|

مقایسه قدرت انتقال امیکرون با دلتا

معاون علوم پزشکی گیلان گفت: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، قدرت سرایت و انتقال سویه امیکرون سه تا پنج برابر سویه دلتاست و لذا در صورت ورود به یک جامعه می تواند سریع تر از دلتا همه را درگیر کند.

دکتر آبتین حیدرزاده با اشاره به بروز سویه جدید کروناویروس در آفریقا، اظهار کرد: به دنبال تکثیر ویروس کرونا در کشورهایی که واکسیناسیون در آنها اندک بوده، طبیعی است که احتمال جهش های مختلف وجود دارد.

وی سویه «امیکرون» را یکی از جهش های کرونا دانست که با ۳۰ جهش در اسپایک های ویروس توانسته یک گونه جدید به وجود آورد و گفت: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، قدرت سرایت و انتقال سویه امیکرون سه تا پنج برابر سویه دلتاست و لذا در صورت ورود به یک جامعه می تواند سریع تر از دلتا همه را درگیر کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه هنوز درباره شدت بیماری زایی امیکرون اطلاعات کامل بالینی وجود ندارد، تصریح کرد: کمتر از سه هفته با شیوع این سویه مواجه هستیم و مطالعات دقیقی روی بیمارانی که در کشورهای آفریقایی وجود داشتند، در حال انجام است؛ البته موارد بیماری در کشورهای اروپایی و آسیایی نیز مشاهده شده است.

حیدرزاده، راه ورود سویه امیکرون به کشور را از مرزهای زمینی و هوایی و دریایی دانست و خاطرنشان کرد: استان گیلان از هر سه مرز برخوردار بوده و افراد از سایر کشورها می توانند وارد استان شوند؛ همچنین این ویروس می تواند از طریق مسافرت از سایر استان ها به گیلان منتقل شود.

وی در پاسخ به این سوال که «چگونه می توانیم گرفتار امیکرون نشویم؟»، عنوان کرد: در کنار واکسیناسیون به عنوان سدی مهم در مقابل انتقال پرشتاب کرونا، رعایت دستورالعمل های بهداشتی می تواند ما را در مقابل این ویروس ایمن کند.

معاون علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه هنوز ۲۰۰ هزار گیلانی نوبت دوم واکسن خود را دریافت نکرده اند، یادآور شد: افراد بالای ۶۰ سال که چهار ماه از تزریق نوبت دوم واکسن آنان گذشته نیز برای تزریق دوز سوم اقدام کنند.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 221991

ارسال نظر

 

آخرین اخبار