منتظر واکسن کرونا تا قبل از عید باشیم؟
متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به آغاز مرحله نخست کارآزمایی انسانی واکسن کرونای ایرانی از ابتدای دی گفت: امیدواریم تا پیش از سال جدید این واکسن آماده شود.
مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به آغاز مرحله تست انسانی واکسن کرونای انسانی از ابتدای دیماه گفت: بر اساس اظهارات مسئولان ساخت این واکسن، مرحله تست انسانی از اول دی ماه بر روی ۵۶ تا ۶۰ نفر انجام میشود. این افراد در محدوده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال بوده و پس از تزریق در قرنطینه میمانند تا مواجهه با ویروس نداشته باشند. به افراد داوطلب پاداش مختصری داده میشود.این واکسن عوارضی ندارد چون از واکسن ضعیف شده تهیه میشود.
وی افزود: این واکسن در سازمان غذا و دارو سازمان بهداشت جهانی ثبت شده و مراحل آزمایشی آن هم به صورت مکرر ثبت میشود. پس از موفقیت آمیزبودن مرحله اول تست انسانی، تعداد بیشتری از این واکسن در مرحله دوم استفاده خواهند کرد. اگر پس از تزریق مرحله دوم حدود ۲ تا ۳ هفته نتایج خوبی بهدست بیاید بلافاصله تزریق برای عموم مردم قابل انجام خواهد بود. در تولید انبوه واکسن مشکلی نداریم.
محرز در ادامه با اشاره به شرایط داوطلبان گفت: افراد داوطلب که در محدوده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال قراردارند فراخوان شدهاند و پس از انجام آزمایشات متعدد و اینکه این افراد قبلا به این بیماری مبتلا نشده باشند پس از طی کردن مرحله اول به سرعت به مرحله دوم تست این واکسن میرویم و سپس واکسیناسیون انبوه انجام میشود. نتایج این واکسن در مرحله فاز حیوانی بسیار خوب بوده است.
وی افزود: من اطلاع ندارم گروه هدف مشخص شده یا نه. انتخاب توسط شرکت انجام میشود.این افراد در وهله اول آزمایش و معاینه شده و به صورت روزانه باید چک شوند. پس از مرحله اول و دوم، واکسیناسیون تعداد بیشتری از مردم انجام میشود و ان شاء الله در سال جدید باید انتظار داشته باشیم تا واکسن کرونا در دسترس عموم قرار بگیرد. فناوری واکسن کرونای ایرانی ویروس ضعیف شده است. این روش معمولا مشکل خاصی ندارد و از بقیه روشها کم خطرتر است فقط باید از مصون بودن آن در انسان مطمئن شویم. من به اتفاق آقای صالحی و آقای طبرسی مسؤولیت این کار را پذیرفتهایم تا با خیال راحت از مردم بخواهیم از آن استفاده کنند.
محرز با تاکید بر اینکه کودکان و زنان باردار هنوز نمیتوانند از این واکسن استفاده کنند گفت: بیشتر بیماران بدحال ما کسانی هستند که بیماری ریوی، قلبی و دیابت دارند. افراد بالای ۷۰ سال، بیماران با ریسک بالا، افراد چاق و کادر درمان در اولویت اول تزریق این واکسن هستند.
وی در واکنش به اظهارات قانعی رئیس کمیته علمی ستاد کرونا مبنی بر انصراف از پذیرش واکسن به دلیل عدم نگهداری واکسن گفت: واکسنهای کرونای فایزر و مدرنا به دمای ۷۰ و ۲۰ درجه زیر صفر نیازدارند و ما امکانات نگهداری آن را نداریم. فقط کشورهایی مثل امریکا، انگلیس و فرانسه وآلمان میتوانند از این واکسنها استفاده کنند.
دبیر انجمن متخصصان بیماریهای عفونی با اشاره به عوارض واکسن فایزر گفت: این واکسنها جدید است و عوارض آن در درازمدت نمایان میشود. دو نفر به دلیل داشتن زمینه حساسیتی واکنش شدید آلرژی نشان دادهاند ولی گزارشی مبنی بر فلج صورت ندیده ام. بسیاری از این واکسنها به صورت اضطراری تایید شدهاند.
ارسال نظر