در گفتوگوی گسترشنیوز با کارشناس و تولیدکننده موتورسیکلت:
نقطه قوت موتورسیکلت انژکتوری چیست؟/ کنار گذاشتن کاربراتوریها صحیح نبود
یکی از تولیدکنندگان موتورسیکلت درباره داخلیسازی گفت: امکان داخلیسازی صد در صد انژکتوریها در کشور وجود ندارد. پیشرانه بیشتر موتورسیکلتها از کشورهایی مانند چین و هند به کشور راه پیدا میکند.
گسترشنیوز: علیرضا عابدینی یکی از تولیدکنندگان موتورسیکلت در کشور درباره وضعیت آلایندگی گفت: تمامی موتورسیکلتهایی که هماکنون تولید میشوند از نوع انژکتوری است و اگر شرکتی کاربراتوری تولید کند تخلف محسوب میشود. به طور کلی کنار گذاشتن نمونههای کاربراتوری کار درستی نبود اما در نهایت چنین تصمیمی گرفته شده است.
در ادامه این تصمیم هزینهای به شرکتها تحمیل شد و سازندگان نیز نتوانستند به کیفیتی که مد نظرشان بود برسند. تمام موتورسیکلتهایی که تولید میشوند طبق استاندارد هستند و حتی نمونههای کاربراتوری نیز از لحاظ آلایندگی استانداردها را در زمان تولید پاس کرده بودند. موتورسیکلت و خودرویی که تولید میشود باید پایش روی آن انجام شود و احتمال این که در صورت عدم پایش آلایندگی یک موتورسیکلت حتی به ۱۰ برابر خودرو نیز برسد وجود دارد. شرایط آلایندگی این نوع وسایل نقلیه به صورت دورهای باید تست شود و در صورت بروز مشکل باید برطرف شود و دوباره به چرخه مصرف بازگردد.
نقطه قوت انژکتوریها
وی در ادامه گفت: تنها نقطه قوت انژکتوریها این است که در این نوع موتورسیکلتها با توجه به استفاده از ECU میزان آلایندگی کنترل خواهد شد. در صورتی که آلایندگی بالا باشد مقدار پاشش سوخت تنظیم میشود اما اگر انژکتوریها نیز پایش نشوند احتمال آلایندگی بالا در آنها وجود دارد. این نکته را باید گفت که امکان تبدیل کاربراتوریها به انژکتوری وجود دارد اما مسئله مهم این است که موتورسیکلتهای مستهلک باید از رده خارج شوند. موضوع مهم این است که موتورسیکلتهای موجود در پارکینگها دوباره به چرخه حملونقل بازمیگردد و اگر این بازگشت انجام نشود تاثیر بهسزایی در کاهش آلایندگی شهرها ایجاد خواهد شد. لازم به ذکر است که هزینه تبدیل کاربراتوری به انژکتوری بین ۱۰۰ الی ۱۲۰ دلار است البته درحالحاضر ممکن است قیمتها تغییر پیدا کرده باشد.
واردات پیشرانه از چین و هند
عابدینی درباره ساخت پیشرانه موتورسیکلتها اظهار کرد: قوای محرکه موتورسیکلت تماما وارداتی است و هیچ شرکتی در این زمینه فعالیتی انجام نداده است. اخباری رسیده که چند شرکت اقداماتی در این زمینه انجام دادهاند اما هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده است. با توجه به تیراژ پایین و عدم امکان صادرات موتورسیکلت توجیه اقتصادی برای تولید پیشرانه داخل کشور وجود ندارد. تنوع تولید موتورسیکلت در کشور بسیار بالا است و اگر بخواهیم برای تک تک محصولات پیشرانه تولید کنیم صرفه اقتصادی ندارد و این کار تنها در حالتی ممکن است که امکان صادرات وجود داشته باشد. بیشتر شرکتها نیز اگر بخواهند فعالیتی در این زمینه انجام دهند ابتدا به کار مونتاژ خواهند پرداخت. امکان این که صد در صد داخلیسازی انجام شود وجود ندارد و به عنوان مثال انژکتور به هیچ عنوان در ایران تولید نمیشود. این پیشرانهها معمولا از چین و هند به کشور وارد میشود اما از تایوان و کره نیز به صورت جزئی واردات داریم.
جزییات گارانتی شرکتهای تولیدکننده موتورسیکلت
وی در رابطه با وضعیت گارانتی محصولات شرکتها گفت: شرکتها در زمینه خدماتدهی و گارانتی عملکرد متفاوتی با یکدیگر دارند و برخی از آنها خدمات بهتری به مشتریان میدهند. با توجه به مصوبهای که حدودا ۲ سال پیش در سازمان حمایت از مصرفکننده تصویب شد شرکتها مظف شدند که خدمات پس از فروش داشته باشند. آن چیزی که الزام است شرکتها باید یک سال یا ۱۰ هزار کیلومتر محصولات خود را گارانتی کنند که برخی از شرکتها بیش از این زمان و مسافت را نیز ارائه میدهند. گارانتی برخی از قطعات و بخشهای موتورسیکلت نیز به صورت جداگانه اعلام میشود به عنوان مثال رنگ این نوع وسایل نقلیه تا حدود ۳ ماه معمولا گارانتی دارد.
ساخت ایستگاه شارژ برای برقیها
عابدینی در پایان اشارهای به مشکلات موتورسیکلتهای برقی کرد و گفت: موتورسیکلت برقی در یک الی ۲ سال گذشته تولید و رشد خوبی داشته است اما موضوع مهم مربوط به بسترها و زیرساختهای آن است. باید یک سری ایستگاهها برای شارژ موتورسیکلتها برقی در سطح شهرها فراهم شود همچنین مزایای تشویقی نیز به خریداران داده شود. عمده مصرف ما در موتورسیکلت مربوط به بحث کار است و موتورسیکلت برقی که بتوان از آن برای کار استفاده کرد هنوز شناسایی نشده و یا نرخ آن به شدت بالا است. مردم معمولا از این نوع موتورسیکلتها برای مصارف شخصی و یا مسافتهای کوتاه داخل شهر استفاده میکنند.
ارسال نظر