فروش سیگار به این افراد ممنوع میشود
نیوزیلند در نظر دارد به اولین کشور «بدون سیگاری» دنیا تبدیل شود.
طبق طرح معرفی شده توسط دولت این در روز پنجشنبه ۹ دسامبر سن مجاز برای خرید سیگار افزایش خواهد یافت. در حال حاضر افراد ۱۸ سال به بالا بمانند اکثر کشورهای دنیا امکان خرید سیگار را دارند اما طبق این طرح سن مجاز به طورمرحله ای از ۱۸ سال به ۲۱ سال و سپس به ۲۵ سال تغییر پیدا خواهد کرد. این محدودیت به این شکل طراحی شده که هر سال یک سال به سن مجاز برای خرید سیگار افزوده می شود بعنوان مثال اگر فرض را بر تصویب و اجرایی شدن این قانون از ابتدای سال ۲۰۲۳ بگذاریم در سال ۲۰۸۸ تنها افراد ۸۰ سال به بالا مجاز به خرید سیگار در نیوزیلند خواهند بود.
استدلال دولت این است که اینگونه نوجوانان زیر ۱۸ سال کمتر بواسطه تماس با گروه دوستان بزرگتر خود در معرض سیگار و دخانیات قرار می گیرند و احتمال سیگاری شدنشان کاهش می یابد. تحقیقات رسمی در نیوزیلند نشان می دهد ۸۰ درصد افراد سیگاری قبل از ۱۸ سالگی شروع به سیگار کشیدن کرده اند و ۹۷ درصد قبل از رسیدن به ۲۵ سالگی.
عایشه ورال، وزیر بهداشت نیوزیلند با استقبال از این تصمیم امروز را یک روز تاریخی برای سلامت ملتش توصیف کرد. خانم ورال در باره هدف دولت از این طرح گفت: «می خواستیم مطمئن باشیم که نوجوانان هرگز شروع به سیگارکشیدن نکنند. بنابراین در راه فروش و عرضه سیگار و دخانیات باید مانع ایجاد می کردیم و وقتی این قانون اجرایی شود دیگر یک نوجوان امکان خرید قانونی سیگار را نخواهد داشت.»
برنامه «بلندپروازانه» دولت نیوزیلند این امکان را فراهم می کند تا تعداد کل سیگاری های این کشور تا سال ۲۰۲۵ به زیر ۵ درصد جمعیت کاهش پیدا کند. از سال ۲۰۰۴ استعمال دخانیات در بارها و رستوران های این کشور ممنوع است
یکی دیگر از راهکارهای این طرح کاهش تعداد سیگارفروشی ها و همچنین ممنوع کردن فروش سیگارهای فیلتر دار است چرا که تعداد زیادی از سیگاری ها به اشتباه بر این باورند که فیلتر از ضرر سیگار می کاهد.
کم کردن میزان نیکوتین محصولات دخانی برای اینکه کمتر حالت اعتیاد آور داشته باشند و همچنین کمک و ارائه تسهیلات به افرادی که قصد ترک دخانیات را دارند، از دیگر محورهای اصلی این طرح دولت نیوزیلند است. بحث بر سر تعیین حداقل قیمت بالا برای محصولات دخانی هم از دیگر حربه هایی است که اعضای کابینه روی آن کار می کنند.
حدود ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر هر سال بر اثر استعمال دخانیات جان خود را در نیوزیلند از دست می دهند، این یعنی ۱۲ تا ۱۳ مورد مرگ روزانه ناشی از مصرف سیگار. یک چهارم موارد ابتلا به سرطان در این کشور هم ریشه در کشیدن سیگار دارند.
قرار است این لایحه تا اواسط سال ۲۰۲۲ برای تایید به پارلمان این کشور ارجاع شود و در صورت تصویب نهایی از اول ژانویه ۲۰۲۳ اجرایی شود؛ مجموعه ای از تدابیر همزمان که می تواند این کشور حوزه اقیانوسیه را به پیشگام دنیا در برخورداری از یک جامعه «عاری از دخانیات» تبدیل کند.
ارسال نظر