|

نماینده سابق مجلس :

کمبود پزشک در برخی رشته‌ها به وضوح دیده می‌شود

عضو سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: اگر بخواهیم با افزایش ظرفیت پذیرش پزشکان به نتایج مطلوب برسیم، همزمان با آن باید به زیر ساخت‌ها هم توجه داشته باشیم.

جامعه  کمبود پزشک در برخی رشته‌ها به وضوح دیده می‌شود

احمد همتی در گفت‌وگو با همت خبر بیان کرد: طبق استانداردهای پزشکی، ما نیازهای اولیه‌مان در برخی رشته‌ها تامین شده اما همچنان در بعضی از رشته‌ها دچار کمبود پزشک هستیم که باید در آن رشته‌ها افزایش ظرفیت صورت گیرد. گدر برخی استان‌ها همانند پایتخت، از پزشکان کافی برخورداریم اما در برخی استان‌ها مانند سیستان، از پزشکان کمی بهره‌مند هستیم که باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

وی افزود: برای توزیع عادلانه پزشکان در استان‌های مختلف باید زیر ساخت‌ها اصلاح شود؛ یعنی شرایطی را برای پزشکان مهیا کنیم که پزشک به دلیل نبود امکانات و یا شرایط زندگی مناسب، مجبور به مهاجرت به شهرهای دیگر نباشد. مناطقی وجود دارند که علاوه بر پزشک سایر مشاغل هم حاضر به رفتن در آن مناطق نیستند چرا که امکانات در آن مناطق فراهم نیست. این‌که چرا چنین مناطقی وجود دارد جای بحث دارد و باید برای رفع محرومیت آن مناطق زیر ساخت‌هایش اصلاح و از امکانات تجهیز گردد. در واقع با اصلاح زیر ساخت، جلوی مهاجرت‌های بی‌مورد و توزیع ناعادلانه پزشکان و سایر مشاغل را خواهیم گرفت. افزایش ظرفیت پذیرش پزشکان به تنهایی کارساز نیست و باید همزمان با آن زیر ساخت‌ها اصلاح شود تا به نتایج خوب می‌رسیم.

نماینده سابق مجلس دهم در پاسخ به این سوال که «چرا با وجود افزایش ظرفیت در برخی رشته‌های تخصصی مانند داخلی و بیهوشی، ظرفیت رشته‌هایی مانند رادیولوژی، چشم پزشکی، اورولوژی و ارتوپدی که هم کمبود شدید و هم متقاضی زیادی در آزمون دستیاری دارد؛ با ظرفیت‌های خالی مواجه است؟» اظهار داشت: در سال‌های اخیر، افزایش ظرفیت در برخی از رشته‌ها مانند رادیولوژی را داشته‌ایم و اکنون در مناطقی از کشور از نیروی کافی برخوردار هستیم ولی در بعضی از مناطق هم کمبود نیرو احساس می‌شود. این‌که افزایش در برخی از رشته‌ها صورت گرفته اما نتایج را ندیده‌ایم یک بخشی از آن مربوط به توزیع ناعادلانه است که نیروها عادلانه توزیع نشده‌اند و بخشی دیگر مربوط به طی کردن دوره‌های چهارساله‌ی این‌ رشته‌ها است که تنها بخشی از این افراد وارد بازار کار شده‌اند و نتایج مطلوب‌تر را در یک یا دوسال بعد خواهیم دید. اگر هزینه می‌کنیم و ظرفیت‌های عمومی و تخصصی را افزایش می‌دهیم باید شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنیم تا بهره‌وری کامل را از این افزایش داشته باشیم.

همتی در ادامه به بحران پیری جمعیت در کشور اشاره داشت و گفت: در سال‌های آتی با بحران پیری در کشور مواجه هستیم؛ در این راستا باید پزشکان متخصصی که سالمندان عموماً به آن‌ها مراجعه می‌کنند، افزایش یابد تا ان‌شاءالله امکانات کافی برای آن دوره از زندگی افراد فراهم شود.

عضو سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم در پایان در پاسخ به این سوال «آیا ظرفیت فعلی پزشکان متخصص کشور، توانایی پاسخگویی کامل به تقاضای کشورهای همسایه برای توریسم سلامت را دارد؟»، عنوان کرد: اوایل انقلاب ما از تعداد پزشکان کافی برخوردار نبودیم و به ناچار پزشکانی از سایر کشورها از جمله پاکستان و هند به ایران می‌آوردیم تا این کمبود را جبران کنیم. دانش پزشکان آن زمان با حال قابل مقایسه نیست و اکنون ما پزشکانی داریم که بسیاری از کشورهای دنیا آن‌ها را قبول دارند و از دانش‌شان استفاده می‌کنند. به همین دلیل بیمارانی از کشورهای همسایه و سایر کشورها به ایران می‌آیند که در کشور ما مداوا شوند اما این توان و ظرفیت باید افزایش یابد؛ چرا که در برخی از رشته ها کمبود متخصص برای پذیرش بیماران خارجی به وضوح دیده می‌شود و باید این کمبود جبران گردد. طبیعتاً کمبود متخصص سلامت مردم و افراد را به خطر می‌اندازد و بنده فکر می‌کنم این کمبود و توزیع ناعادلانه در دولت جدید برطرف می‌شود.

منبع: همت خبر
کدخبر: 238808

ارسال نظر

 

آخرین اخبار