آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۰۷/۰۷)
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۱۹۰ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۲۵ هزار و ۷۷۹ نفر رسید، ۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز هستند.
سیما سادات لاری روز دوشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز ( هفت مهر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۵۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۵۱۴ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۴۹ هزار و ۹۶۰ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۷۶ هزار و ۵۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۰۶۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون سه میلیون و ۹۵۹ هزار و ۷۸۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
۷۰درصد موارد مرگ کرونا سالمند هستند وی گفت: امروز آغاز هفته سالمندی است. برنامههای هفته سالمندی از امروز تا ۱۳ مهر با شعار «کرونا فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان» در کشور برگزار میشود. هم اکنون ۹.۱۳ درصد جمعیت کشور سالمند بالای ۶۰ سال است. سالمندان آسیب پذیرترین گروه در برابر بیماری کووید۱۹ هستند به طوری که از زمان شروع اپیدمی کرونا در کشور ۵۰ درصد مبتلایان به بیماری کووید۱۹ و ۷۰ درصد موارد مرگ این بیماری از بین سالمندان بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: با توجه به خطر بیماری کووید۱۹ برای سالمندان ضرورت دارد ضمن پرهیز از ایجاد اضطراب و نگرانی برای آنان، هوشیاری و دقت نظر بیشتری برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری برای سالمندان انجام شود. برای این کار باید ضمن آموزش اصول بهداشتی پیشگیری از کرونا به سالمندان، خانواده و اطرافیان سالمندان نیز از ارتباط نزدیک با آنان از جمله در آغوش گرفتن و روبوسی با آنان پرهیز کنند و خرید روزانه مایحتاج منزل به فردی غیر از سالمندان بسپارند و تا جای ممکن از از غذاهای پخته برای سالمندان استفاده شود. لاری ادامه داد: خانوادهها باید دقت کنند تا سالمندان قبل از مصرف غذا و دارو حتما دستهای خود را به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویند یا با محلولهای حاوی الکل ضدعفونی کنند.
در صورتی که افراد خانواده سرفه، عطسه یا علایم بیماری دارند از نزدیک شدن به سالمندان خودداری، از ماسک استفاده کنند و محیط پیرامون و سطوح را ضدعفونی کنند و به کودکان نیز بیاموزند تا از در آغوش گرفتن و نزدیک شدن به سالمندان پرهیز کنند و همواره فاصله ۱.۵ تا ۲ متری از سالمندان حفظ شود. وی گفت: با توجه به اپیدمی کووید۱۹ باید تا جای ممکن از مسافرت سالمندان و حضور آنان در اماکن عمومی خودداری شود، از مهمانی دادن و به مهمانی رفتن پرهیز شود و تا جای ممکن از وسایل حملونقل عمومی برای تردد سالمندان استفاده نشود و در صورت ضرورت از تماس سالمندان به اشیا داخل وسایل حملونقل عمومی و دستگیرههای این وسایل خودداری شود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: سالمندانی که به یکی از بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی، تنفسی، دیابت یا نقص ایمنی دچار هستند، بیشتر در معرض خطر هستند و نباید از خانه خارج شوند و مطلقا نباید در اماکن پر ازدحام حضور پیدا کنند، امیدواریم با رعایت اصول بهداشتی و مسئولیتپذیری همه ایرانیان، شاهد توقف روند صعودی موارد ابتلا به کرونا و بیماری کووید۱۹ در کشور باشیم.
ارسال نظر