رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط کشور در گفتوگو با گسترشنیوز:
هیچ کس خودرو اسقاط نمیکند / طرحی برای دریافت گواهی از برجسازان
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط کشور گفت: تقریبا تمامی مراکز اسقاط کشور تعطیل شدهاند و برای این قضیه باید راه حلی اندیشیده شود.
گسترشنیوز: حسین گودرزی، رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط کشور درباره وضعیت اسقاط خودرو گفت: دلیل عدم انجام اسقاط این است که دولت به هچ وجه بودجهای برای این کار اختصاص نمیدهد و گفته میشود بودجهای وجود ندارد. در نتیجه با افزایش قیمت خودرو و به تبع آن گران شدن خودروی فرسوده، هیچ فردی به سمت اسقاط خودرو یا دریافت گواهی ۲ الی ۲.۵ میلیون تومانی نمیرود. در نتیجه صاحب خودرو ترجیح میدهد با همان وسیله نقلیه به کار خود ادامه دهد.
۸۰ هزار گواهی اسقاط بلاتکلیف
وی ادامه داد: آخرین مصوبه گواهی اسقاط مربوط به سال ۱۳۸۸ است و این بدان معنا است که ۱۰ سال گذشته دولت قیمتی برای گواهی اسقاط تعیین کرده و از آن زمان تاکنون تغییری در این زمینه ایجاد نشده است. در حال حاضر نیز حدود ۸۰ هزار گواهی روی دست مراکز اسقاط مانده و دولت نیز هیچ فکری برای آن نمیکند. به طور کلی باید گفت که هزینه گواهی اسقاط توسط بازار معین میشود و قیمت مشخصی ندارد. به عنوان مثال ما خودروی فرسوده را به هر قیمتی که بخریم رقم آن همان مبلغ گواهی اسقاط خواهد بود.
عدم اسقاط تاکسيها
گودرزی درباره اسقاط تاکسیها اظهار کرد: در حال حاضر در خصوص وسایل نقلیه عمومی و تاکسیها نیز اسقاط انجام نمیشود زیرا جایگزینی برای آنها وجود ندارد. قیمت آنقدر بالا است که راننده تاکسی قدرت خرید ندارد در نتیجه اسقاط نیز صورت نمیپذیرد. بحث خودروهای کارکرده نیز پیش کشیده شده است تا رانندههای تاکسی آنها راخریداری کنند اما این طرح نیز به نتیجه نرسیده است. تاکسی، خودروی ویژه کار است بنابراین نمیتوان آن را با یک خودروی کارکرده جایگزین کرد.
دریافت گواهی از برجسازان
وی درباره راه حل برطرف کردن مشکل مراکز اسقاط گفت: راه حل خروج از اوضاع موجود این است که دولت اگر متولی اسقاط است و میخواهد از مصرف بیرویه سوخت و افزایش آلودگی هوا جلوگیری کند باید سرمایهگذاری در این زمینه انجام دهد. اما اگر دولت نمیخواهد هزینه کند مانند سایر اصناف دخالتی نکند تا ما برنامهریزیهای لازم را داشته باشیم. به زودی نیز هوا به سمت سردی خواهد رفت و آلودگی کلانشهرها شروع میشود و باید از همین حالا راهکارهایی در نظر گرفته شود. در کلانشهرها برجسازی زیاد شده و به ازای هر پارکینگ شهرداری میتواند یک گواهی اسقاط از برجساز طلب کند. این کار باعث جلوگیری از آلودگی کلانشهرها میشود و یکی از طرحهای مورد نظر ما است.
تردد بیش از ۲ میلیون خودروی فرسوده در کشور
گودرزی در پایان اظهار کرد: در حال حاضر ۲ میلیون و ۱۷۰ هزار خودروی فرسوده در کشور تردد میکند. اگر این خودروها روزانه در سطح شهرها تردد نکند حدود ۱۷ میلیارد تومان در مصرف سوخت صرفهجویی میشود. این نکته را باید گفت که معاینه فنی تاثیراتی میگذارد اما میزان آن بالا نیست. لازم به ذکر است که تاکسیها پس از ۱۰ سال و خودروهای شخصی بعد از ۲۰ سال باید اسقاط شوند. میزان کارکرد
ارسال نظر