|

ضدعفونی کردن لباس بیماران کرونایی، چند توصیه ساده و کاربردی

ویروس کرونا مدتی است در کل دنیا همه گیر شده و تنها راه چاره آن شستن مداوم دست ها و استفاده از ماسک و رعایت فاصله قانونی در محیط های شلوغ است. اگر شما هم در منزل تان عزیزی را دارید که به این ویروس مبتلا شده با روش زیر لباس هایش را ضدعفونی کنید تا از ابتلای دیگر اعضای خانواده جلوگیری کنید

جامعه ضدعفونی کردن لباس بیماران کرونایی، چند توصیه ساده و کاربردی

ممکن است با رعایت تمام نکات بهداشتی یکی از اعضای خانواده تان به ویروس کرونا مبتلا شوند. اما جای نگرانی نیست با دستورالعمل زیر به راحتی لباس های فرد مبتلا راضد عفونی کنید.

قبل از شروع به تمیز کردن، ماسک جراحی و یک جفت دستکش بپوشید.

از لمس صورت و چشم‌ها در طول تمیزکاری خودداری کنید.

از پرتاب کردن لباس‌ها خودداری شود.

از ماشین لباس شویی و شوینده مناسب و ترجیحاً آب داغ برای شستن استفاده شود.

شست‌ و شو با آب داغ ۷۰ درجه سانتی‌گراد و شوینده برای حداقل ۲۵ دقیقه توصیه می‌شود.

اگر شست‌ و‌ شو با آب در دمای کمتری انجام می شود از ماده شیمیایی مناسب برای دمای پایین و با غلظت مناسب برای شست‌ و شو استفاده شود.

هنگام خشک شویی لباس‌ ها (برای مثال در بیمارستان) تنظیمات به گونه‌ای انتخاب شوند که گرم‌ترین آب برای شست‌ و شو استفاده شود.

لباس‌ های کثیفی را که در تماس با یک فرد بیمار بوده، می‌توان با لباس‌های سایر افراد شست.

چرخ دستی یا هر وسیله‌ای که برای حمل و نقل لباس‌های شستنی استفاده می‌شود طبق دستورالعمل‌های مذکور با آب و وایتکس یا محلول های ضدعفونی کننده تمیز و ضدعفونی شود.

هنگام شستن یا قرار دادن لباس‌ ها در ماشین لباس شویی از تکان دادن آن‌ها خودداری کنید تا از پراکنده شدن ویروس‌های احتمالی موجود بر سطح آن‌ ها جلوگیری شود.

در صورتی که امکان شست‌وشوی لباس‌ها بلافاصله پس از درآوردن آن وجود ندارد، لباس ها در سبد لباسی که درون آن پلاستیک هست، قرار گیرند. در این صورت در طول زمانی که میزبان زنده وجود ندارد، ویروس‌ها از بین می‌روند.

حتی اگر لباس ها آلوده به ویروس‌ باشند، تنها در صورتی بیماری اتفاق می‌ افتد که دست‌ها به لباس آلوده مالیده و سپس دهان، چشم و بینی با آن ها لمس شود.

اگر افراد هنوز برای تشخیص ویروس کرونا آزمایش می‌دهند، وسایل شخصی و سایر وسایل مورد استفاده آن ها مانند بالش، تشک، فرش و کوسن تا زمانی که عفونت آن‌ها پایان یابد، استفاده نشود.

پس از تکمیل تمیزکاری و ضدعفونی، دستکش‌ها  را در آورید و دست‌ها  را با آب و صابون بشویید.

دستکش‌ها و ماسک در کیسه‌های زباله یا پلاستیک‌های دو لایه دور انداخته شوند.

استفاده از دستکش یک بار مصرف و ماسک مناسب هنگام تمیزکاری و ضدعفونی کردن ضروری است.

برای شستن ملافه‌های تخت، پوشش بالش‌ها، پتو، پرده‌ها و لباس‌ها از ماشین لباس شویی و شوینده مناسب و ترجیحاً آب داغ استفاده شود.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 122926

ارسال نظر

 

آخرین اخبار