|

در گفت‌و‌گوی گسترش‌نیوز با عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن مطرح شد؛

جوسازی دلالان خودرو / به این ۲ دلیل قیمت‌ها بالا رفت

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت خودرو مربوط به مواد اولیه است. قیمت مواد اولیه بالا رفته اما اصرار می‌شود که خودروسازان همچنان با نرخ ثابت محصولات خود را بفروشند.

گسترش‌نیوز: قیمت خودروها تقریبا سر به فلک کشیده و گویا قرار نیست این روند متوقف شود. نزدیک شدن به شب عید نیز شرایط را بدتر کرده هرچند که در روزهای اخیر کمی قیمت‌ها کاهشی بود اما به طور کلی میزان تغییر قیمت‌ها حتی در مقایسه با یک ماه گذشته بسیار بالاست. برای بررسی وضعیت حاکم بر بازار خودرو و همچنین شرایط قطعه‌سازان گفت‌و‌گویی با مهدی مطلب‌زاده، عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن انجام دادیم که در ادامه گزارش مشروح آن را می‌خوانید.

motalebzade1.jpg

مطلب‌زاده ابتدا به دقت تحریم‌های آمریکا اشاره کرد و گفت‌: صنعت خودرو جزو تحریم‌های اولیه است یعنی آمریکایی‌های بهتر فهمیدند به کجا باید ضربه بزنند. سیاست‌مداران داخلی ما هنوز اهمیت این صنعت را به خوبی درک نکرده‌اند. قضیه کرونا و FATF الزاما روی قیمت خودروها در سال آینده تاثیر نخواهد گذاشت. تا زمانی که پول باشد می‌توان قطعات مورد نیاز را تامین کرد و مبالغ نباید در خودروسازی‌ها رسوب کند. اگر وام‌های خودروسازی داده نشود شرایط بسیار سخت خواهد شد.

وی اظهار کرد: رشد قیمت‌ها در بازار خودرو چندین دلیل دارد که یکی از آن‌ها مربوط به همین قضیه عرضه و تقاضاست. دلال‌بازی متاسفانه در شرایط نامساعد اقتصادی یکی مشکلات است که اگر تولید به حد کافی وجود داشته باشد آن‌ها نمی‌توانند کاری از پیش ببرند. در نتیجه تولید یا به اندازه کافی وجود ندارد که دچار چنین وضعیتی شدیم یا قدرت مالی دلالان بسیار بالا رفته که می‌توانند چنین عملکردی داشته باشند. دلالان به خصوص در شب عید بازارسازی می‌کنند و چنان عمل می‌کنند که مردم فکر می‌کنند اگر خودرو نخرند قیمت‌ها به شدت بالا می‌رود.

مطلب‌زاده ادامه داد: دلیل دیگر به مواد اولیه باز می‌گردد بدین صورت که فولاد، مس، پلیمرها، آلومینیوم همه براساس فوب خلیج‌فارس است و با دلار آزاد محاسبه می‌شود. خودرو مگر از چه چیزی تشکیل می‌شود؟ وقتی قیمت مواد اولیه که دولتی نیز هست کنترل نمی‌شود دست عرضه‌کنندگان باز مانده و سودهایی حتی تا ۵۰ درصد می‌کنند اما از این طرف خودروسازی زیان می‌کند. مشکل این است که قیمت محصول نهایی را ثابت نگه‌داشته‌اند و می‌گویند نباید با نرخ بالاتر فروخت اما قیمت مواد اولیه ورودی را آزاد گذاشته‌اند.

این عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن در پایان گفت: شرایط پیش‌فروش‌ها باید عوض شود و محصولات به قیمت حاشیه بازار فروخته شوند. این چه معنی می‌دهد که فردی خودروی ۵۰ میلیونی بخرد اما در بازار آزاد ۱۰۰ میلیون تومان به فروش برساند! این سیاست‌ها غلط است چرا که خودروساز را به مشکل می‌اندازد و از طرف دیگر نیز دود آن به چشم قطعه‌ساز هم می‌رود. قطعه‌سازان در حال ورشکسته شدن هستند چون نمی‌توانند پول خود را بگیرند و از طرفی دیگر دلالان کِیف می‌کنند.

کدخبر: 87279

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین