تلاش وزرا برای رفع مشکل کمبود سرم
مشکل تولید داخلی و واردات سرم برطرف شده، اما همچنان مشکل کمبود این کالای دارویی در کشور ادامه دارد.
مدتی است که با اوجگیری موج پنجم شیوع بیماری کرونا، کمبود سرم پزشکی تبدیل به یکی از دغدغههای مردم شده است؛ دغدغهای که به دلیل تعطیل شدن خط تولید یکی از اصلیترین واحدهای داخلی تولیدکننده سرم از یک سو و انجام نشدن واردات از سوی دیگر بروز پیدا کرد.
اکنون این دو عامل یعنی تولید داخلی و واردات سرم برطرف شده اند، اما بررسی های میدانی باشگاه خبرنگاران جوان حاکی از آن است که مشکل کمبود سرم ادامه دارد.
به منظور بررسی این موضوع، برای اطمینان بیشتر از رفع مشکل تولید داخلی و همچنین نبود مانع بر سر واردات سرم، به سراغ مسئولان مرتبط رفتیم.
وجود بیش از ۳ میلیون سرم در انبارهای شرکت داروسازی داخلی
سعید باسمنجی مدیرعامل شرکت داروسازی شهید قاضی که تعطیل شدن موقت خط تولید آن یکی از دلایل اصلی کمبود سرم در کشور بود، در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: با راه اندازی مجدد این واحد تولیدی و تولید شبانه روزی، دیگر کمبودی در این حوزه نخواهیم داشت.
او افزود: همچنین با توجه به اقدامات زیرساختی انجام شده و توسعه فضاهای تولید و پروژههای در دست اجرا، هم در حوزه تولید سرم، هم آمپول و هم ویال، در آینده نزدیک افزایش خطوط و ظرفیت تولید را خواهیم داشت که سبب افزایش ۵۰ درصدی اشتغالزایی نیز خواهد شد. در حال حاضر بیش از ۳ میلیون سرم در انبارهای قرنطینه شرکت موجود است.
پس از اطمینان از رفع مشکل این تولیدکننده داخلی سرم، همراه با سید احسان خاندوزی وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی، مهدی میر اشرفی رئیس کل و مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران، به بازدید از انبارهای گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) پرداختیم.
عمده اقلام وارداتی مربوط به مواد اولیه دارویی است
میر اشرفی رئیس کل گمرک ایران در جریان این بازدید با بیان این که اولین روز کاری وزیر امور اقتصادی و دارایی از ساعت ۶ صبح در فرودگاه امام خمینی (ره) آغاز شده و اهمیت بالای مشکل تامین سرم دلیل این مسئله بوده است، گفت: این کالا با حداقل اسناد بدون یک لحظه توقف ترخیص شده است.
او همچنین با تاکید بر این که در پنج ماهه نخست امسال ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۶ میلیارد و ۶۳۱ میلیون دلار وارد کشور شده است، افزود: عمده اقلام وارداتی، مواد اولیه مربوط به تولید دارو بوده است.
ارسال نظر