|

آخرین وضعیت آب و هوای تهران؛ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳

پدرام قودجانی، رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد: از جمعه تا دوشنبه، کاهش دما و بارش پیش‌بینی شده است. این بارش‌ها در برخی مناطق به‌صورت برف و در برخی دیگر به‌صورت باران خواهد بود. با این حال، طبق پیش‌بینی‌ها، احتمالاً بارش‌ها چندان گسترده و شدید نخواهند بود.

جامعه

قودجانی، رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، وضعیت آمادگی مدیریت بحران را به این شکل بیان کرد: مجموعه خدمات شهری به نیروهای خود دستور آماده‌باش کلی داده است. در مناطقی از شهر که تجربه بیشتری در برف‌گیری دارند (به ویژه در مناطق تجریش، دربند، درکه، بخش‌هایی از بلوار ارتش و نوار شمالی تهران)، تجهیزات برف‌روبی و همچنین شن و نمک‌های لازم در کنار خیابان‌ها آماده‌سازی شده و همچنین آمادگی برای دپوی شن و نمک در مراکز مربوطه وجود دارد.

وی تذکر داد: البته این را باید از تجربه‌ بارش‌های قبلی مد نظر قرار داد؛ در بعضی از بارش‌ها حجم محدود است و به طور مثال ممکن است در ده دقیقه یا یک ربع بارش برفی رخ دهد و شهر سفیدپوش شود. سپس آن جبهه عبور کند و به‌سرعت از منطقه دور شود.

قودجانی ادامه داد: در چنین مواردی، نریختن شن و نمک به ریختن آن اولویت دارد، زیرا بعد نیاز به پاک‌سازی معابر و مشکل سر خوردن ماشین‌ها و مسائلی از این دست پیش می‌آید. به همین خاطر پاشش شن و نمک با تدبیر خدمات  شهری و با توجه به شرایط مورد نیاز  انجام می‌شود و در غیر این صورت با تیغه‌های برف‌روب می‌توان برف را جمع‌آوری کرد.

باران

وی اعلام کرد: ارکان شهرداری تهران و دستگاه‌های تخصصی مثل آتش‌نشانی و اورژانس هم از هشدارهایی که صادر شده، آگاهی دارند. ما به نحو مقتضی هشدارهای هواشناسی را به آن‌ها اطلاع داده‌ایم.

قودجانی گفت: ضمن اینکه مجموعه مدیریت بحران، مسئولیت رصد شهر تهران را در این شرایط بر عهده دارد و آن را انجام می‌دهد، در هر نقطه برف‌گیر و بحرانی و هرجا نیاز به حضور پررنگ‌تر عوامل شهرداری و شهرداران نواحی باشد، از طریق بسترهای ارتباطی (بی‌سیم و هات‌لاین) با همکاران خود و نمایندگان دستگاه تخصصی مستقر در مراکز خود در ارتباط هستیم‌ و هشدارها و اطلاعات لازم منتقل و نقاط بحران‌‌زا اعلام می‌شود.

قودجانی در معرفی نقاطی از تهران که باید آمادگی و احتیاط بیشتری داشته باشند، گفت: نواحی برف‌گیر را اغلب در مناطق ۱، ۲، ۴ و ۵ داریم. در منطقه ۱، تجریش، دربند، درکه، نوار شمالی در خیابان‌های الوند و البرز که به بام تهران منتهی می‌شوند. 

وی ادامه دد: در منطقه پنج بیشتر محدوده سیمون بولیوار، خیابان‌های الوند و البرز که به سیمون بولیوار منتهی می‌شوند،  همچنین حصارک و میدان دانشگاه معمولا نوار برف‌گیر هستند. در منطقه ۳، جز در مناطق شمالی بحران برف نداریم و از طرف دیگر نیاوران و خیابان باهنر جزء مناطق برف‌گیر به شمار می‌آیند. در منطقه ۴ هم بیشتر بلوار ارتش از نقاط برف‌گیر است. خیابان‌های ضلع شمالی بلوار ارتش نیز از مناطقی است که نسبت به سایر مناطق بیشتر احتمال بارش برف برای آن پیش‌بینی می‌شود.

وی یادآوری کرد: البته بارش‌ پدیده‌ای است که نمی‌توان آن را به‌طور دقیق پیش‌بینی کرد و ما تنها از احتمالات سخن می‌گوییم. ممکن است در نوار پایین‌تر و در محدوده‌های بالای اتوبان همت و حکیم هم شاهد برف باشیم و در کل پیش‌بینی بارش برای استان تهران است. اینکه در کدام نواحی بارش بیشتر و در کدام، بارش کمتری داشته باشیم بستگی به اتفاقی دارد که در عمل می‌افتد.

بارش-برف

سرهنگ احمد شیرانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور، اعلام کرد: بارش برف و باران در محورهای استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، یزد، زنجان، کهگیلویه و بویراحمد، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی گزارش شده است. 

همچنین مه‌گرفتگی در محورهای استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و ارتفاعات محورهای چالوس، هراز، فیروزکوه و قزوین-رشت مشاهده می‌شود.

وی افزود: محورهای شریانی خرم‌آباد - پلدختر، پونل - خلخال و آزادراه منجیل - رودبار (باند غربی) به دلیل عملیات عمرانی و شرایط جوی مسدود هستند. 

سرهنگ شیرانی تأکید کرد رانندگان محترم پیش از آغاز سفر از وضعیت جاده‌ها اطلاع کسب کنند و تجهیزات ایمنی و زمستانی را به‌ویژه در مسیرهای برفی و کوهستانی به همراه داشته باشند.

منبع: ایلنا
کدخبر: 345136 خبرنگار گسترش

ارسال نظر

 

آخرین اخبار