واکنشها به حمله ۲ جنگنده آمریکایی به هواپیمای ایرانی
اقدام خطرناک پنجشنبه شب دو جنگنده امریکایی برای هواپیمای مسافربری ایران در سوریه در ساعات اخیر واکنشهایی را در پی داشته است.
«حسامالدین آشنا» مشاور رئیسجمهوری درباره مزاحمت جنگندههای امریکایی برای هواپیمای مسافربری ایران در حساب توییتری خود نوشت: «کسی که جان رهبرانش را دوست دارد با جان مسافران ما بازی نمیکند.»
«اردشیر مطهری» نماینده گرمسار در مجلس نیز تصریح کرد: «با تهاجم به هواپیمای مسافربری ایرانی میخواهند ایران را تحریک کنند، اما خبر ندارند ایرانیها فقط موشکهای خوبی نمیسازند، بلکه شطرنجبازان خوبی هم هستند.»
وی ادامه داد: «منتظر انتقام سخت باشید، اما زمان و مکانش با ماست. ایران میداند چه میکند.»
«ولی اسماعیلی» نماینده گرمی هم در توییتر خود نوشت: «تعرض جنگندههای امریکایی - اسراییلی به هواپیمای مسافربری ایران بار دیگر هویت وحشیانه کشورهای مهاجم را آشکار کرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «این اقدام وحشیانه و ایجاد رعب و وحشت میان مسافران ایرانی بیشک بیپاسخ نخواهد ماند»، خاطرنشان کرد: «عاملان این تهاجم منتظر سیلی محور مقاومت باشند و امریکاییها سریعتر منطقه را ترک کنند.»
«رضا نصری» حقوقدان بینالمللی نیز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «از ۲ سال پیش امریکا و لابیهای اسرائیل کارزار حقوقی و روانی حسابشدهای را علیه «ماهان» آغاز کردند تا - با القا اینکه کارکرد اصلی این هواپیمایی «نظامی» است و از این رو میتواند یک هدف مشروع نظامی باشد- ایران را تحت فشار قرار دهند. امروز دارند از این زمینهسازی بهرهبرداری میکنند.»
«سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این مزاحمت گفت: «جزییات این حادثه در دست بررسی است و پس از تکمیل اطلاعات، اقدامات لازم سیاسی و حقوقی به عمل خواهد آمد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در عین حال در تماس مجید تختروانچی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل متحد با گوترش دبیرکل آن سازمان صراحتاً تأکید شده است که چنانچه هر حادثهای در مسیر برگشت برای این هواپیما اتفاق افتد، جمهوری اسلامی ایران امریکا را مسؤول آن خواهد شناخت. این پیام همچنین به سفیر سوئیس در تهران نیز داده شده است.»
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد هم اعلام کرد علاوه بر گفتوگوی تلفنی «مجید تختروانچی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد به زودی طی نامهای به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد مراتب اعتراض خود را از تهدید هواپیمای مسافربری ماهان اعلام میدارد.
«بیل اوربان» سخنگوی سنتکام بامداد جمعه درباره این مزاحمت گفت که بازرسی بصری با هدف اطمینان یافتن از امنیت پرسنل نیروهای ائتلاف در پایگاه التنف صورت گرفت و زمانی که خلبان اف-۱۵ هواپیما را به عنوان هواپیمای مسافربری ماهانایر شناسایی کرد، اف-۱۵ به صورت امن اقدام به فاصله گرفتن از هواپیما کرد.
وی اضافه کرد که مزاحمت جنگندههای این کشور برای هواپیمای مسافربری ایرانی، حرفهای بوده و بر اساس معیارهای بینالمللی صورت گرفته است.
همچنین دو مقام امریکایی که نامشان فاش نشده است، به رویترز گفتند که یک جنگنده اف-۱۵ امریکا در میدان دید هواپیمای مسافربری ایران قرار گرفت اما در فاصله امنی قرار داشت.
یکی از این مقامها گفت که این مزاحمت بر فراز سوریه صورت گرفت.
منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند که دو فروند جنگنده امریکایی برای هواپیمای مسافربری شرکت ماهان در آسمان سوریه ایجاد مزاحمت کردند که این اقدام موجب شد به برخی از مسافران این پرواز آسیب برسد.
ارسال نظر