|

رانندگان پایتخت سورپرایز می‌شوند !

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه ۲ تهران گفت: تقاطع شهید تیموری و میدان صنعت به عنوان یکی از نقاط پر ترافیک منطقه به چراغ‌راهنمایی و رانندگی هوشمند تجهیز شد.

جامعه

 محمدحسین کریمی معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه ۲ تهران گفت: با توجه به اصلاح هندسی انجام شده در میدان صنعت و تقاطع شهید تیموری، به منظور سهولت عبور و مرور وسایل نقلیه، انتظام‌بخشی و آرام‌سازی ترافیک، چراغ راهنمایی هوشمند در این تقاطع‌ها نصب شد.

وی با بیان اینکه سیستم کنترل ترافیک هوشمند یک راهکار جدید برای کنترل ترافیک است افزود: کاهش ملموس ترافیک و صرفه‌جویی در زمان، کاهش آلودگی در شهر و کاهش حوادث و تخلفات رانندگی از جمله اهداف نصب چراغ‌های راهنمایی هوشمند است.

کریمی با اشاره به این که چراغ‌های راهنمایی هوشمند مقاوم در مقابل گرما و سرما و نور است، عنوان کرد: با توجه به ضرورت صرفه‌جویی در مصرف انرژی در این طرح ترافیکی از منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده شده به‌گونه‌ای که این چراغ‌ها به‌صورت سولار بوده و از انرژی خورشیدی تأمین می‌شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر تقاطع شهید تیموری و میدان صنعت هوشمند شده و در آینده نزدیک تقاطع کتاب نیز دارای چراغ‌راهنمایی هوشمند می‌شود.

جریمه ورود به طرح ترافیک چقدر است؟

نرخ ورود به طرح ترافیک تهران در سال ۱۴۰۴ با افزایش ۵۰ درصدی به ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد رسید. این خبر توسط تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حمل‌ و نقل شورای شهر تهران اعلام شد. لازم به ذکر است که نرخ عدد پایه طرح ترافیک نیز به میزان ۷۵ هزار تومان بوده و با افزایش ۵۰ درصدی روبرو شده است.

همچنین بر اساس مصوبه شورای شهر، خودروهای با عمر بیش از ۲۰ سال از این پس امکان خرید آرم طرح ترافیک را نخواهند داشت.

هزینه پایه در سال ۱۴۰۳، ۷۵ هزار تومان بود که با افزایش ۵۰ درصدی به ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. پیشنهاد شهرداری ۴۵ درصد بود، اما تاکید ما بر این بود که وضعیت مرکز شهر، زندگی را مختل کرده است. برای ورود یا تردد در ساعات اوج صبح (۶:۳۰ تا ۱۰) و خروج در ساعات اوج عصر (۱۶ تا ۱۹)، ضریب ۱.۶ در نظر گرفته شده است. برای ورود در ساعات اوج صبح و خروج در ساعات غیر اوج (قبل از ۱۶ و بعد از ۱۹)، ضریب ۱.۲ تعیین شده است.

جریمه ورود به طرح ترافیک

طرح زوج و فرد که در گذشته برای کاهش ترافیک براساس شماره پلاک خودروها وضع شده بود، از سال ۱۳۹۸ با طرح ترافیک جایگزین شد. براساس این قانون، مالکان خودروها در صورت تردد از محدوده‌های طرح ترافیک تهران ملزم به پرداخت هزینه‌ای مشخص تحت عنوان “هزینه طرح ترافیک” هستند. در صورت عدم خرید طرح و ورود به محدوده ترافیک، راننده مشمول جریمه خواهد شد.

نحوه محاسبه جریمه ورود به طرح ترافیک به نوع معاینه فنی (عادی یا برتر) و ساعت ورود و خروج به محدوده طرح بستگی دارد. این هزینه سالانه براساس تصمیمات شورای شهر و مراجع قانونی تغییر می‌کند و با توجه به‌عواملی مانند محل سکونت، ساعت طرح ترافیک و نوع معاینه فنی تعیین می‌شود.

جریمه ورود غیرمجاز به طرح ترافیک در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۶۸ هزار و ۷۵۰ تومان تعیین شده است. در صورتی که این جریمه ظرف ۳۰ روز پرداخت نشود، مبلغ آن دو برابر می‌شود و به ۳۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش پیدا می‌کند./ مهر

پلیس+جریمه+خودرو

هدف از تصویب جریمه طرح ترافیک تهران

به‌منظور الزام بیشتر رانندگان و صاحبان وسایل نقلیه به تمکین از قانون، جریمه طرح هر ساله با درصدی مشخص افزایش می‌یابد. سازمان شهرداری، راهنمایی و رانندگی و سایر مراجع ذی‌ربط به‌منظور کاهش بار ترافیکی در مناطق پرتردد، افزایش سرعت نقل‌و‌انتقال، کاهش آلودگی هوا و …، قانون طرح ترافیک را در تهران تصویب کردند.

با گذشت زمان، مشخص شد که جریمه ورود به طرح زوج و فرد به‌تنهایی تأثیر قابل‌توجهی در کاهش ترافیک و آلودگی هوا نداشته است. به‌همین دلیل با تصویب طرح ترافیک جدید، رانندگان در صورت تخلف باید جریمه‌های سنگینی را پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت این جریمه‌ها، ممکن است با عواقب جدی‌تری مواجه شوند.

هر چند قیمت طرح ترافیک چندان بالا نیست، اما برای بسیاری از افراد، پرداخت این هزینه‌ها همچنان سنگین است. این امر می‌تواند به کاهش تمایل مردم به استفاده از خودروهای شخصی و درنتیجه کاهش آلودگی و ترافیک منجر شود.

با وجود حذف طرح زوج و فرد در تهران از سال ۱۳۹۸ و جایگزینی آن با طرح ترافیک، این قانون در برخی شهرستان‌ها به‌صورت محدود اجرا می‌شود. میزان جریمه طرح زوج و فرد و ساعت اجرای طرح بسته به تصمیمات شورای ترافیک هر شهر متفاوت است، اما معمولاً در ساعات اوج تردد، یعنی بین ۷ صبح تا ۷ عصر اعمال می‌شود.

عواقب عدم پرداخت جریمه ورود به طرح ترافیک

به‌محض ورود غیرمجاز خودرو به طرح ترافیک، شماره پلاک ماشین توسط دوربین‌های راهنمایی و رانندگی ثبت و مبلغ جریمه برای مالک خودرو پیامک می‌شود. مالک خودرو پس از دریافت پیامک جریمه، یک ماه (۳۰ روز) فرصت دارد تا جریمه خود را تسویه کند. در صورت عدم پرداخت، جریمه دیرکرد برای ورود به محدوده طرح ترافیک اعمال و مبلغ آن پس از یک ماه دو برابر می‌شود.

اگر مجموع جرایم پرداخت‌نشده مالک به ۳ میلیون تومان برسد، خودرو توسط پلیس راهور توقیف و به پارکینگ منتقل می‌شود. همچنین، امکان فروش یا انتقال سند خودرو هم وجود نخواهد داشت. برای ترخیص خودرو، مالک باید علاوه‌بر جریمه‌ دیرکرد، هزینه‌های پارکینگ و سایر هزینه‌های مربوط به آن مانند عوارض قانونی هم را پرداخت کند.

 

کدخبر: 350646 پریا ابراهیمی

ارسال نظر