|

سخنگوی اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو در گفت و گو با گسترش نیوز:

زنگ خطر کمبود قطعات خودرو در بازار به صدا در آمد

سخنگوی اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی اظهار کرد: چند ماه قبل هشداری در خصوص کمبود قطعات در بازار دادیم که امروز در حال نمایان شدن است.

خودرو

این روزها وضعیت بازار خودرو و به خصوص لوازم یدکی تعریف آنچنانی ندارد. قیمت ها در بازار افزایش پیدا کرده است و از طرفی نیز خریداران نمی‌توانند نمونه های اصلی را از تقلبی تشخیص دهند. این در حالی است که حتی تعمیرکاران نیز نمی توانند قطعه اصل را از تقلبی جدا کنند.

چندی پیش در ماه خرداد گفت و گویی توسط خبرنگار گسترش نیوز با سید مهدی کاظمی سخنگوی اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو انجام شد و این مسئول اظهار کرد که احتمال کمبود در بازار لوازم یدکی طی ماه‌های آینده وجود دارد. کاظمی در پاسخ به این سؤال که شرایط تأمین قطعات چگونه است؟ به گسترش‌نیوز گفت:  ما تقریباً به طور متوسط پیش می‌رویم یعنی نه کمبود نه گرانی آنچنانی داریم. اگر در آینده به همین روال شرایط ادامه پیدا کند صد در صد قیمت‌ها بالاتر می‌رود و همچنین با کمبود قطعه مواجه می‌شویم.

حال بعد از گذشت تقریبا ۳ ماه مجدد به سراغ سخنگوی سخنگوی اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو رفتیم تا از وضعیت و شرایط تامین قطعات در بازار اطلاعات به دست بیاوریم. با گسترش نیوز همراه باشید.

مهدی-کاظمی

کمبود لوازم یدکی در بازار

کاظمی ابتدا اظهار کرد: چند ماه قبل هشداری در خصوص کمبود قطعات در بازار دادیم که امروز در حال نمایان شدن است. در این میان گله مندی مردم را هم داریم اما وقتی که با ما صحبت می‌شود مشخص می‌شود که ما از قبل اطلاع رسانی لازم را انجام دادیم. ما به مسئولان و مردم گفته بودیم اگر حمایت‌های دولت نباشد در دو الی سه ماه آینده دچار کمبود قطعه می‌شویم و الان هم به این نقطه رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: کمبود در بازار وجود دارد اما پیشنهاد ما این است که دولت و بانک مرکزی می‌توانند با ما همراهی لازم را داشته باشند. علاوه بر آن سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین گمرک نیز باید همکاری کنند. این ۴ ارگان می‌توانند در زمینه تامین قطعات به ما کمک کنند. تامین قطعه به دو طریق ساخت داخل و واردات صورت می‌گیرد. ما ناچاریم یک سری قطعات را وارد کنیم و دولت می‌تواند به بانک مرکزی و وزارت صمت دستور دهد که با صنف لوازم یدکی به دلیل این که چرخه اقتصاد کشور در دست آن‌ها است همراهی کنند. ما فقط می‌گوییم ارز آزاد به ما داده شود و حتی اگر این کار نیز صورت نمی‌گیرد فقط به ما اجازه ثبت سفارش داده شود.

چالش های واردات

این فعال حوزه لوازم یدکی در خصوص شرایط واردات قطعات به کشور گفت: یکی از صحبت ها در ۳ الی ۴ ماه گذشته به ممنوعیت واردات قطعات از کشورهای همجوار مثل امارات و دبی بود. دبی به خاطر کرونا اجازه واردات و صادرات را نمی‌داد. برای کشور ما نیز ۷۰ الی ۸۰ درصد قطعات همه لوازم مختلف از این کشور وارد می‌شود. وزارت امور خارجه باید در این زمینه همکاری کند تا این راه برای واردات قطعات باز شود. وقتی که قطعه وارد ایران شود نیز گمرک کمی باید سخت گیری ها را کمتر کند و کاغذبازی ها کنار گذاشته شود. در نتیجه تمامی این موارد کمبود قطعات در بازار برطرف خواهد شد و قیمت ها نیز شکسته خواهد شد. همچنین با ورود مواد اولیه میزان تولید نیز در کشور بالا خواهد رفت و این قضیه نیز بر قیمت ها و کاهش آن اثر می‌گذارد.

وی در پایان اشاره کرد: ایران توانایی تولید صد در صد قطعات را دارد. اما یک سری خودروها اخیرا وارد ایران شده که در نتیجه دنبال تولید قطعات آنها نرفتیم. این به دلیل آن است که صرفه اقتصادی ندارد چرا که نمی‌توان برای آن قالب درست کرد. ناچاریم در خصوص خودروهای کم تردد که در ایران هستند برای تامین قطعات از طریق واردات اقدام کنیم.

کدخبر: 116430 شروین اشیدری
  • چنگیز ارسالی در

    هر چه که جلوتر می رویم تحریمهای امریکا اثرات خودش را بر همه چیز در حال نشان دادن است یک روز مسکن یک روز لوازم خانگی یک روز خودرو و...ادامه دارد تصمیم ناپخته و صرفا سیاسی مجلس در رد وزیر صمت بازار را متشنج تر خواهد کرد چرا که این وزیر جدید تا بیاید و مشغول کار شود گرانی به همه چیز سرایت خواهد کرد هم خوراک مردم وهم لوازم خانگی و.....نبود تحربه واحساسی برخورد کردن وتعلق خاطر به گروه ودسته انها را واداشت تا مشکلات مردم افزایش پیدا کند تا این وزیر بیاید سر جای خود بنشینید خودش چند ماهی طول خواهد کشید فرصت طلبان از این وضع استفاده کرده و گرانی وفشار بر مردم را افزایش خواهند داد این تصمیم مجلس بود

ارسال نظر