|

نوسان بازار تایرهای سنگین از کجا آب می‌ خورد؟

سید محمد حسین مولاخواه گفت: فاصله قیمت تعیین شده تایرهای سنگین داخلی با نرخ‌های بازار به دلیل موجودی و فراوانی آن به کمتر از ۱۰ درصد رسیده بود حتی در بعضی از مواقع شرکت‌های واردکننده با سود کمتر نسبت به توزیع آن اقدام کرده لیکن پس از شروع سال جاری و تداوم عدم تخصیص ارز رسمی به تایرهای سنگین و مواد اولیه مصرفی تایر شاهد نوسانات قیمتی در بازار هستیم.

خودرو نوسان بازار تایرهای سنگین از کجا آب می‌ خورد؟

مدیر کل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت گفت: در سال جاری به علت تداوم عدم تخصیص ارز رسمی برای واردات تایرهای سنگین و مواد اولیه مصرفی تایر شاهد نوسانات قیمتی در بازار هستیم.

سید محمد حسین مولاخواه مدیرکل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان با بیان توضیحاتی از وضعیت لاستیک در سال ۱۳۹۸ گفت: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در خصوص میزان مصرف کشور به انواع تایر داخلی و وارداتی طی شش سال گذشته بطور میانگین در حدود ۱۹۰ هزار تن معادل ۲۵ میلیون حلقه تایر سبک شامل انواع تایر سواری و وانتی و بالغ بر ۱۶۰ هزار تن (در حدود ۴ میلیون حلقه) انواع تایر سنگین شامل باری ، اتوبوسی ، کشاورزی، راهسازی و صنعتی نیاز داشته است.

مدیرکل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان با استناد به اطلاعات دریافتی از واحدهای تولیدکننده تایر داخلی عنوان کرد: از مجموع تولیدات لاستیک کشور در سال گذشته بالغ بر ۲۳۲ هزار تن انواع تایر وسایط نقلیه سبک و سنگین تقریبا به مقدار ۲۱.۴ میلیون حلقه به ترتیب سهم تولید انواع لاستیک سواری و وانتی ۶۷ درصد ، باری اتوبوسی بایاس و رادیال ۲۲ درصد و سایر محصولات شامل کشاورزی و راهسازی و...می باشد.

به گفته مولاخواه، این میزان تولیدات صورت گرفته توسط ۸ واحد تولیدی فعال در کشور تولید و روانه بازار و شرکت‌های خودرو سازی شده است و ضمنا مقدار تولید در بازه زمانی سال جاری در سال ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۲ هزار تن حدود ۶ درصد و معادل ۲ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۴۵۳ حلقه افزایش یافته است.

مدیر کل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان افزود: براساس اطلاعات اخذ شده در فروردین ماه سال جاری حدوداً ۱۵ هزار و ۴۳۵ تن انواع تایر سبک و سنگین معادل یک میلیون و ۴۳۹ هزار و ۵۲ حلقه توسط شرکت‌های تولید کننده داخلی تولید شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ، از ۱۱ درصد رشد برخوردار بوده و انواع لاستیک سواری با حدود ۹ هزار تن تولید ۳۵ درصد رشد را در همین میانگین زمانی نشان می دهد.

این مقام مسئول با اشاره به آمار ارائه شده از سوی گمرک ایران افزود: این در حالی است که در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۸ جهت رفع نیاز داخلی در مجموع ۲۰۲ هزار تن انواع تایر و تیوب سبک و باری – اتوبوسی به کشور وارد شده که البته در مقایسه با سال ۱۳۹۷ در حدود ۱۳۸درصد افزایش داشته است. که در میان انواع لاستیک سنگین به منظور تامین نیاز کامیون‌داران و ناوگان مسافربری و راهسازی و صنعتی بیشترین سهم واردات را به خود اختصاص داده اند.

مولاخواه در خصوص قیمت لاستیک نیز اظهار داشت: فاصله قیمت تعیین شده تایرهای سنگین داخلی با نرخ‌های بازار به دلیل موجودی و فراوانی آن به کمتر از ۱۰ درصد رسیده بود حتی در بعضی از مواقع شرکت‌های واردکننده با سود کمتر نسبت به توزیع آن اقدام کرده لیکن پس از شروع سال جاری و تداوم عدم تخصیص ارز رسمی به تایرهای سنگین و مواد اولیه مصرفی تایر شاهد نوسانات قیمتی در بازار هستیم.

وی در ارتباط با تعیین قیمت تایرهای سنگین وارداتی با ارز رسمی بیان داشت: تاکنون اسناد بهای تمام شده در حدود ۸۰۰ فقره ثبت سفارش مربوط به ۹۸ شرکت واردکننده تایر اخذ و قیمت‌های مورد تایید سایزهای مذکور به شرکت‌ها و مراجع نظارتی ابلاغ و در سامانه ۱۲۴ این سازمان درج شده است.

مدیر کل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان افزود: لاستیک خودرو در حال حاضر در زمره کالاهای اولویت دار نظارتی بوده و قیمت و توزیع آن بصورت مستمر رصد و شکایت های واصله به تلفن ۱۲۴ نیز ازسوی سازمانهای صمت استانها در اسرع وقت رسیدگی می شود.

مولاخواه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره ای به آمار بازرسی‌های انجام شده از واحدهای عرضه کننده تایر، ابراز داشت: در سال ۱۳۹۸ تعداد ۵۷.۵۱۰ مورد بازرسی از عرضه کنندگان تایر در سراسر کشور توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها صورت پذیرفته که منتج به تشکیل بالغ بر ۲.۱۲۹ پرونده تخلف به ارزش ۱۵۳.۸۵۴.۵۲۱۹.۱۹۱ ریال شده است.

وی افزود: همچنین در فروردین ماه سال جاری نیز توسط بازرسان سازمانهای صنعت ، معدن و تجارت استانها بیش از ۸۰۰ مورد بازرسی از عرضه کنندگان تایر صورت پذیرفته که از این تعداد ۱۳ واحد متخلف شناسایی و پرونده متخلفین به ارزش ۴۳۸ میلیون و ۱۲۰ هزار ریال برای رسیدگی به مراجع ذیصلاح ارسال شده است.

 

منبع: فارس
کدخبر: 101582
  • ایرانی جانم فدای وطنم ارسالی در

    با سلام . شاید روزی هم برسه که نیروی انت ظامی بدبخت کوچه به کوچه یا شهر به شهر و انبار به انبار بیفته طایر های احتکاری را پیدا بکنه، واقعا در مملکت من چی میگذرد؟ آیا واقعا فریاد رسی نیست تا جلوی کافران خود فروش محتکر را بگیرد؟

ارسال نظر

 

پربازدیدترین