اختصاصی گسترش نیوز:
واکسیناسیون با بد عهدی روسی و تاخیر چینی!
پیک های پی در پی کرونا و ادامه مرگ و میر سه رقمی مبتلایان به کرونا در حالی پیش می رود که واکسیناسیون کرونا نیز با مشکلاتی روبرو شده است.
طی روزهای اخیر اخباری در رسانه ها به گوش می رسد تحت این عنوان که واکسیناسیون کرونا به دلیل کمبود واکسن در برخی شهرها متوقف شده است.در حالی که گروه سنی بالای ۸۰ سال طبق برنامه ریزی واکسیناسیون، باید دز دوم واکسن کرونا و در ادامه سایر گروه های سنی نیز طبق برنامه ریزی دز اول واکسن را باید دریافت می کردند.
طبق اعلام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از روز ۱۶ خرداد مراکز واکسیناسیون در فارس تعطیل شده است.اگر تا پایان این هفته واکسن وارد شود، این مراکز مجددا به چرخه فعالیت باز خواهند گشت.
اما وقفه بین واکسیناسیون دز اول و دوم، بر اثرگزاری آن خللی ایجاد خواهد کرد یا خیر؟ در ادامه به این موضوع می پردازیم.
تاخیر در تزریق دز اول و دوم واکسن کرونا
مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در این رابطه گفت: در کانادا، ۶ ماه بعد از تزریق دز اول، دز دوم تزریق شد.همچنین در انگلیس ۳ تا ۴ ماه بعد از تزریق دز اول، دز دوم واکسیناسیون انجام شد. با توجه به نوع واکسن کرونا، دستورالعملهایی برای واکسیناسیون وجود دارد و نگرانی بابت تأخیر در تزریق دز دوم واکسن وجود ندارد.
واکسیناسیون متوقف نشده است؟
رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد: دریافت محموله ی شامل ٣ میلیون دز واکسن با تاخیر روبرو شد. بنابراین واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال را ادامه دادیم و وارد تزریق دز دوم واکسن نشدیم.
وی ادامه داد: واکسیناسیون گروههای بعدی سنی موکول شد به زمانی که محموله واکسن وارد کشور شود و اینکه واکسیناسیون متوقف شده است حرف درستى نیست، اما واکسیناسیون سایر گروههای سنی تا ورود محموله واکسن انجام نمیشود.
آغاز فاز واکسیناسیون با واکسن ایرانی
رئیسی از آماده شدن یک میلیون دز واکسن ایرانی تا پایان هفته خبر داد و اشاره کرد:واکسیناسیون با واکسن ایرانی به مرحله اجرا خواهد رسید.بر اساس آخرین گزارشها، واکسن ایرانی برکت در فاز اول و دوم به خوبی مراحل را طی کرده است. در صورت صدور مجوز مصرف،می توانیم واکسیناسیون با واکسن ایرانی را آغاز کنیم.
در همین رابطه محرز نیز اعلام کرد:در کشورهای مختلف برای واکسنهای تولید خود مجوز اضطراری صادر کرده اند، اما مراحل صدور مجوز در کشور ما کند پیش می رود.واکسن کووایران آماده است و باید تزریق آن زودتر سریعتر آغاز شود.وزارت بهداشت باید هر چه سریعتر مجوز مصرف واکسن ایرانی را صادر کند.
ورود محموله های جدید واکسن در هاله ای از ابهام
دبیرکل جمعیت هلال احمر اعلام کرد: برای ورودمحموله های جدید واکسن کرونا به کشور در تلاش هستیم اما به دلیل تحریم،اسم کشور مبدا و میزان محمولهها را نمی توانیم ذکر کنیم. پیش بینی میشود قبل از پایان خرداد ماه محموله واکسن به کشور برسد اما زمان دقیق آن مشخص نیست.
چین و روسیه عاملین بی نظمی در واکسیناسیون کرونا
ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی و عضو کمیته علمی کووید۱۹ گفت:بدقولی شرکتهای تولیدکننده واکسنهای سینوفارم و اسپوتنیک مهم ترین دلیل اخلال در واکسیناسیون به شمار می رود. ضمن ا ینکه فاصله زمانی دُزهای اول و دوم واکسن سینوفارم بیش از ۶ هفته نباید فاصله دار شود و اگر سینوفارم وارد ایران نشود، باید برای دز دوم سراغ واکسن ایرانی با پلتفرم مشابه رفت، اما هنوز شواهدی برای مناسب بودن ترکیب واکسن ایرانی و چینی وجود ندارد.
دز دوم واکسن به موقع تهیه می شود؟
عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در این موضوع اشاره کرد:وزارت بهداشت تمام سعی خود را میکند که برای کسانی که دز اول را دریافت کردند، دُز دوم واکسن را تهیه کرده و در دسترس قرار دهد. اما از نظر علمی شاید بتوانیم از پلتفرمهای یکسان، واکسن را جایگزین کنیم.
کلام آخر
اثرگذاری پروسه واکسیناسیون کرونا در اغلب کشورهای جهان، بر اساس نظم، عمومیت واکسینه شدن آحاد جامعه و اعتماد مردم به این پروسه انجام پذیر بوده است. طبیعتا اخلال در هر مرحله ای از این طرح جامع مقابله با ویروس کرونا، هدف اصلی این اقدام را آسیب خواهد زد.
ارسال نظر