|

مدیریت واحد در مسیر واکسیناسیون مردم رشت

دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم‌زمان با سراسر کشور بر اساس سند ملی واکسیناسیون کرونا اقدام به واکسینه کردن گروه‌های هدف در فازهای تعیین‌شده کرد و هم‌اکنون نیز تمامی افراد بالای ۱۲ سال می‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند.

جامعه مدیریت واحد در مسیر واکسیناسیون مردم رشت

یلان بالاترین پوشش درصد واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور را به خود اختصاص داده که از عمده دلایل آن استفاده بهینه از منابع ارزشمند انسانی و مالی در استان و همچنین ایجاد همگرایی و هم‌افزایی در بین همه دستگاه‌ها و نهادها است.

به‌طورکلی ۹۵۳ مرکز واکسیناسیون شامل ۸ سایت خودرویی، سه مرکز شبانه‌روزی، ۹۴ سالن تجمیعی، ۱۶۸ مرکز خدمات جامع سلامت و همچنین ۶۸۳ خانه بهداشت در استان گیلان فعال هستند و به‌صورت مداوم و بی‌وقفه سند ملی واکسیناسیون را دنبال می‌کنند.

 

در شهرستان رشت به‌صورت شناور و با توجه به نیاز، حدود ۱۰۰ مکان اعم از سالن تجمیعی، مسجد، پایگاه‌های ادارات و سازمان‌ها به امر  واکسیناسیون اختصاص یافته است. 

 

ناگفته نماند که شهرستان‌های تالش، انزلی و لنگرود نیز در صورت نیاز، آمادگی راه‌اندازی مراکز شبانه‌روزی واکسن را دارند.

 

در حال حاضر فرایند واکسیناسیون در استان گیلان به‌طورکلی توسط  ۸۴۲ گروه ثابت و ۶۲ گروه سیار در مناطق صعب‌العبور و ارتفاعات انجام می شود و اکنون در هیچ جای استان نمی‌توان ازدحام افراد در صفوف دریافت واکسن را مشاهده کرد.

 

استان گیلان بیش از ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار نفر جمعیت بالای ۱۲ سال کاندیدای دریافت واکسن کرونا دارد که از این تعداد، بالغ‌بر یک‌میلیون و ۹۲۱ هزار نفر( 86 درصد)  دز نخست و همچنین بالغ یک‌میلیون و ۲۷۳ هزار نفر( 57 درصد)  نیز هر دو دز واکسن را دریافت کرده‌اند.

دکتر ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان می‌گوید: ۹۴.۶ درصد افراد بالای ۴۰ سال، ۹۴.۳ درصد افراد بالای ۵۰ سال و ۹۱.۷ درصد افراد بالای ۶۰ سال هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

به گفته وی، در گیلان از تعداد  ۱۸۲ هزار و ۶۸۳ نفر دانش‌آموز بالای ۱۲ سال، حدود ۱۷۳ هزار نفر نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که حدود ۹۵ درصد از گروه هدف را شامل می‌شود.

طبق گزارش منتشره از سوی  وزارت بهداشت، استان گیلان با ۷۴ درصد پوشش نوبت اول در کل جمعیت و 85 درصد پوشش نوبت اول در افراد ۱۲ سال به بالا، رتبه نخست پوشش واکسیناسیون کشور را به خود اختصاص داده است.

قرار گرفتن نام استان گیلان در صدر استان‌های با پوشش حداکثری واکسیناسیون در کشور، بدون شک مستلزم برنامه‌ریزی مدون، سازمان‌دهی شده و با هدایت مدیریتی واحد و جهادی است که ابتدا چالش‌ها و مسائل را شناسایی می کند و ثانیاً با اشراف بر مجموعه بهداشت و درمان، اقدامات کلیدی، اثربخش و هدفمند را در پیش می‌گیرد.

مدیریت بحران کرونا در استانی که ابتلای مردم به بیماری کووید 19 به سبب گردشگر پذیر بودن آن بسیار بالابود،  به‌ خوبی انجام شد  و علاوه بر آن در واکسینه کردن جمعیت هدف نیز پیشگام است. بنابراین این استان  نمی‌تواند تنها تحت عنوان یک برنامه نظام‌مند واکسیناسیون ملی موفق شود چراکه بسیاری از استان‌ها نسبت به گیلان، هم به لحاظ زیرساخت و هم به جهت نیروی انسانی و منابع مالی،  از امکانات بیشتری برخوردارند.

یقیناً به‌کارگیری مدیریتی واحد و جهاد گونه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پیگیری و تأمین واکسن موردنیاز در گیلان، افزایش پایگاه‌های واکسیناسیون در استان، استفاده بیشتر از مراکز جامع خدمات سلامت و خانه‌های بهداشت، دو شیفته کردن تعدادی از پایگاه‌ها، راه‌اندازی مراکز شبانه‌روزی، افزایش تعداد تیمهای واکسن و همچنین به‌کارگیری گروه‌های سیار در مناطق صعب‌العبور، راه‌اندازی سامانه اطلاع رسانی واکسیناسیون و  مرکز پاسخگویی تلفنی ۴۴۰۱ جهت پاسخ به سؤالات مردمی و تشویق آن‌ها به تزریق واکسن، به‌کارگیری بهینه از منابع انسانی داوطلب و جهادی ازجمله سپاه و هلال‌احمر و همچنین بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های استان ازجمله زیرساخت‌های فیزیکی سایر دستگاه اجرایی را می‌توان از دیگر دلایل موفقیت گیلان در اجرای سند ملی واکسیناسیون کشور دانست.

تفکر راهبردی برای استفاده بهینه  از منابع ارزشمند انسانی و مالی در استان، ایجاد همگرایی و هم‌افزایی در بین همه دستگاه‌ها و نهاد ها و همچنین هدایت تمامی ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و مزیت‌های استان در جهت مدیریت بیماری کرونا، راهبردی است که می‌توان آن را برای شتاب‌دهی اجرای سند ملی واکسیناسیون در استان‌های دیگر کشور نیز به کار گرفت و ایمنی نسبی را در ایران بزرگ پایدار کرد.

 

کدخبر: 213940

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین