مدیریت شهری به دنبال شفافیت است
رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران گفت: مدیریت شهری در دوره ششم با جدیت به دنبال هوشمند سازی فرایندها و متعاقب آن شفافیت است و اتصال به درگاه ملی صدور مجوزها گام مهمی در این راستا خواهد بود.
احمد صادقی در دیدار با سید امیر سیاح رییس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار در راستای تحقق درگاه واحد صدور مجوزها و پیوستن شهرداری به این درگاه گفت: یکی از اولویتها و سرمشقهایی که در شورای ششم از بدو ورود دنبال کرده ایم این بوده که شهرداری را غیر حضوری کنیم بدین معنا که هر چه بیشتر از حضور فیزیکی شهروندان در شهرداری بکاهیم تا هم خدمات مناسب تری به شهروندان ارایه شود و هم اینکه از هزینههای وارد بر شهرداری و شهروندان جلوگیری گردد و هم اینکه جلوی امضاهای طلایی و رانتها گرفته شود.
صادقی افزود: پیوستن به درگاه ملی صدور مجوزها تکلیف قانونی از سوی مجلس شورای اسلامی است که سبب شفافیت هر چه بیشتر میشود و ما در کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران به جد به دنبال تحقق این موضوع هستیم.
صادقی با بیان اینکه در مدیریت شهری رویکرد کار خوب، هزینه کمتر و خدمات بیشتر حکمفرماست گفت: بخشی نگری یک آفتی است که میتواند در روند تحقق این اقدام مهم اخلال ایجاد کند و میبایست در این زمینه هر چه بیشتر از بخشی نگری پرهیز شود و تمامی دستگاهها مدیریت شهری با کمک دولت به دنبال تحقق این امر مهم باشیم.
صادقی با اشاره به تجربه موفق سامانه ۳۰۷۰ در سازمان تامین اجتماعی گفت: با راه اندازی این سامانه مشاهده کردیم که ۶۰ میلیون از مراجعات مردمی به سازمان تامین اجتماعی کاسته شده است و این اقدام را میتوان در شهرداری تهران نیز عینیت بخشید.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات شورای ششم در حوزه هوشمند سازی و شفافیت گفت: تصویب تاسیس سازمان فناوریهای نوین یکی از اقداماتی بود که در این دوره شورا محقق شده و این اقدام میتواند در روند هوشمند سازی اقدامات در مدیریت شهری و تحقق شفافیت موثر باشد.
صادقی گفت: در حال حاضر در شهرداری بالغ بر ۲۲ مجوز وجود دارد که مدیریت شهری در تلاش است بسترهای الکترونیکی شدن صدور این مجوزها و در اختیار قرار گفتن برای شهروندان به صورت غیر حضوری را فراهم کند که تا کنون نزدیک ۸ مجوز به صورت الکترونیکی ارایه میشود و امیدواریم این ۲۲ مجوز به درگاه ملی صدور مجوزها متصل شوند.
صادقی با اعلام آمادگی مدیریت شهری در این زمینه گفت: ما هیچ مشکلی از این بابت نداریم و با جدیت به دنبال تحقق این امر هستیم. این در حالی است که ما در مناطق شهرداری نیز نزدیک به ۸۰ خدمت به شهروندان ارایه میکنیم و چه بسا این اقدام میتواند زمینه ساز الکترونیکی شدن این فرایندها در آیندهای نزدیک نیز شود.
احمد صادقی در ادامه سخنان خود گفت: انتظاری که ما از وزارت اقتصاد و امور دارایی داریم این است که در این زمینه با مدیریت شهری تقسیم کار کنند و البته از ظرفیتهای موجود نظیر شورای عالی استانها و مجمع کلان شهرها برای تسری هر چه بیشتر این موضوع استفاده کند.
سید امیر سیاح: شهرداری تهران میتواند الگوی ۱۲۰۰ شهر در اتصال به درگاه ملی صدور مجوزها باشد
رییس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و امور دارایی نیز در این دیدار گفت: اتصال صدور مجوزها به درگاه ملی و واحد یک تکلیف قانونی نه تنها برای تهران بلکه برای همه شهرها است و این امر میتواند گام مهمی در جهت شفافیت در صدور مجوزها باشد.
وی افزود: البته در قانون تعریفی که از مجوزها شده وسعت بسیاری دارد و ما باید در ابتدا دامنه تعریف مجوزها را مشخص کنیم، آنچه در قانون آمده این است که "هر مدرکی که سبب تولد یا رشد کسب و کارها شود" که این تعریف شامل استعلامات آب و برق تا مسایل دیگر میشود؛ لذا دامنه این موضوع باید مشخص شود.
سیاح در ادامه افزود: ما در کل کشور بالغ بر ۴۸ مجوز را احصا کرده ایم که بخش عمدهای از مجوزها صنفی هستند.
وی ادامه داد: نکته حایز اهمیت در این زمینه این است که آنچه در عمل اتفاق میافتد با آنچه قرار است بار گزاری شود کاملا منطبق باشد یعنی مدارکی اضافه بر آنچه که در سامانه بار گزاری میشود از شهروندان خواسته نشود.
رییس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی گفت: اگر شهرداری تهران در این زمینه تعجیل کند و به درگاه ملی صدور مجوزها متصل شود و ۲۲ مجوزی که گفته اند را به این درگاه وصل کنند الگویی برای تمامی شهرها (۱۲۰۰ شهر) خواهد شد و این کار بزرگی است.
ارسال نظر