|

مجازات واکسن خواران به کجا رسید؟

موضوع واکسن زدن شهرداران اهواز و آبادان در خارج از نوبت همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و باید دید با وجود دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر برخورد قانونی با خاطیان و عزل آنان چه سرانجامی در انتظارشان خواهد بود.

جامعه مجازات واکسن خواران به کجا رسید؟

 واکسن خواری دو شهردار خوزستانی با واکنش های بسیاری روبرو شد اما آنچه که قابل تامل است عدم عذرخواهی و شفاف سازی واکسن خارج از نوبت خاطیان است.

این در حالی است که پس از این اقدام توسط شهردار اهواز و آبادان، شهرداران اصفهان و اردکان اقدام به تزریق واکسن کرده اند و روز گذشته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان از برکناری معاون درمان این دانشگاه به خاطر تزریق واکسن خارج از نوبت به همسر خود خبرداد.

تزریق واکسن کرونا تنها بر اساس اولویت‌ بندی است که ستاد ملی مقابله با کرونا تأیید کرده و در سند ملی واکسیناسیون به ‌تصویب رسیده است حال تزریق واکسن خلاف این سند چه حکمی دارد و چگونه می شود که هر شخصی به خودش اجازه می دهد خارج از نوبتش با استفاده از سهمیه افراد در اولویت به خود واکسن تزریق کند.

ماجرای استفاده از سهمیه واکسن پاکبانان و غسالان به عنوان امری تقبیح شده و شایسته برخورد قضایی به شمار می آید و این اقدام ناشایست به نوعی سرمایه اعتماد اجتماعی مردم را مخدوش کرده است.

در شرایطی که روز به روز به تعداد جانباختگان کرونایی کشور اضافه می‌شود و کرونا رنگ سیاه خود را روی نقشه کشورمان گسترش می‌دهد یکی از کارآمدترین نسخه‌های مهار بیماری در دنیا در کنار رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، برنامه تزریق همگانی واکسن کروناست؛ موضوعی که در تمام کشور‌های دنیا پیگیری می‌شود و کشور‌های مختلف به تناسب درآمد و شرایط خود در تلاشند تا مردمشان را با تزریق واکسن در برابر ویروس تاجدار ایمن کنند،

این در حالی است که با توجه به ارسال واکسن به خوزستان طبق اولویت های ستاد کرونا شاهد سواستفاده برخی مدیران از این فرصت هستیم که می توان از آن به عنوان تبعیض، بی اعتمادی و نوبت فروشی یاد کرد.

با این حال، وقتی هنوز بسیاری از اقشار آسیب پذیر شامل کادر بهداشت و درمان و جانبازان و معلولان و سالمندان ، واکسینه نشده‌اند، چه جایگاهی برای اولویت خواهی سایر گروه‌ها وجود دارد؟

در همین خصوص اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور گفته است؛ هر مدیری در هر رده‌ای خارج از روال و برنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با سوءاستفاده از فرصت دیگران واکسن بزند، صلاحیت مدیریت ندارد و به اعتماد عمومی خسارت زده است و به سرعت باید از مسئولیت کنار گذاشته شود. این دستور به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم ابلاغ شده است.

خارج از نوبت به چه قیمت؟

ابراهیم نوشادی، شهردار جدید اهواز اکنون با اتهام سواستفاده از سهمیه واکسن غسال‌ها مواجه است.

با این حال رییس شورای شهر اهواز درباره ماجرای واکسن زدن شهردار گفت: شهردار اهواز در زمینه تزریق واکسن کرونا هیچ قصوری ندارد و تخلفی مرتکب نشده است.

عبدالزهرا سنواتی عنوان کرد: طبق توضیحات شهردار، یکی از تیم‌های واکسیناسیون مرکز بهداشت به دفترکار شهردار اهواز مراجعه کرده و از وی می‌خواهند که برای ترغیب پاکبانان و پرسنل شهرداری، واکسن بزند، شهردار از آنها درباره قانونی بودن دریافت واکسن سوال می‌کند و آنها پاسخ می‌دهند که منعی وجود ندارد و شهردار می‌تواند واکسن تزریق کند، بر همین اساس شهردار می‌گوید که از واکسیناسیون وی فیلمبرداری شود تا بقیه ببینند و مطمئن شوند مشکلی وجود ندارد.

سنواتی ادامه داد: ما خود را در اولویت دریافت واکسن نمی‌دانیم، اگر چه تعدادی از اعضای شورا بیماری زمینه ‌ای دارند، اما تا زمان اعلام نوبت از سوی وزارت بهداشت، واکسن نمی ‌زنیم. ما نمی‌توانیم بدون تحقیق کاری کنیم که برای شهر تبعات داشته باشد، شهر ملتهب است و نباید فضا را ملتهب‌تر کنیم.

همچنین سلمان‌زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان در خصوص واکسن خارج از نوبت شهردار این شهرستان اخیرا از اعضای شورای شهر آبادان عذرخواهی و اعلام کرده است که اعضای شورای شهر واکسن دریافت نکرده‌اند و مدیران متخلف شهرداری که واکسن خارج از نوبت زده‌اند به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

تزریق واکسن در خفا

سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به تخلف شهردار اهواز و آبادان به دلیل استفاده از واکسن پاکبان ها گفت: درخواست وزارت بهداشت این است که این افراد به مراجع قانونی معرفی شوند.

سیده سیما سادات لاری در رابطه با تخلف شهرداران اهواز و آبادان در استفاده از سهمیه واکسن پاکبانان، اظهار کرد: درخواست وزارت بهداشت این است که این افراد به مراجع قانونی معرفی شوند.

معاون فرهگی و سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ادعای این افراد مبنی بر تزریق واکسن کرونا جهت ترغیب پاکبانان نیز کاملا بی اساس است، زیرا اگر این افراد تمایلی به ترغیب پاکبانان داشتند، تزریق واکسن را در مقابل دوربین و رسانه‌ها انجام میدادند نه اینکه به طور مخفیانه انجام شود.

وی تصریح کرد: واکسیناسیون کرونا باید بر اساس اولویت‌های اعلام شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود.

تشکیل پرونده و معرفی شهرداران به دادگاه

سرپرست اداره کل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری خوزستان با اشاره به بررسی پرونده سواستفاده از سهمیه واکسن کرونای پاکبانان در اهواز و آبادان، گفت: شهرداران اهواز و آبادان به دلیل تزریق واکسن از سهمیه پاکبانان به هیات تخلفات اداری و دادگاه معرفی می‌شوند.

وی افزود: شهرداران اهواز و آبادان به هیات تخلفات اداری معرفی می‌شوند و با توجه به اینکه این امر جنبه عمومی دارد، به دادگاه نیز معرفی خواهند شد. در صورتی که قصوری در توزیع واکسن سهمیه پاکبان‌ها صورت گرفته باشد (اعم از شهرداری، شورای شهر و علوم پزشکی)، با متخلفان برخورد می‌شود.

در انتظار پاسخ استعلام

محمدرضا ایزدی، عضوشورای شهر اهواز با اعلام اینکه در هفته گذشته کمیسیون تحقیق و نظارت شورا جلسه ای در خصوص واکسن خارج از نوبت شهردار تشکیل شد گفت: رئیس بهداشت شرق اهواز در گفتگوی تلفنی در این باره به شورا اعلام کرد که جهت جویا شدن از جزئیات واکسن شهردار این موضوع را کتبا استعلام کنید و سپس به شما به شما پاسخ خواهیم داد.

عضو شورای شهر اهواز در پایان گفت: پس از اتمام جلسه رئیس شورا بنا شد استعلام کنند و منتظر پاسخ بهداشت هستیم تا بدانیم شهردار اهواز از کدام سهمیه واکسن دریافت کرده است.

برخورد جدی با واکسن زدگان در خارج از نوبت

قاسم سلیمانی دشتکی در گفتگوی تلویزونی با اشاره به واکسیناسیون خارج از نوبت توسط برخی از مدیران استان تصریح کرد: تزریق واکسیناسیون به مدیران خارج از نوبت عمل زشتی است و با توجه به دستور رییس جمهور و معاون اول وی با مدیران خاطی بر خورد خواهد شد.

آیت‌الله محسن حیدری، عضو مجمع خبرگان رهبری در این باره اظهار کرد: وقتی واکسن به میزان محدود برای اقشار خاص و در معرض آسیب دریافت شده است همه موظف به رعایت قانون و نوبت هستند، فرقی ندارد آن شخص مسئول یا یک فرد عادی باشد.

وی افزود: مسئولین بیشتر از هر کسی دیگر باید با قانون آشنا و نسبت به رعایت آن پیشرو باشند، هر کسی برخلاف مقررات حاکمیتی عمل و تخلف کند باید طبق قانون با او برخورد شود.

تخم مرغ دزد شتر دزد می شود

همچنین ایرج نظری، رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این باره گفت: قطعا اینکار یک تخلف است و عبور از این تخلف زمینه ساز تخلفات بزرگتر است همانگونه که پیشینیان گفته‌اند تخم‌مرغ دزد شتر دزد می شود.

وی ادامه داد: البته فقط شهردار واکسن خارج از نوبت تزریق نکرده و خیلی های دیگر هم گرفته‌اند که باید هم خودشان و هم کسانیکه واکسن را به ایشان داده‌اند و یا چراغ سبز برای واکسیناسیون خارج از نوبت را داده‌اند مشخص و برخورد شود.

درس عبرت با برخورد جدی

اسکندر لطفعلی زاده، عضو شورای شهر اهواز نیز در این باره گفت: کسی که مسئولیتی را بر عهده دارد بجای اینکه بگوید واکسن را به کسانی که در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند تزریق کنید، اما می آید و واکسن هایی که برای اقشار در خطر ابتلا از جمله پاکبان و غسالان است را در بدن خود تزریق می کند در صورتی که طبق آیین نامه ستاد کرونا در حال حاضر در اولویت نیست.

لطفعلی زاده بیان داشت: مسئله ی در خفا واکسن تزریق کردن قابل ایراد است و ما هم اعتراض خود را کتبا و شفاها اعلام کرده ایم، چرا که یک مدیر با این اقدام حس بی اعتمادی را ایجاد کرده است و باید با ایشان برخورد شود تا بیش از این شاهد این اتفاق نباشیم.

عضوشورای شهر اهواز گفت: معتقدم که باید برخورد جدی صورت بگیرد تا درس عبرتی شود برای مدیرانی که فقط به نفع خود اقداماتی انجام ندهند.

حق الناس

در بحرانی ‌ترین شرایط شاهد نابرابری های اجتماعی توسط برخی مدیران بودن واقعا ظلم است، حالا باید منتظر ماند و دید که آیا با مشخص شدن نتایج نهایی پرونده های واکسن زدن شهرداران همانطور که معاون اول رییس جمهور ادعا کرده، برکنار می شوند یا خون رنگی تر ها به کار خود ادامه می دهند.

منبع: خبر فوری
کدخبر: 168569

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین