|

واکسن ایرانی کرونا در کدام مرحله است؟

معاون فناوری و تحقیقات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارکرد: واکسن ایرانی کرونا در حال طی کردن مراحل ساخت است.

جامعه

رضا ملک زاده افزود: ما در مراحل پری کلینیکال این طرح هستیم و هنوز وارد مرحله کارآزمایی بالینی انسانی آن نشده‌ایم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا زمان طولانی نیاز است تا واکسن کرونا ایرانی تولید و وارد بازار شود، گفت: برای فعالیت‌های تحقیقاتی نمی‌توان زمان دقیق اعلام کرد اما پژوهشگران ما با تمام توان و ظرفیت در تلاش هستند تا این موضوع محقق شود، به عبارتی باید تلاش بیشتری کنیم تا مراحل ساخت این واکسن را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

ملک زاده در پاسخ به این سوال که چرا ساخت واکسن کرونا در ایران قدری با کندی همراه است، گفت: ما برخی از زیرساخت‌های لازم را در اختیار نداریم و در تلاش برای ایجاد آنها در کشور هستیم.

وی ادامه داد: هر چند ما دانش ساخت واکسن کرونا را به‌دست آوردیم اما ایجاد زیرساخت‌های آن هم مهم است که امیدواریم هرچه سریع تر به آن دست پیدا کنیم.

امیدواری برای غلبه بر ویروس کرونا

معاون وزیر بهداشت به ساخت واکسن کرونا توسط یک شرکت امریکایی اشاره کرد و گفت: اگر این واکسن مورد تایید نهایی قرار گیرد، انسان بر بیماری کووید - ۱۹ می‌تواند غلبه پیدا کند.

وی ادامه داد: در ابتدای شیوع ویروس کرونا تصور می‌شد که واکسن ۵۰ درصد ایمنی ایجاد کند ولی ساخت واکسن شرکت دارویی امریکایی نشان داد که این محصول بیش از ۹۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند. و این ادعای شرکت امریکایی مبنی بر مطالعه انجام شده مورد تایید قرار گرفت.

ملک زاده با اشاره به اینکه این واکسن از فناوری بسیار بالا و پیشرفته برخوردار است، گفت: این واکسن روی تعداد محدودی آزمایش شده و نیاز به آزمایشات بیشتری دارد تا اطمینان حاصل شود که بی‌ضرر بوده و کارایی لازم را دارد.

وی بیان کرد: این واکسن قسمتی از DNA کووید – ۱۹ را به بدن انسان وارد می‌کند و بدن شروع به تولید آنتی بادی علیه این ویروس می‌کند و در نتیجه در مقابل بیماری مصون می‌شود.

تولید انبوه واکسن کرونا چالش بزرگی است

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: بعد از ساخت واکسن کرونا، تولید آن چالش بزرگی است که باید از پیش پا برداشته شود، تا مردم بیشتری از این محصول استفاده کنند.

وی افزود: درحال‌حاضر همه ساکنان زمین منتظر واکسن کرونا هستند و تولید آن در حدی که همه از آن استفاده کنند، کار بزرگی است به نظر می‌رسد که حتی یک کشور قادر به انجام آن نیست.

ملک زاده افزود: معمولا در این مواقع همکاری بین‌المللی شکل می‌گیرد و کشورهایی مانند هند، برزیل، چین و حتی ایران هم این امکان را دارند که وارد این طرح شوند تا واکسن را برای کشور خودشان تولید کنند.

 

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 134464

ارسال نظر

 

آخرین اخبار