گزارش مردمی گسترش از مهاباد؛
راه آهن شمال «راه» را بر مردم این روستا بست! + تصاویر
راه آهن ناحیه شمال طی ۲ سال گذشته مسیر عبور و مرور روستای مهاباد (فیروزکوه) را بسته و شکایت های مردمی نیز تا امروز راه به جایی نبرده است.
گسترشنیوز: «مهاباد» کردستان نه! این مهابادی که دربارهاش حرف میزنیم، روستایی زیباست از توابع شهرستان فیروزکوه و فقط ۱۰۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد. مهمترین مسیر رفت و آمد به این منطقه، راه آهن تهران شمال است که البته اخیرا راه آهن این منطقه به دلایل نامعلوم، مسیر عبور و مرور خودروها را در حریمی که طی ۵۰ سال گذشته در اختیار مردم بوده، مسدود کرده است.
بر اساس گزارشهای مردمی، راه آهن ناحیه شمال کشور از سال ۹۵ مسیر خودروهای محلی که جاده اصلی را به باغات دهها خانوار روستایی هدایت میکند، با مقادیر قابل توجهی ریل و آهن آلات اسقاطی مسدود کرده و در این شرایط اهالی روستا که عمدتا کهنسال هستند، برای رفت و آمد به منازل و باغات مجبور هستند، مسیری طولانی را پیاده روی کنند.
خانم کاظمی از ساکنان روستای مهاباد در گفتگو با گسترش و در توصیف شرایط میگوید: « الان دو سال است که مسیر رفت و آمد ما را به خانههای آبا و اجدادیمان محدود کردند. ما باید ماشینهای شخصی خود را چند کیلومتر دورتر از منازل به امان خدا رها کنیم و وسایلمان را به دوش بکشیم. این در شرایطی است که پیش از این میتوانستیم خودروها را تا درب منازل بیاوریم. »
مسیرهای این روستا عمدتا پر رفت آمد نیستند اما در فواصلی که گردشگران از شهرهای مختلف به اینجا میآیند، خطر آتش سوزی همواره اهالی روستا را تهدید میکند. آقای باطبی در این رابطه به گسترش گفت: « در صورت بروز آتش سوزی یا هر نوع حادثه دیگری، امکان امدادرسانی از مسیرهای جاده ای به این منطقه فراهم نیست. بارها پیش آمده که گردشگران در این منطقه آتش روشن کرده و با سهل انگاری باعث شدند زمین های مردم آتش بگیرد. خوشبختانه این اتفاقات در گذشته و زمانی رخ داده که راه آهن جاده های ما را نبسته بود. اما در این شرایط اگر کوچکترین حادثه ای رخ دهد، ما فقط باید نظارهگر از بین رفتن دارایی خودمان باشیم. »
بحران کم آبی این سالها همه روستاهای کشور را تهدید میکند. اما اهالی مهاباد غیر از غم آب حالا مشکلات جدیدی در زمینه حمل و نقل و جابجایی بار (میوه و محصولات کشاورزی) دارند. به گفته یکی از اهالی، راه آهن برای آنها در زمینه گازرسانی هم ایجاد مشکل کرده است. آقای ابوحمزه در این زمینه به گسترش می گوید: « اهالی و کشاورزان محدوده ایستگاه مهاباد از دیر باز و در زمان اجراى طرح راه اهن سراسرى در دوره پهلوی اول داراى حقوق ارتفاقی شامل حق معبر و حق مجرا به صورت جریان نهر عمومى بوده و علاوه بر استفاده از جریان آب زراعى در محیط ایستگاه، از خیابان موجود نیز براى رفت وامد استفاده میکردند و شرکت رآه اهن با سو استفاده از عدم اشراف کشاورزان و ساکنان به حقوق مکتسبه قانونى خود، به جهت افزایش خطهاى ریلی ٤ و ٥ با بلدوزر مسیر نهر عمومى را که در دو طرف درختان بید کهنسال بوده تخریب و حریم نهر چند متر جابهجا وسپس با دیوار چینهای کانال کشی کرده که تماما تخریب وامکان استفاده از اب و حمل مصالح تا حدودى ناممکن شد.
بازسازى این کانال نیزبه دلیل بستن راه هاى ورودى با دپو وانباشت ریل در دو طرف مقدور نبوده و رفتارها و اقدامات نا متعارف راهآهن نتیجه اى جز بیآبی باغها و مزارع و تحریم مردم از دسترسی به تاسیسات زیر بنایی ضرورى از جمله گاز و ابیارى قطرهای در پی نداشته است. عدم امکان عبور خودروهاى امداد از قبیل امبولانسها و خودروهاى اتش نشان و... نیز فاجعه بار بوده وانباشت ریل در مسیر برق فشار قوى در صورت حادثه از قبیل پارگى خطوط برق، رسانا بودن ریلها خطر ساز بوده و هر چندبراساس آموزه هاى دینى و اخلاق ملی بستن اب و راه به روى مردم، امرى مذموم و ناپسند است اما وفق مقررات کیفرى و قوانین حقوقی موضوع قابلیت پیگیرى داشته و ضمن انعکاس مراتب و افعال مجرمانه ارتکابی به مراجع ذیربط، علیه امران و مسببان وفق مقررات خواسته هاى به حق مردم مورد مطالبه قرار خواهد گرفت. »
روستای مهاباد به دلیل دارا بودن خاک حاصلخیز و رودخانه ای پر آب و زیبا به نام خمده (خمبوسر) پوشش گیاهی متنوع و گونههای مختلف جانوری را در خود جای داده است. در طول سال و خصوصا در فصول گرم، گردشگران بسیاری از این منطقه بازدید میکنند. بر اساس آمارهای غیر رسمی فقط در ۳ ماهه تابستان، بیش از ۱۰ هزار گردشگر از چشمه آب معدنی خمده بازدید میکنند.
ارسال نظر