل کمیته‌های فنی و بازرگانی کارگروه تجهیزات پزشکی، توسعه یافته است.

دکتر آفریده به تدوین استانداردهای فضای فیزیکی انبارهای دارو و تجهیزات پزشکی، اجرای برنامه پیشگیری از حریق در بیمارستان ها، بهسازی واحدهای لندری بیمارستان‌ها، اصلاح و بهسازی سیستم تهویه اتاق‌های عمل، اجرای برنامه ارتقای سلامت محیط کار کارکنان سازمان، تدوین و اعلام استانداردهای پست پارتوم و همکاری با کمیته مکسا وزارت بهداشت به منظور یکسان‌سازی کدینگ تجهیزات پزشکی در کشور به عنوان مهم‌ترین اقدامات سازمان تامین اجتماعی در راستای افزایش کیفیت مراکز درمانی ملکی اشاره می‌کند.

وی می‌افزاید: در راستای افزایش کارایی مراکز درمانی ملکی، ارتقاء بهره‌وری و تعامل با ذینفعان سازمان نیز اقدامات گسترده‌ای انجام شده است.

راهبردهای معاونت درمان

مدیر کل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی، مشارکت در تدوین راهنماهای بالینی و پیاده‌سازی آنها در مراکز درمانی تابعه و موسسات طرف قرارداد، برقراری عدالت در دسترسی بیمه شدگان تامین اجتماعی به خدمات مورد نیاز، سطح بندی مراکز، خدمات درمانی و تجهیزات پزشکی پیشرفته، استقرار نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و ارتقای بهره‌وری در بیمارستان‌های تابعه، توسعه فن آوری اطلاعات در راستای استقرار کامل سلامت الکترونیک، تدوین و اجرای ضابطه مدیریت تعارض منافع در بخش درمان، بازنگری ماموریت اصلی شرکت میلاد سلامت تامین اجتماعی و بازنگری نظام جبران خدمت کارکنان بخش درمان سازمان را از مهم‌ترین راهبردهای معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی عنوان می‌کند.

وی به برنامه‌های معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی طی سال گذشته به شرح زیر اشاره کرد:

 ارتقای خدمات هتلینگ، تاسیسات و ساختمان

 ارتقای دستگاه‌های رادیوگرافی آنالوگ به دیجیتال

 تامین تجهیزات High Tech مطابق سطح بندی

 تداوم استقرار استانداردهای اعتباربخشی در بیمارستان‌های تابعه سازمان

 ارتقای سلامت غذایی (با ایمن‌سازی فضای فیزیکی/ تجهیزاتی/ فرآیندی) در تعدادی از مراکز درمانی

 ارتقای سلامت محیط کار کارکنان سازمان

 ساماندهی و بهسازی واحد لندری بیمارستان‌های ملکی

 بهسازی ناوگان حمل‌ونقل بیمار (آمبولانس)

 بهسازی و اصلاح سیستم تهویه اتاق عمل در بیمارستان‌های ملکی

 تداوم استقرار برنامه نظام ارجاع داخلی و تشکیل پرونده مزمن

 استانداردسازی فضای فیزیکی بلوک‌های زایمان در بیمارستان‌های منتخب

 تداوم استقرار نظام مراقبت عفونت‌های بیمارستانی در مراکز بستری تابعه سازمان

 استانداردسازی فضای فیزیکی واحد استریل مرکزی CSSD در بیمارستان‌های منتخب

 تدوین و پیاده‌سازی اصول ایمنی و حفاظت در واحدهای MRI مراکز درمانی سازمان

 ساماندهی مراقبت‌های سلامت سالمندان تحت پوشش

 کنترل مکانیزه و صحت سنجی ارائه خدمات با پیامک

 نظارت مکانیزه توسط ناظرین بیمارستانی

 تایید اینترنتی نسخ رادیوتراپی به تفکیک جلسات

 پرداخت برخط به داروخانه‌های همکار در تولید نسخه الکترونیک

 فراهم کردن زیر ساخت لازم برای خرید راهبردی خدمات درمانی

 بهسازی تجهیزات واحد CSSD

 پیشگیری از حریق در مراکز درمانی بستری

 استقرار استاندارد ۱۷۰۴۳ در آزمایشگاه رفرانس

تدوین معیارهای مرجع رادیولوژی تشخیصی درمانی

 تامین دسترسی عادلانه بیمه شدگان به خدمات تشخیصی و درمانی طبق سطح بندی خدمات درمانی مصوب از طریق توسعه مراکز ملکی، تعدیل نحوه مشارکت مالی و پیش خرید در قبال توسعه مراکز و خدمات درمانی غیر ملکی طرف قرارداد.

پرداخت ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه درمان در سال گذشته

دکتر شهرام غفاری مدیر کل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی نیز با اشاره به گزارش پرداخت اداره کل درمان غیر مستقیم به موسسات طرف قرارداد و دانشگاهی و غیردانشگاهی از سال‌های ۹۲ لغایت ۹۸، می‌گوید: حوزه درمان تامین اجتماعی با وجود همه تنگناهای اقتصادی و بحران شیوع کرونا توانست مطالبات خود را به طرف‌های قرارداد پرداخت کند به نحوی که سال گذشته ۳۰ هزار میلیارد تومان به طرف‌های قرارداد پرداخت کرده است و از این میزان ۱۷ هزار میلیارد تومان در درمان غیرمستقیم بوده است.

وی از استقرار و تعمیم کشوری نسخه الکترونیک به تمامی مراکز طرف قرارداد، پرداخت برخط به داروخانه‌های شرکت‌کننده در طرح نسخه الکترونیک، فراهم کردن زیر ساخت‌های لازم برای خرید خدمات راهبردی خدمات درمانی، استقرار سامانه پذیرش و پردازش الکترونیک اسناد بستری، به روز رسانی بانک قواعد بیمه‌ای برای استفاده در سامانه پذیرش و پردازش الکترونیک اسناد بستری، تشکیل پرونده الکترونیک موسسات طرف قرارداد، اولویت بندی استانداردها و راهنماهای بالینی برای تدوین شیوه اجرایی، ساماندهی و برقراری عدالت در پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد و بررسی چالش‌های فی مابین سازمان تامین اجتماعی با سایر سازمان‌های بیمه گر و انجمن‌ها به عنوان دیگر برنامه‌های عملیاتی اداره کل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد.

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 118461

ارسال نظر

 

آخرین اخبار