|

عارضه جدی ابتلا به کرونا

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد، وزوز گوش که یک مشکل شایع شنوایی است، بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ می‌تواند بدتر شود و یا حتی توسط ویروس کرونای جدید ایجاد شود.

جامعه عارضه جدی ابتلا به کرونا

این مطالعه نشان داد، افراد مبتلا به وزوز گوش به دلیل تغییرات ایجاد شده در شیوه زندگی ناشی از شیوع همه گیری کرونا، با مشکلات بیشتری روبه‌رو هستند. وزوز گوش شامل شنیدن صدایی مانند زنگ زدن در گوش و سر است. این وضعیت با کاهش رفاه عاطفی، افسردگی و اضطراب همراه است.

یافته‌های این مطالعه که توسط پژوهشگران دانشگاه «آنگلیا راسکین» در انگلیس انجام شده است، تاکیدی است بر پیچیدگی‌های مرتبط با تجربه وزوز گوش و اینکه چگونه عوامل داخلی مانند افزایش اضطراب و احساس تنهایی و عوامل خارجی مانند تغییر در برنامه‌های روزمره می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر این بیماری داشته باشند.

«الدر بوکز» نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا راسکین و همکارانش برای انجام این تحقیق بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ فرد را از ۴۸ کشور مورد بررسی قرار دادند. بیشتر این افراد از امریکا و انگلیس بودند.

این پژوهشگران متوجه شدند ۴۰ درصد از افراد دارای علایم کووید-۱۹، وضعیت وزوز گوش بدتری را تجربه کردند. همچنین برخی از افراد مورد مطالعه گزارش دادند که وزوز گوش آنها در ابتدا با ابتلا به علایم کرونا ایجاد شد. این موضوع به ا ین معنی است که وزوز گوش می‌تواند یک علامت طولانی مدت کووید-۱۹ برای برخی افراد باشد.

محققان همچنین متوجه شدند؛ بسیاری از افراد مورد مطالعه معتقدند اقدامات فاصله‌گذاری اجتماعی وضعیت آنها را بدتر می‌کند. حدود ۴۶ درصد از افراد مورد مطالعه در انگلیس و ۲۹ درصد در امریکای شمالی این موضوع را گزارش دادند.

آنها افزایش تماس‌های ویدیویی، محیط‌های پر سر و صدا در خانه و مصرف بیشتر قهوه را عامل افزایش این ناراحتی خود عنوان کردند. همچنین حدود یک سوم از این افراد نیز ترس از ابتلا به COVID-۱۹، نگرانی‌های مالی، تنهایی و مشکل خواب را به عنوان عوامل ابتلا به وزوز گوش ذکر کردند. زنان و افراد زیر ۵۰ سال وزوز گوش خود را به ویژه در طی همه گیری مشکل ساز دانستند.

وزوز گوش بسیار شایع است و از هر پنج نفر، یک فرد این اختلال را تجربه کرده است. وزوز گوش خود یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌‌ای از یک اختلال مزمن، مانند از دست دادن شنوایی مرتبط با سن، آسیب شنوایی یا اختلال در سیستم گردش خون است. اگرچه این امر ناخوشایند است، اما معمولا نشانه مشکل مهمی نیست. ممکن است با افزایش سن وزوز گوش بدتر شود. برای بسیاری از افراد، این مشکل با درمان بهبود می‌یابد.

 

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 133369

ارسال نظر

 

آخرین اخبار