|

کاسبی جدید شهرداری از مرده‌ها / قبر لاکچری ۷۰۰ میلیون تومان!

در شرایطی که مرگ به تنهایی پدیده ناگوار و ناراحت‌کننده‌ای برای خانوار‌ها است، هزینه‌های کفن و دفن نیز به نگرانی بازماندگان بدل شده‌است، آن هم در شرایطی که در یک دهه گذشته نزدیک به ۱۱ میلیون نفر از جمعیت کشور به زیر خط فقر کشیده‌اند.

حوادث کاسبی جدید شهرداری از مرده‌ها / قبر لاکچری ۷۰۰ میلیون تومان!

در فاز یک بهشت زهرا قیمت قبر ۳ طبقه ۱۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، در فاز ۲ نیز قیمت قبر ۳ طبقه حدود ۷۱ میلیون تومان است و در فاز سوم قیمت این قبر‌ها به ۴۲ میلیون تومان می‌رسد.

گزارش‌ها از سوی منابع رسمی، اما در خصوص قیمت قبر، ارقام دیگری را ذکر می‌کنند؛ مبلغ قبر در ناحیه یک برای هر طبقه ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، برای ناحیه دو مبلغ ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و برای ناحیه ۳ مبلغ ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

در مورد پیش فروش در قطعه یک قیمت قبور ۱۰۰ میلیون برای ۲ طبقه در صورتی که متوفی نداشته باشید و قیمت طبقه سوم هم به روز حساب می‌شود. در فاز دوم هم فقط قطعه ۲۲۸ پیش فروش می‌شود و قیمت ۲ طبقه ۶۲ میلیون است و قیمت طبقه سوم هم به روز حساب می‌شود. برای احیای هر طبقه هم ۱۳ میلیون تومان هزینه دریافت می‌شود.

قبر رایگان تنها برای کودکان زیر ۷ سال

بنابر گفته محمدجواد تاجیک مدیرعامل بهشت زهرا در لایحه نرخ خدمات سال ۱۴۰۲ هزینه تغسیل، کفن، دفن و هزینه قبر کودکان زیر هفت سال رایگان است و قرار شد هزینه برای کودکان متوفی زیر هفت سال دریافت نشود.

بخشی در بهشت زهرا وجود دارد که هیچ امکاناتی ندارد و با عنوان دفن روز محسوب می‌شود که قبر در آن‌ها رایگان است و اگر بخواهد هر خانواده‌ای یک طبقه اضافه کند، مبلغ ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برای هر طبقه اضافه باید پرداخت کند و اگر کسی دو طبقه اضافه را نخواهد ممکن است فردی دیگر روی متوفی خاک شود.

شکاف طبقاتی حتی در خاک

هزینه خرید قبر، اما در بهشت‌زهرا و در مقایسه با آرامگاه‌های به اصطلاح "لاکچری" در مناظق شمالی شهر تهران بسیار پایین است؛ در برخی موارد حتی خرید قبر در برخی از امامزاده‌های تهران از خرید خانه در تهران، گران‌تر تمام می‌شود.

تولیت امامزاده‌های سطح شهر تهران می‌گویند که در این امامزاده‌ها تنها تحت شرایط خاصی، به افراد بومی قبر تعلق می‌گیرد؛ بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که علاوه بر شرایط خاص خرید قبر در این امامزاده‌ها، قیمت قبور نیز در این مکان‌ها سر به فلک کشیده‌است.

بررسی‌های میدانی از امامزاده‌های مطرح در سطح شهر تهران از رقم‌های نجومی خرید و فروش قبر حکایت دارد؛ متولیان امامزاده پنج‌تن لویزان می‌گویند که در حال حاضر خرید و فروش قبر در این امامزاده تنها برای افراد بومی امکان پذیر است. بررسی‌ها حاکی از آن است که حتی برای افراد بومی نیز قیمت قبر در این امامزاده تهران نجومی است، یکی از خریداران قبر در این امامزاده تهران می‌گوید که هزینه خرید قبر در این امامزاده بیش از یک میلیارد تومان است.

هزینه خرید قبر در امامزاده صالح نزدیک به شاه عبدالعظیم است؛ در شاه عبدالعظیم هزینه خرید قبر ۶۰۰ میلیون تومان اعلام شده‌است و در امامزاده صالح هزینه خرید قبر ۴۰۰ میلیون تومان اعلام شده‌است که با پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان برای امور خیریه، ۷۰۰ میلیون تومان تمام می‌شود.

برای مرگ هم اجازه باید گرفت

در شرایطی که مرگ به تنهایی پدیده ناگوار و ناراحت‌کننده‌ای برای خانوار‌ها است، هزینه‌های کفن و دفن نیز به نگرانی بازماندگان بدل شده‌است، آن هم در شرایطی که در یک دهه گذشته نزدیک به ۱۱ میلیون نفر از جمعیت کشور به زیر خط فقر کشیده‌اند.

بنابر گزارش پایش فقر وزارت کار، در حال حاضر ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت کل کشور زیر خط فقر قرار دارند، این رقم، اما از نظر حسین راغفر، تحلیلگر مسائل اقتصادی، ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است که نزدیک به ۵۰ درصد از جمعیت کشور است.

در چنین شرایطی که خط فقر روز به روز بالا می‌رود و به تعداد افرادی که زیر خط فقر می‌روند اضافه می‌شود و تورم با سرعت هرچه تمام‌تر پیش می‌رود، کسب درآمد از متوفی، دردسر تازه‌ای است که بار آن بر دوش بازماندگان آن فرد است.

 

منبع: شرق
کدخبر: 306160

ارسال نظر