|

آنچه درباره‌ی فسخ قرارداد باید بدانید

برای این که فسخ قرارداد به خوبی و خوشی تمام شود افراد باید نکاتی را بدانند. البته وکلای کاربلد زیادی هم هستند که به متقاضیان در این امر کمک می‌کنند.

جامعه آنچه درباره‌ی فسخ قرارداد باید بدانید

گاهی اوقات ما تن به قراردادهایی می‌دهیم که از یک جایی به بعد توان ادامه دادنشان را نداریم. در چنین شرایطی راهی جز فسخ قرارداد پیش پای ما نیست. با توجه به این که قرارداد یک توافق دو طرفه است فسخ آن کمی با چالش همراه خواهد بود. لذا معمولا افرادی که فاقد تجربه، دانش حقوقی و قانونی هستند برای حفظ تمامیت حق و حقوق خود به مشاوران حقوقی مراجعه می‌نمایند.

فسخ قرارداد به چه معناست؟

اگرچه فسخ قرارداد معنای نسبتاً واضحی دارد، اما بد نیست که تعریف قانونی آن را هم بررسی کنیم. در واقع این کار یک عمل ارادی از سوی یکی از طرفین قرارداد است که به سبب آن، خواستار انحلال تعهدات ناشی از قرارداد می‌باشد. البته در برخی مواقع اشخاص ثالث هم قادرند نسبت به فسخ یک قرارداد اقدام نمایند.

در واقع فسخ، انعطاف قانون در برابر حوادث و دلایل پیش بینی نشده است تا افراد انعقاد یک قرارداد را خاتمه دهند و خود را از ورطه آن رها سازند.

فسخ قرارداد به چند طریق قابل انجام است؟

با توجه به مبنای قانونی و حقوقی، فسخ قرارداد به دو شکل به وقوع می‌پیوندد:

  1. بر اساس توافق طرفین یک قرارداد
  2. با توجه به حکم مستقیم قانون

چه طور می‌توان به شکل یک طرفه قراردادی را فسخ کرد؟

در پاسخ به این سؤال باید به بررسی خیارات ماده 396 قانون مدنی بپردازیم. منظور از خیار، اختیار فسخ معامله یا قرارداد است.

خیار شرط

شرط مذکور به این معناست که قرارداد به هر یک از طرفین، اجازه‌ی فسخ می‌دهد. برای استفاده از این شرط افراد باید یک بازه زمانی مشخص را برای فسخ، در بندهای قرارداد پیش بینی کرده باشند. توجه داشته باشید که آغاز و پایان مدت زمان فسخ باید دقیقاً مشخص گردد. در واقع این موضوع به مهارت‌های در قرارداد نویسی مربوط می‌شود.

قرارداد۱

فسخ قرارداد به چه معناست؟

نقش خیار رویت و تخلف وصف

یکی از اتفاقات رایجی که در معاملات و انعقاد قراردادهای امروزی رخ می‌دهد این است که ما یک محصول یا کالایی را بر اساس توصیفات آن معامله می‌کنیم اما پس از اتمام معامله متوجه مغایرت واقعیت با توصیفات آن می‌شویم. در چنین شرایطی افراد قادرند نسبت به فسخ قرارداد به پا خیزند.

خیار عیب

زمانی که موضوع یک قرارداد دارای معایب و نواقصی است که در زمان انعقاد پنهان بوده‌اند، فرد متضرر می‌تواند قرارداد خود را به شکل یک طرفه فسخ نماید.

خیار غَبن و فسخ قرارداد

این شرط مربوط به عقود معوض است. این نوع از قراردادها شامل تعهدات طرفین برای ارائه عوض می‌باشد. اگر تعهدات تعیین شده در قرارداد به درستی ادا نشوند و یکی از افراد متضرر گردد، امکان فسخ قرارداد برای فرد متضرر وجود دارد. البته دو نکته را باید در نظر داشته باشید:

  1. مبنای قضاوت برای این شرط وجود تفاوت قیمت زیاد میان عوضین است.
  2. ضمن این که اگر فردی با اراده و دانش قبلی چنین قراردادی را امضا کند قادر به خیار غبن و فسخ قرارداد نیست.

خیار تخلف شرط

زمانی که یکی از طرفین نسبت به انجام تعهدات خود بی اعتنایی می‌کند طرف مقابل می‌تواند قرارداد مورد نظر را به پایان برساند.

موارد مورد نیاز بر فسخ

  1. قصد
  2. رضا
  3. اهلیت

به این معنا که شخص فسخ کننده‌ی قرارداد باید در کنار عاقل و بالغ بودن با اراده خودش نسبت به فسخ قرارداد اقدام کند و از سوی کسی اکراه نشده باشد. ضمن این سه اصل اساسی یک مورد اختیاری دیگر هم وجود دارد و آن هم استفاده از کمک یک حقوقدان و وکیل است. وکیل باید در حوزه انواع فسخ‌ها و خیارات اطلاع کامل داشته باشد تا بتواند معامله را با کمترین میزان زیان برای شما به پایان برساند.

قرارداد۲

آیا فسخ قرارداد همراه با جریمه است؟

اهمیت حضور وکیل برای مقابله با فسخ قرارداد

وکلا صرفا به فسخ قرارداد کمک نمی‌کنند. گاهی یکی از طرفین به ادامه قرارداد اصرار دارد و یا این که به سبب فسخ قرارداد به شدت متضرر می‌شود. در چنین شرایطی یک وکیل متبحر با استفاده از قوانین، ماده‌ها و تبصره‌ها به افراد کمک می‌نماید و مدافع طرف مایل به ادامه قرارداد می‌شود.

گروه وکلای دادگستری ره جویان عدالت یکی از مجرب‌ترین کادرها را در حوزه‌ی فسخ انواع قراردادها و معاملات دارد. ضمن این که مشاوران حقوقی این مجموعه هر پرونده را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار می‌دهند و تمام نکات فرعی و اصلی، سودها، زیان‌ها و بایدها و نبایدها را به افراد گوشزد می‌نمایند. ضمن این که وکلای ره جویان عدالت ضمن حضور فعال در مراجع قضایی و قانونی راحت‌ترین روش ها را برای اثبات فسخ قرارداد انجام می دهند.

آیا فسخ قرارداد همراه با جریمه است؟

در برخی موارد بله:

  1. اگر در قرارداد بندی مبنی بر لزوم پرداخت خسارت، در صورت فسخ یک طرفه و خارج از موعد نوشته شده باشد.
  2. زمانی که فرد به دلیل وجود عیب و مشکل در موضوع مورد معامله، در زمان فسخ، دچار خسارت شده باشد.
  3. طبق ماده 230 قانون مدنی افراد می‌توانند وجه التزام (بدهی قانونی) مشخص کنند، یعنی تعیین مبلغ معینی برای عدم رعایت مندرجات یک قرارداد.

مدیریت آثار فسخ با گروه وکلای دادگستری ره جویان عدالت

آثار فسخ به هر دو طرف می‌رسد. در واقع پس از فسخ قرارداد دیگر نیاز نیست که افراد تعهدات خود را انجام دهند. لذا مالکیت و حقوقی نسبت به برخی موضوعات نخواهند داشت. تمامی اموال و اقلامی که در حین قرارداد بین طرفین مبادله شدند باید از جانب طرفین مسترد گردند.

اگر قیمت و ارزش موضوع مورد معامله در زمان فسخ بالاتر رفته باشد سود حاصل از این نوسان تا قبل از فسخ متعلق به خریدار است اما پس از فسخ دیگر برای او نخواهد بود. با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور در برخی مواقع پس از فسخ، نیاز است که قرارداد جدیدی منعقد شود. گروه وکلای دادگستری ره جویان عدالت متقاضیان را به بهترین مسیر ممکن هدایت می‌نماید.

منبع: https://rahjooyan.org/termination-and-cancellation-terms/

 

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 291856

ارسال نظر