عضور کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم در گفت و گو با گسترش نیوز عنوان کرد؛
گره کور استخدام معلولان بالاخره باز میشود؟
بهروزی فر گفت: صرف اینکه معلولان کشور، در سازمانها و ادارات دولتی مشغول به کار شوند وضعیت مطلوبی نیست؛ چنین امکانی نه تنها برای این قشر بلکه برای سایر افراد جامعه نیز، وجود ندارد. کسبوکارهای نوین و اینترنتی میتوانند حلال مشکلات معلولان باشند.
اگرچه معلولان همواره دغدغه شغل وو درآمد مناسب را داشته و دارند و با نگاهی به جامعه موفقیت این قشر از جامعه را در عرصه های مختلف شاهدیم و مدال آوران کثیری را شاهدیم. اما چرا دولت برای این دسته از افراد ایجاد اشتغال نمی کند؟ یا آنکه کار در اسنپ برای فردی ناشنوا مناسب است؟ از مسئله اصلی فاصله نگیریم ما بارها شاهد سهمیه معلولان در آزمونهای استخدامی بودهایم آیا این دسته از افراد جامعه از سهمیههای خود استفاده کردهاند یا ترس از طرد شدن دارند؟ برای پاسخ به این پرسشها با گسترشنیوز همراه باشید.
با همه این تفاسیر چندروز پیش معاون اول رئیس جمهور، محمد مخبر با دستور پیگیری و اجرای ظرفیت سه درصدی برای معلولان کور سوی امیدی برای هموار شدن مسیر استخدام آنها به وجود آورد. در این جلسه امیدواریهای متفاوتی برای هر چه آسانتر شدن زندگی این گروه از جامعه ایجاد شد. اما سوال اینجاست که تا به حال اقدامات و قوانین عملی توسط مجلس و دولت انجام شده است؟ آیا بیاعتناییها به معلولان جبران خواهد شد؟ اهمال کاریهای دولت تا چه میزان جلوی توانمندیهای این افراد را گرفته است؟ در پاسخ به این سوالات خلیل بهروزیفر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم میگوید: دولت در صدد این است که از ظرفیت معلولان استفاده کند؛زیرا آنها دارای تواناییها، مهارتها و خلاقیتهای بالایی هستند. با گسترشنیوز همراه باشید.
تغییر نگرشها درباره تواناییهای معلولان
بهروزیفر اظهار کرد: معلولان کشور از نظر پرداختن به کسبوکارهای جدید، اشتغال در سازمانهاو وزارتخانهها، همچنین از لحاظ فکری و دارابودن تخصص و اراده بالا پیشرو در فعالیت هستند؛ با این اوصاف یکی از رویکردهای دولت سیزدهم این مسئله است باید زمینه را برای اشتغال آنها فراهم کند تا بتواند این اتفاق عملی شود. دولت قطعا به این مسئله مهم رسیدگی خواهد کرد و جامه عمل میپوشاند.
وی افزود: متاسفانه در گذشته معلولان مورد بی مهری آحاد جامعه قرار میگرفتند، که میتوان دلیل آن را در تفکر غلط جامعه جستوجو کرد، چرا که گمان میکردند این قشر از جامعه توانمندی لازم را برای انجام فعالیت های مربوطه ندارند. درصورتیکه با به کارگیری این افراد در عرصه های مختلف توانمندی و استعداد این گروه آسیب پذیر را شاهدیم.
دلیل اهمالکاریهای دولت؛ به رسمیت نشناختن مهارتها
نماینده مجلس یازدهم در توضیح علت کمتوجهیهای گذشته دولت به معلولان گفت: در گذشته اعتماد به این افراد وجود نداشت و توانمندیهای آنها آنطور که باید و شاید دیده نمیشد. امروزه مهارتهایشان بروز و ظهور پیدا کرده و اعتمادسازی نسبت به آنها ایجاد شده است. مسلما در این راستا دولت برنامهریزی دارد که به آنها عمل میکند. همچنین در این راستا مجلس نیز حمایتهای اساسی برای تامین معیشت و شغل این قشر از جامعه در نظر گرفته تا بتواند نیازهای این انسانهای مستقل، دارای توانمندی را مرتفع سازند که این امر به زودی محقق خواهد شد.
بهروزیفر درباره جزئیات دقیق اقدامات دولت و لایحههای مجلس دررابطه با این موضوع خاطرنشان کرد: دولت باید برای این موضوع لایحه بدهد که میتوانند خود نیز در هیئت دولت مصوب و ابلاغ کنند. مجلس نیز آمادگی کامل و قطعی دارد که در این زمینه با دولت همکاریهای لازم را به عمل آورد و طرحها و لایحههای کاربردی را تصویب کند تا مسیر برای دستگاههای اجرایی هموار شود.
بزرگترین معضل معلولان در دست مرتفعشدن
وی همچنین با اشاره به تمهیدات مجلس برای مسکن و ساماندهی معابر و خیابانها برای معلولان توضیح داد: سازمان بهزیستی برای این معضل برنامههای اساسی دارد. بعضی از این افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی هستند که در صدد تامین مسکنهای مناسب برای این اقشار هستند. برای بهبود شهرسازی معابر، ساخت سازههای مناسب مانند وسایل حمل ونقل عمومی، استفاده آسانتر از آنها و همچنین مناسبسازی ساختمان ها نیز، قانون وجود دارد که مدت ها پیش در مجلس تصویب شده، که در آن همه مسائل و مواردی که باید برای آسایش آنها در نظر گرفته شود، اعمال شده است.
توقع را در استخدامها پایین بیاوریم!
خلیلیفر در ادامه به لزوم ایجاد کار برای معلولان اشاره کرد و گفت: در راستای این موضوع باید دقت داشته باشیم که تنها صرف اینکه در سازمانها و ادارات دولتی مشغول به کار شوند کارساز نیست؛ ضمن اینکه چنین امکانی نه تنها برای قشر این قشر بلکه برای سایر افراد جامعه نیز، برای کشور وجود ندارد؛ نباید توقع مشاغل دولتی و کارهای اداری در دستگاههای اجرایی تحت پوشش دولت وجود داشته باشد.
وی در خاتمه افزود: فضای کسبکارهایی را میتوان در ایران ایجاد کرد تا معلولان بتوانند مشغول به کار شوند. این امکان در حال حاضر وجود دارد که اقشار متفاوتی از معلولان در فضاهای کسبوکاری جدید و استارتاپها حضور پیدا کنند و این قشر آسیبدیده جسمانی را برای فعالیت در عرصههای کاری مختلف دربرگیرند.
ارسال نظر