|

چرا شیوع کرونا در زمستان بیشتر است؟

محققان دریافتند تغییرات فصلی در اشعه ماوراء بنفش (UV) موجب تغییر روند گسترش بیماری کووید ۱۹ می شود اما به اندازه فاصله گذاری اجتماعی تاثیر ندارد.

جامعه

محققان دانشگاه هاروارد عنوان می‌کنند تغییرات طبیعی در اشعه ماوراءبنفش بر گسترش کووید ۱۹ تأثیر می‌گذارد، اما تأثیر آن در مقایسه با اقدامات پیشگیرانه مانند فاصله گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و قرنطینه کم است.

«جاناتان پراکتور»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که بروز کووید ۱۹ ممکن است الگوی فصلی داشته باشد و در زمستان که زمان تاریکی طولانی‌تر از تابستان است، سریع‌تر گسترش می‌یابد.»

در این مطالعه، داده‌های روزانه آب و هوایی و موارد ابتلاء به کووید ۱۹ در بالغ بر ۳۰۰۰ منطقه در بیش از ۱۷۰ کشور بررسی شد. یافته‌ها نشان داد مورد ابتلاء به کووید ۱۹ در هفته‌های که افراد بیشتر در معرض اشعه ماوراءبنفش بودند به مراتب کمتر بود.

مطالعات اخیر آزمایشگاهی هم نشان داده اند که اشعه ماوراءبنفش موجب غیرفعال شدن کروناویروس بر روی سطوح می‌شود.

محققان در این مطالعه، رابطه بین اشعه ماوراءبنفش و بیماری کووید ۱۹ را از ابتدای شروع پاندمی بررسی کردند. آنها دریافتند تغییر در اشعه ماوراءبنفش در تابستان و زمستان منجر به کاهش ۷ درصدی نرخ گسترش بیماری کووید ۱۹ می‌شود.

در حالیکه این تحقیقات نشان می‌دهد کووید ۱۹ به دلیل تغییر در UV، دارای الگوی فصلی است، اما فصلی بودن کامل کووید ۱۹ به دلیل تأثیرات نامشخص سایر عوامل محیطی مانند دما و رطوبت، نامشخص است.

منبع: سلامت
کدخبر: 143531

ارسال نظر