|

سویه جدید کرونا در هند

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با اشاره به آخرین شرایط موج هفتم این بیماری در کشور، درباره سویه جدید شناسایی شده، گفت: مرگ و میر در این زیرسویه با سایر زیرسویه‌ها تفاوتی نداشته است.

مجید مختاری با تاکید بر اینکه سویه غالب کرونا در ایران همچنان BA۴ و BA۵ است، گفت: خوشبختانه هنوز سویه هندی BA۲.۷۵ در ایران مشاهده نشده است. البته روند منحنی موارد ابتلا به سمت بالا است ولی هنوز روندی مانند آنچه که در گذشته تجربه کردیم رخ نداده و آمار ابتلاها به بالای ۱۰ هزار نفر در روز نرسیده است.

احتمال افزایش مرگ‌ومیرهای کرونایی

وی افزود: البته از طرف دیگر مرگ و میر کرونایی نسبت به چند هفته قبل افزایش داشته است و با افزایش موارد ابتلای روزانه پس از دو هفته آمار فوتی‌ها هم ممکن است تغییر کند.

او با بیان اینکه در مجموع میزان مرگ و میر در ابتلا به سویه BA۴ و BA۵ نسبت به دلتا بسیار پایین‌تر است، بیان کرد: خوشبختانه علی‌رغم سرایت‌پذیری بالای این سویه جدید اما با افزایش بارز مرگ و میر مواجه نبودیم و شرایط تحت کنترل بوده است.

وی درباره سویه BA۲.۷۵، توضیح داد: این سویه از کرونا برخواسته از هند است و به سرعت پس از ایالت‌های متفاوت هند،‌ چندین ایالت آمریکا و بخش‌هایی از اروپا را درگیر کرد. هنوز مطالعات گسترده‌ای از سویه هندی BA۲.۷۵ در دست نیست اما بر اساس گزارشات از کشورهایی که درگیر این سویه شده‌اند، مشخص شده است که علی‌رغم اینکه سرایت پذیری سویه هندی BA۲.۷۵ حدود ۱.۵ یا ۲ برابر بیش از BA۴ و BA۵ است، اما مرگ و میر در این زیرسویه با سایر زیرسویه‌ها تفاوتی نداشته است.

بر این اساس هنوز BA۲.۷۵ به عنوان سویه نگران کننده در نظر گرفته نمی‌شود و سازمان بهداشت جهانی در حال رصد آن است؛ بنابراین فعلا نباید ترس و ارعابی از این سویه وجود داشته باشد.

لزوم قرنطینه ۵ روزه در مبتلایان جدید

او در پاسخ به این سوال که افراد چه مدت پس از ابتلا به کرونا دیگر ناقل بیماری نیستند و می‌توانند از قرنطینه خارج شوند؟، بیان کرد: اکثر علائم بیماری در سویه جدید در سه روز اول بروز پیدا می‌کند و شدت علائم از روز چهارم شروع به کاهش می‌کند. دور بودن از محیط کار و قرنطینه وابسته به از بین رفتن علائم آن هم بدون استفاده از دارو است. به طور کلی تا ۵ روز قرنطینه توصیه می‌شود.

وی افزود: عمده علائم ابتلا به زیرسویه‌های BA۴ و BA۵ شامل سردرد، آبریزش بینی، عطسه، سوزش گلو، سرفه خشک، گرفتگی یا درد در قفسه سینه، تنگی نفس مختصر، درگیری سیستم گوارش و اسهال و استفراغ، تب (که چندان بارز نیست)، خستگی مفرط و دردهای ماهیچه‌ای است. در ابتلا به این زیرسویه برخلاف سایر سویه‌ها، درگیری و از بین رفتن حس بویایی و چشایی بسیار کمتر است.

او با تاکید بر این که هنوز از پاندمی کرونا خارج نشده‌ایم، اظهار کرد: تمام تعاریف پاندمی (همه‌گیری جهانی) وجود دارد و اینکه بخواهیم دچار عادی انگاری شویم بسیار خطرناک است. هنوز خیلی از کشورها آمارهای بالایی دارند و مسافرت‌ها هم انجام می‌شود. از مردم می‌خواهم تمام رعایت‌ها را انجام دهند، استفاده از ماسک همچنان در محیط‌های بسته و فاقد تهویه بسیار ضروری است.

منبع: ايسنا
کدخبر: 270618

ارسال نظر

 

آخرین اخبار