اختصاصی گسترشنیوز؛
آیین انعقاد قرارداد ساخت یک رام قطار مترویی با حضور ستاری
آیین انعقاد قرارداد ساخت یک رام قطار مترویی با حضور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کلید خورد.
گسترشنیوز : حملونقل ریلی از جمله مهمترین پایههای زیرساختی توسعه یک کشور است و دولتها سعی در به کارگرفتن جدیدترین فناوری برای توسعه ریلی دارند. آیین انعقاد ساخت یک رام قطار مترویی برای استفاده در خطوط مترو با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، پیروز حناچی شهردار تهران، گلشنی مدیرعامل واگنسازی تهران صبح امروز در سالن کنفرانس شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کلید خورد.
سورنا ستاری در ارتباط با قرارداد مشارکت در توسعه محصول یک رام قطار مترو برای خطوط مترو تهران گفت: این قرارداد اتفاق بزرگی است و از شهرداری تهران تشکر میکنیم. تمام ظرفیتهای دانش در این قرارداد جمع شده است. شرکتهای تاثیرگذار و بزرگ از جمله مپنا در این پروژه همکاری دارند. این پروژه بومیسازی واگنسازی را از ۳۳ درصد را به ۸۵ درصد میرساند.
وی در آخر گفت: با این توافقنامه اشتغال رونق بیشتری میگیرد و همکاری خوبی با استارت آپها و بخشهای نوآوری انجام میشود.
یکی از نیازهای کلانشهرها حملونقل شهری است
پروز حناچی، شهردار تهران در ارتباط با قرارداد مشارکت با معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امروز برای بهبود شرایط حملونقل قرارداد مشارکت در توسعه یک رام قطار مترو برای خطوط مترو تهران را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امضاء کردیم که توافقنامه اولیه آن در سال پیش امضاء شد.
حناچی گفت: یکی از نیازهای کلانشهرها حملونقل شهری است. تمامی مجموعههایی که در داخل کشور تجربهای در زمینه واگنسازی و فناوری داشتند در کنار یکدیگر قرار گرفتند و امیدواریم شرایط سخت را به فرصت تبدیل کنیم.
وی افزود: ما باید در شرایط تحریم با استناد به ماده ۵۴ حداکثر بضاعت داخلی را به کار بگیریم. ما درحالحاضر بیشاز ۲ میلیون سفر درون شهری را سرویس میدهیم و باید از حداکثر ظرفیتهای مترو برای جابهجایی بهتر مسافران استفاده کنیم و کیفیت سفرها را افزایش دهیم.
شهردار تهران در این برنامه بسیار کوتاه سخن گفت و در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت فعلی کشور گفت: در شرایط حاضر کشور میبایست تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و حداکثر توان شرکتهای داخلی استفاده کنیم.
وی در ادامه گفت: هماهنگی بین دستگاههای مختلف از اهمیت بسیاری برخوردار است. امیدواریم با ارتباطات و هماهنگی بین دستگاههای مختلف بتوانیم مترو شهری را خودکفا و توسعه دهیم.
حناچی با اشاره به وابستگی کنونی ناوکان حملونقل ریلی کشور به واگنهای خارجی گفت: درحالحاضر ۳۴ درصد از واگنهای مترو کشور بومی است ما به دنبال این هستیم تا با استفاده از توان داخلی حملونقلکشور را بومی کنیم.
کمبود واگن درحالحاضر یکی از مهمترین مشکلات ماست
علی امام، مدیرعامل شرکت مترو تهران در ارتباط با این قرارداد گفت: شرکت مترو تهران بزرگترین استفادهکننده واگنهای مسافری از بین ۸ کلانشهر ایران است. برخی از کلانشهرها در حال راهاندازی خطوط مترو درونشهری هستند و در برخی شهرهاهمچون اصفهان و شیراز و مشهد خطوط مترو راهاندازی شده است و باید توسعه پیدا کند.
مدیرعامل شرکت مترو تهران گفت: در ایران ظرفیت بسیاری در ساخت واگن وجود دارد. توانمندی مهندسی و دانش بخش طراحی و ساخت ارزشمند است و جا دارد در سال حمایت از تولید داخلی با پیش قدم شدن معاونت علمی و فناوری ریاست جهمهوری گام موثری در راستای تعمیق بومیسازی واگنها برداشته شود.
وی افزود: کمبود واگن درحالحاضر یکی از مهمترین مشکلات ماست. درحالحاضر در شهری تهران بیش از ۲ میلیون و پانصد هزار نفر مسافر درون شهری با مترو جابهجا میشود. نزدیک به ۱۲۰ ایستگاه مترو و ۲۳۰ کیلومتر خطوط مترو در حال بهرهبرداری است.
امکان ساخت واگن جدید در کشور فراهم شده است
امام خاطر نشان کرد: آنچه درحالحاضر آزاردهنده است، شلوغی مترو در ساعات اوج ترافیک است. این مشکل ناشی از کمبود واگن است. خط مترو برای فواصل زمانی ۲ دقیقه برنامهریزی شده بود اما درحالحاضر با توجه به کمبودهایی که به خصوص در بخش واگن وجود دارد هر ۴ دقیقه، یک قطار در ایستگاه حاضر میشود.
مدیرعامل شرکت مترو تهران با اشاره به ظرفیتهای مهندسی موجود در ساخت واگن در کشور گفت: با ظرفیت خوبی که در زمینه بحثهای علمی و مهندسی ساخت واگن وجود دارد و همت واگنسازها، امکان ساخت واگن جدید در کشور فراهم شده است به شکلی که در بخش طراحی و ساخت شاهد افزایش درصد قطارهای مترویی هستیم.
ارسال نظر