اختصاصی گسترشنیوز؛
دوستی، همبستگی میان مردم جهان است / افراد این روز مهم را جشن می گیرند
روز جهانی دوستی، مناسبتی است که افراد با ارسال هدیه و یا یک پیام تبریک به یکدیگر، مراتب دوستی خود را اعلام می کنند.
دوستی، میان آدمها و به طور کل، در میان تمام مردم دنیا، یک احساس همبستگی خاصی ایجاد میکند. تمام انسان ها، در طول زندگی خود، نیاز دارند با افرادی به جز خانواده در ارتباط باشند که اوقات خود را با آنها بگذرانند و درواقع در محیط اجتماع تنها نباشند. انتخاب دوست خوب میتواند، یک راه درست در مسیر ما قرار دهد و سبب شود تا بتوانیم پیشرفت کنیم و در طول مسیری که داریم به ما کمک کند. پس این نکته را باید بدانیم که داشتن دوست در زندگی ما نقش بسیار مهمی دارد و البته انتخاب یک دوست خود از تمام اینها مهم تر است.
روز جهانی دوستی، تنها برای ارتباطهای شخصی نیست و این دوستی، بسیار فراتر از این چیزها خواهد بود و نکات دیگری هم شامل میشود. دوستی میان اقوام، یکی از این موارد است. در کشورهای بسیاری مانند ایران و هند، قومیتهای زیادی زندگی میکنند که روابط دوستانهای میان آنها برقرار است. افراد با هر دینی که دارند، بیدردسر در کنار هم زندگی میکنند و به عقاید هم احترام میگذارند.
تاریخ روز جهانی دوستی
در سال ۲۰۱۱ سازمان مل متحد، روز ۳۰ ژوئیه را به عنوان روز دوستی عنوان کرد، در این روز دوستان صمیمی به یکدیگر کارت هدیه، دستبند دوستی و پیامهای محبت آمیز ارسال میکنند، در برخی از کشورها نیز این مناسبت را در نخستین یکشنبه ماه اوت (آگوست ) جشن میگیرند. هرچند که در این سالها تعداد دوستان حقیقی روز به روز کمتر میشوند اما کیفیت دوستیها به تعدادشان نمیباشد بلکه به قدمتشان میباشد. دوستی در زندگی انسان باعث افزایش عمر، گذشت و آرامش میشود، آنها نقشی که در زندگی دارند از نقش فامیل و خویشاوندان موثرتر میباشد.
اگر بخواهم مثالی برایتان بزنم، در ایران و در خیابان ۳۰ تیر تهران، قرار گرفتن مسجد، کنیسه و کلیسا در کنار یکدیگر نشان دهنده این امر است. در این خیابان، افراد با عقاید و دینهای متفاوتی حضور پیدا میکنند اما باید گفت همه با هم دوست هستند و هیچ مشکلی ندارند. در همین خیابان، دیده شده است که مردم زمانی که میخواهند به نیایش گاه خود بروند، با دیگر افراد که دین متفاوتی دارند، خوش و بش میکنند. همین امر سبب میشود تا میان ادیان مختلف، یک ارتباط خوب و در واقع دوستی صورت گیرد.
در کشور هند، این شهر هزار ادیان، شاهد آن هستیم، از مسلمان تا کسی که گاو را پرستش میکند، در کنار هم زندگی میکنند و ارتباط خوبی دارند. روابط دوستانه، سبب بسیاری از اتفاقات خوب خواهد شد و مهر و محبت را هم زیاد میکند.
اما درکل، فلسفه این روز جهانی چیست و چرا برای افراد اهمیت دارد که ثبت جهانی شده است؟ این روز را افرادی جشن میگیرند که از دوستان چند ساله هستند و ارتباط عمیقی باهم دارند. در بسیاری از کشورها، روز جهانی دوستی را در کافه، رستوران و محیطهای شلوغ جشن میگیرند تا در کنار دیگر افراد حضور داشته باشند و این روز را باهم شریک شوند.
افرادا در این روز جشن می گیرند
این روز در بسیاری از کشورها، با یک کیک کوچک آغاز میشود که معمولا نام دوستان صمیمی بر روی آن نوشته شده است. این دوستان رسم بر این دارند که در روز جهانی دوستی، هدیه هایی حتی کوچک، به یکدیگر میدهند و در واقع بر این باورند که این کار دوستی میان آنها زیاد میکند.
بسیاری از دوستان که کمی باهم فاصله مکانی دارند، در این روز برای یکدیگر هدیه و کارت تبریک ارسال میکنند. دستبندهای دوستی در هند، نپال، بنگلادش و بخشی از امریکای جنوبی طرفدارهای بسیاری دارد. با گسترش شبکههای اجتماعی و افزوده شدن چندین شبکه جدید به فضای مجازی، بسیاری از افراد این روز را به صورت آنلاین جشن میگیرند. این جشن آنلاین میتواند از طریق ارسال عکس و یا تماس تصوی باشد. درحالحاضر، روز دوستی در جهان به جای ۳۰ ژوئیه، بیشتر ۲ اوت برگزار میشود. با این حال، ۲۷ ژوئیه سال ۲۰۱۱، طی شصتمین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۳۰ ژوئیه به عنوان روز جهانی دوستی، نامگذاری شد.
پیش از سازمان ملل متحد، نخستین بار، جویس هال، موسس کارتهای تبریک هالمارک در سال ۱۹۳۰، روز دوم اوت را به عنوان روز دوستی معرفی کرد تا مردم بتوانند با ارسال کارت تبریک، دوستی خود را به یکدیگر ابراز کنند. سپس در سال ۱۹۹۸، نین عنان، همسر کوفی عنان، دبیرکل سازمان ملل متحد، شخصیت کارتونی وینی پوه را به عنوان سفیر دوستی در جهان، معرفی کرد. این مناسبت با همکاری سازمان ملل و شرکت والت دیزنی و به میزبانی کتی لی گیفورد، برگزار شد.
کلام آخر
به امید آنکه روزی برسد، تا تمام مردم جهان، یک ارتباط دوستانه باهم داشته باشند و در هیچ کجای دنیا، جنگ وجود نداشته باشد. به امید آن روز که یاد بگیریم چطور با مردمی که هم زبان و هم دین ما نیستند، ارتباط دوستانه برقرار کنیم. فکرش را بکنید که در تمام دنیا، به جای جنگ، صلح و دوستی برقرار باشد؛ چقدر زیباتر خواهد شد جهانی که تمام آن دوستی باشد. اکنون از کشور خودمان شروع کنیم و از همین لحظه یا دوستی های گذشته را حفظ کنیم و تقویت کنیم و یا اگر رابطه ای با دوستی قطع کرده ایم، برای از سرگیری این ارتباط پیش قدم شویم.
ارسال نظر