|

معرفی‌ افتضاح ترین اختراع ها | دانشمندان پوست موز زیر پای مردم انداختند

تاریخ بشر سرشار از اختراعات و نوآوری‌های شگفت‌انگیز و جذابی است که تأثیر عمیقی بر زندگی ما گذاشته‌اند. با این حال، در اینجا به بررسی ۱۰ مورد از بدترین اختراعات بشر خواهیم پرداخت که برخی از آن‌ها هنوز در جامعه به وضوح مشاهده می‌شوند.

جامعه معرفی‌ افتضاح ترین اختراع ها | دانشمندان پوست موز زیر پای مردم انداختند

تلاش برای بهبود کیفیت زندگی و تمایل به پیشرفت موجب شد که انسان از زندگی در غارها به وضعیت کنونی خود برسد. با نگاهی به اطراف، می‌توان دریافت که چگونه اختراعات جدید در طول ۳۰ سال گذشته زندگی ما را دگرگون کرده‌اند. البته ما تنها اختراعات موفق را مشاهده می‌کنیم، در حالی که تعداد زیادی از اختراعات دیگر به دلایل مختلف نتوانستند به موفقیت دست یابند. به همین دلیل، قصد داریم نگاهی به بدترین اختراعات تاریخ بشر بیندازیم.

بدترین اختراعات بشر به دلایل مختلفی موفق نشدند

برخی اختراعات در زمان مناسبی عرضه نشدند و برخی نیز کمی بدشانس بودند. همچنین می‌توان گفت که برخی از آنها می‌خواستند یک نقطه خالی را پر کنند که از نظر سایر مردم مهم نبود. برخی از آنها هم واقعا از هر نظر یک اشتباه بزرگ بودند. در هر صورت عوامل مختلف دست‌به‌دست هم دادند تا موارد لیست پیش‌رو بدترین اختراعات بشر در طول تاریخ لقب بگیرند.

کت چتر نجات

فرانتس رایشلت یک خیاط فرانسوی بود که می‌خواست با اختراعی عجیب تاریخ‌ساز شود. در اوایل قرن بیستم هواپیماها در آسمان دیده می‌شدند و همیشه این ترس وجود داشت که در صورت سقوط هواپیما چه بلایی سر خلبان می‌آید. به همین‌خاطر رایشلت به‌فکر طراحی یک لباس خاص افتاد که بتوان از آن به‌عنوان چتر نجات استفاده کرد. او چندین بار اختراع جدید خود را با عروسک‌های مختلف امتحان کرده بود و مطمئن بود که جواب می‌دهد.

انسان- نخستین

در نتیجه در سال ۱۹۱۲ کت چتر نجات را پوشید و به بالای برج ایفل رفت. متاسفانه چتر نجات خاص فرانتس نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد و مخترع فرانسوی پس از چند ثانیه جان خود را از دست داد. اگرچه کت چتر نجات در زمره بدترین اختراعات بشر قرار می‌گیرد، اما توانست الهام‌بخش اختراعات دیگری شود که امروزه پرواز را برای خلبانان امن‌تر کرده‌اند.

تبلیغات پاپ-آپ

مگر می‌شود لیستی از بدترین اختراعات بشر تهیه کرد و در آن برای تبلیغات پاپ-آپ جایگاهی ویژه اختصاص نداد. این تبلیغات بسیار آزاردهنده هستند و در اکثر مواقع کاربران را کلافه می‌کنند. ایتان زاکرمن کسی است که پشت این اختراع منفور قرار دارد. او قصد داشت تبلیغات غیرمستقیم را از متن حذف کند تا افراد به‌متنی که می‌خوانند اعتماد داشته باشند.

گرچه اختراع فاجعه‌بار او باعث شده است که بسیاری از کاربران اینترنتی از باز کردن صفحه‌ای خاص پشیمان شوند. البته زاکرمن بارها به‌خاطر این اختراع عذرخواهی کرده و گفته است که نیت او خوب بوده است.

پاد قهوه

پاد قهوه یکی از آن اختراعاتی است که حتما روی کاغذ فوق‌العاده به‌نظر می‌رسیدند؛ اما در عمل چیزی جز پشیمانی و دردسر به‌ارمغان نیاوردند. حتی مخترع آنها یکی جان سیلوان نیز گفته که پاد قهوه اشتباهی بزرگ بوده است. بررسی‌های مختلف نشان می‌دهد که پادهای قهوه نقش بسیار پررنگی در آلودگی کره زمین دارند.

پاد-قهوه

البته برخی شرکت‌ها هستند که می‌توانند پادهای قهوه را بازیافت کنند، اما امکان انجام چنین کاری در خانه نیست. اگر هم آنها را در گوشه‌ای بیندازید، حداقل ۵۰۰ سال طول می‌کشد تا تجزیه شوند. به همین‌خاطر است که پاد قهوه در میان بدترین اختراعات بشر قرار گرفته است.

سه‌چرخه برقی سینکلر

سه‌چرخی برقی سینکلر یکی از آن اختراعاتی است که در زمانی اشتباه عرضه شدند. در واقع این سه‌چرخه بسیار جلوتر از زمان خود بود و نتوانست موفق شود. کلایو سینکلر مخترع، کارآفرین و مهندسی انگلیسی بود که شهرتی بسیار زیاد در اروپا داشت. وی توانسته بود با عرضه اسپکتروم در سال ۱۹۸۲ کامپیوترهای شخصی را متحول کند. هرچند وقتی سه‌چرخه برقی C5 در سال ۱۹۸۵ عرضه شد، همه موفقیت‌های پیشین را فراموش کردند.

سه چرخه

راد می‌توانستند از نظر قانونی با C5 در جاده‌های بریتانیا رانندگی کنند؛ اما اینکار چندان عاقلانه نبود. ارتفاع سه‌چرخه برقی تنها به ۸۰ سانتی‌متر می‌رسید که یعنی نسبت به تمامی وسایل نقلیه دیگر کوتاه‌تر بود. در نتیجه کاربران آن امنیت کافی نداشتند. همچنین باتری سه‌چرخه سینکلر می‌توانست حداکثر تا ۳۲ کیلومتر دوام بیاورد و سرعت آن نیز از ۲۴ کیلومتر بر ساعت فراتر نمی‌رفت.

افراد گوناگونی پس از بررسی سه‌چرخه برقی سینکلر را به‌عنوان یکی از بدترین اختراعات بشر معرفی کردند. این اختراع خاص فروش بسیار پایینی داشت و شهرت سینکلر نیز در هم شکسته شد. اگر فناوری باتری در آن زمان کمی پیشرفته‌تر بود، شاید C5 می‌توانست موفق شود.

کیسه‌های پلاستیکی

استن گوستاف در سال ۱۹۶۵ کیسه پلاستیکی را اختراغ کرد تا بارها و بارها استفاده شود. هرچند امروزه کیسه‌های یک‌بار مصرف به مشکلی جهانی تبدیل شده‌اند. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که وزن کیسه‌های پلاستیکی موجود در آب‌های زمین تا سال ۲۰۵۰ از وزن ماهی‌ها بیشتر خواهد شد.

البته این روزها برخی کشورها در تلاش هستند با در نظر گرفتن جریمه‌های خاصی برای مصرف زیاد کیسه پلاستیکی کمی وضعیت محیط‌زیست را بهبود ببخشند.

دوره-گرد

کشتی هوایی

پیش از آنکه هواپیماهای غول‌پیکر به‌بهترین گزینه برای انجام سفرهای بین قاره‌ای تبدیل شوند، افراد مجبور بودند از کشتی استفاده کنند. طبیعتا سفر با کشتی طولانی بود و سبب مشکلات زیادی می‌شد. اینجا بود که ایده کشتی هوایی مورد توجه جهانیان قرار گرفت. شرکت‌های مختلفی اقدام به ساخت کشتی هوایی کردند؛ اما این شرکت سپلین بود که توانست توجه همگان را جلب کند.

آنها یک ایده فوق‌العاده داشتند. کشتی هوایی را به یک کابین لوکس مجهز کنید و افراد را به‌راحتی بر فراز اقیانوس به‌پرواز در آورید. در طول دهه ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ کشتی هوایی یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای سفر از اروپا به آمریکا بود. در آن زمان کسی فکر نمی‌کرد که روزی کشتی هوایی به‌عنوان یکی از بدترین اختراعات بشر شناخته شود.

کشتی-هوایی

کشتی‌های هوایی با گاز هیدروژن پر می‌شدند که به‌شدت مستعد انفجار بود. در واقع رخ دادن حوادث مختلف برای کشتی‌های هوایی اتفاق عجیبی نبود؛ اما فاجعه هیدنبورگ در سال ۱۹۳۷ باعث شد که ناگهان پرونده کشتی‌های هوایی بسته شود. در نتیجه این حادثه ۳۶ نفر جان خود را از دست دادند. در آن دوران صنعت‌ هواپیماسازی نیز به‌شدت در حال پیشرفت بود. کار به‌جایی رسید که کشتی‌های هوایی بسیار کند و خطرناک به‌نظر رسیدند.

جالب اینجاست که با وجود حضور گسترده هواپیماها هنوز کشتی‌های هوایی کاملا نابود نشده‌اند. شرکت‌هایی مثل Euro Airship و Flying Whales قصد دارند کشتی‌های هوایی جدیدی را عرضه کنند که با محیط‌زیست سازگار هستند و می‌توانند با ۸۰ درصد سوخت کمتر از هواپیماها دور جهان را بگردند. در این کشتی‌ها از هلیوم غیرقابل اشتعال استفاده می‌شود.

آدامس

اگرچه آدامس برای هزاران سال وجود داشته است، اما تاریخچه نسخه مدرن آن به سال ۱۸۴۸ باز می‌گردد. از دهه ۱۸۶۰ طعم‌های مختلف به آدامس اضافه شد تا افراد از آن استقبال کنند. گرچه اوج شکوفایی آدامس در قرن بیستم رخ داد. یکی از مواد اولیه موجود در آدامس پلی‌ونیل استات است که می‌تواند به‌شدت به کفش یا پیاده‌رو بچسبد. در نتیجه کندن آن امری زمان‌بر و پرهزینه به‌حساب می‌آید.

همین هزینه بالای تحمیل شده به شهرداری‌ها نیز سبب شده که آدامس در میان بدترین اختراعات بشر قرار بگیرد. در حال حاضر گروه‌هایی در تلاش برای ساخت نوع جدیدی از آدامس هستند که دیگر از نظر چسبندگی مشکل‌ساز نشود.

آدامس

سگا دریم‌کست

برای بسیاری از ما نام سگا یادآور خاطرات شیرین است. زمانی که تا دیر وقت بیدار می‌ماندیم تا بتوانیم مراحل سونیک یا شورش در شهر را کامل کنیم. هرچند وقتی دریم‌کست در سال ۱۹۹۹ عرضه شد، سگا تنها سایه‌ای از عظمت سابق خود را داشت. پلی‌‌استیشن سونی باعث شده بود که نسل قبلی کنسول بازی سگا یعنی ساترن (۱۹۹۵) بسیار ضعیف به‌نظر برسد.

سگا بسیار تلاش کرد که این مشکل را با دریم‌کست برطرف کند. آنها یک کنترولر خاص و بازی آنلاین را به کنسول خود اضافه کردند. هرچند نبود بازی‌های شخص‌ثالث و البته معرفی کنسول فوق‌العاده پلی‌استیشن ۲ آخرین میخ را بر تابوت سگا کوبید.

البته سگا تنها شرکتی نیست که نتوانسته در رقابت با سونی در بخش بازی موفق شود. اپل نیز در سال ۱۹۹۶ سعی کرد با Pippin دنیای بازی را امتحان کند. کنسول اپل با یک پردازنده ۶۶ مگاهرتزی همراه شده بود که یعنی نسبت به یک آیفون چند هزار برابر ضعیف‌تر بود. از آنجایی که امروزه اپل در بازار کنسول‌ها حضور ندارد، می‌توان متوجه شد که استقبال کاربران از Pippin چگونه بوده است.

کنسول

ویدیو بتامکس

برخلاف بسیاری از مواردی که از آنها به‌عنوان بدترین اختراعات بشر یاد می‌شود، سیستم بتامکس سونی از هر نظر عالی بود. در واقع رقیب بتامکس یعنی VHS حتی نمی‌توانست از نظر کیفیت تصویر به محصول سونی نزدیک شود. هرچند دو دلیل باعث شد که بتامکس هرگز نتواند موفق شود. اول از همه اینکه قیمت بیشتری نسبت به VHS داشت و دوم اینکه صنعت فیلم‌سازی به استفاده از VHS رو آورده است و تمایلی به تغییر نداشت.

بتامکس در سال ۱۹۷۵ به‌بازار عرضه شد؛ اما سونی تولید آن را تا سال ۲۰۱۶ متوقف نکرد. عجیب است که یک محصول ناموفق بتواند چنین عمر درازی داشته باشد.

نقطه- خوان

 اپل نیوتن

اپل نیوتن یک دستگاه ضعیف و گران‌قیمت بود که سعی می‌کرد تجربه قلم و کاغذ را به‌صورت مدرن ارائه کند. گرچه در شناسایی دست‌خط کاربر به‌شدت مشکل داشت و نمی‌توانست نظر کاربر را جلب کند. در آن دوران اپل چندان موفق نبود و استیو جابز نیز در شرکت حضور نداشت.

جالب اینجاست که پس از بازگشت استیو جابز به اپل در سال ۱۹۹۷، خط تولید نیوتن به‌طور کامل متوقف شد.

 

منبع: اخبار فناوری
کدخبر: 340187

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین