دستاوردهای چهارمین میز تعمیق ساخت داخل خودرو
با برگزاری چهارمین میز تخصصی تعمیق ساخت داخل، شرکت تامین قطعات گروه خودروسازی سایپا، ۳۳ قراداد داخلیسازی قطعات با هدف کاهش ارزبری ۴۸ میلیون یورویی و گروه صنعتی ایران خودرو نیز قراداد داخلیسازی ۴۰ قطعه به ارزش بیش از ۶۰۰۰ میلیارد ریالی را امضا کردند.
چهارمین میز تخصصی تعمیق ساخت داخل برای صنعت خودرو با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در محل وزارت صمت برگزار شد که براساس آن گروه خودروسازی سایپا با هدف افزایش داخلیسازی قطعات مورد نیا مجموعه خود، ۳۳ قرارداد همکاری دیگر با قطعه سازان داخلی امضا کرد تا در مجموع این قراردادها زمینه صرفه جویی ارزی ۴۸ میلیون یورویی را در این مرحله فراهم آورد.
مجموعه قطعاتی که طی قراردادهای ۳۳ گانه سایپا در میز چهارم با شرکتهای بخش خصوصی و دانشبنیان تامین خواهد شد، در تولید محصولات این گروه خودروسازی از جمله کوییک، ساینا و شاهین استفاده خواهد شد.
گروه خودروسازی سایپا تاکنون با حضور در چهار میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت خودرو مجموعا ۸۶ پروژه ساخت داخل را با قطعه سازان داخلی آغاز کرده است. از این تعداد، تاکنون ۲۷ پروژه به تولید انبوه رسیده و ۵۹ پروژه دیگر نیز در دست اقدام است.
علاوه براین، این خودروساز اعلام کرد که در اجرای پویش ملی بومیسازی قطعات، همکاری در ۲۹ پروژه مشترک با وزارت دفاع برای تولید قطعاتی مانند ایموبلایزر، ECU و سنسور اکسیژن را آغاز کرده است. اجرای ۳۰ پروژه همکاری با شرکتهای دانشبنیان نیز از جمله اقدامات گروه خودروسازی سایپا در اجرای این پویش بوده است.
همچنین گروه صنعتی ایران خودرو نیز در چهارمین میز توسعه و تعمیق ساخت داخل صنعت خودرو و قطعات، قرداد تولید ۴۰ قطعه به ارزش بیش از ۶۰۰۰ میلیارد ریال با فناوری پیشرفته را با صنعتگران داخلی امضا کرد. قراردادی در قالب ۲۴ پروژه عملیاتی برای تولید ۴۰ قطعه از قطعات اصلی مورد نیاز محصولات تولید گروه صنعتی ایران خودرو، میان ساپکو و ۲۰ قطعه ساز توانمند داخلی به امضا رسید.
شرکت ساپکو، طبق این قرارداد و در راستای اجرای طرح جهاد خودکفایی قطعات پیشرفته خودرو، داخلیسازی ۴۰ قطعه به ارزش ۶۰۸ میلیارد تومان را در دستور کار خود قرار داد تا با اجرای آن سالانه ۴۰ میلیون یورو صرفه جویی ارزی نصیب صنعت و اقتصاد کشور شود. سرمایهگذاری از ملزومات تحقق اهداف این پروژهها است و آنچه حاصل میشود، کاهش ارزبری و وابستگی و کسب دانش فنی بالا خواهد بود.
پیش از این ایران خودرو در میزهای اول تا سوم ساخت داخل وزات صمت، در قالب ۴۵ پروژه برنامه عملیاتی بومیسازی ۸۵ قطعه از قطعات با فناوری بالا را در دستور کار خود قرار داده بود. تاکنون از این تعداد، ۲۴ پروژه قطعات باکاهش ارزبری ۳۶ میلیون یورویی تحقق یافته است.
ارسال نظر