مگان بخریم یا دنا پلاس؟ + مقایسه فنی
دنا پلاس و رنو مگان دو خودروی پرطرفدار در بازار کشور هستند. رنو مگان دیگر تولید نمیشود، اما دناپلاس روی خط تولید است. اما انتخاب کدام یک از این خودروها به نفع خریدار است؟
رنو مگان درحالحاضر تولید نمیشود، اما با توجه به افت نرخ نمونههای کارکرده این خودرو و هم سطح شدن با نرخ دنا پلاس صفرکیلومتر، شاید مقایسه فنی و ظاهری این دو خودرو بتواند به خریدار برای یک خرید بهتر کمک کند.
در مقایسه دنا پلاس و رنو مگان اتوماتیک باید به دو نکته توجه کنید: اول اینکه به دنبال خودروی صفرکیلومتر هستید؟دوم، چقدر اتومات بودن خودرو برای شما مهم است؟
رنو مگان با گیربکس اتوماتیک
رنو مگان ۲۰۰۰ اتوماتیک مجهز به گیربکس اتوماتیک است. کیفیت ساخت بالاتر این خودرو بههمراه بهرهمندی از جعبهدنده اتوماتیک، باعث شده تا بسیاری از مشتریان ایرانی، سدان فرانسوی را به نمونههای صفرکیلومتر دنا پلاس ترجیح بدهند.
طراحی ظاهری دنا پلاس یا رنو مگان؟
دنا پلاس از مشتقات سمند است و نسبت به دنا معمولی، تغییراتی مثل جلوپنجره بزرگتر بههمراه تحولات جزئی چراغها و پروفیل جانبی را تجربه کرده است. از لحاظ امکانات رفاهی نیز، دنا پلاس از تجهیزات بیشتری مثل سانروف، نمایشگر لمسی بزرگتر، ایربگ جانبی، کروزکنترل و … سود میبرد که البته برخی از آنها، در سال ۹۷ از این خودرو کنار گذاشته شدند.
نسل دوم رنو مگان که طی بازه ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ روی خط تولید رنو حضور داشت، از سال ۱۳۸۷ و با موتور ۱.۶ لیتری به جادههای ایران پا گذاشت. نسخه مجهز به پیشرانه ۲ لیتری این خودرو نیز از سال ۸۸ در لیست تولیدات شرکت پارس خودرو قرار گرفت و نهایتا تا سال ۱۳۹۳ مهمان این شرکت ماند.
رنو مگان ۲۰۰۰ علاوه بر توان بیشتر پیشرانه نسبت به مدل ۱۶۰۰، از تجهیزاتی مانند سنسور باران، ترمز EBD و تهویه اتوماتیک هم سود میبرد. اما از نظر زیبایی ظاهری اگر سلیقه شما به سمت طراحیهای مدرنتر تمایل دارد، دنا پلاس میتواند برنده این رقابت در بخش طراحی بدنه باشد؛ اما اگر هماهنگی و پختگی ظاهری را بیشتر مدنظر خود دارید، رنو مگان ۲۰۰۰ با قدمت بیش از ۱۸ سال همچنان میتواند از جایگاهی شایسته در نزد شما بهره ببرد.
مقایسه رنو اتومات با دنا پلاس از نظر فنی
رنو مگان ۲۰۰۰ در بحث فنی، حرفهای نسبتا زیادی برای گفتن دارد و یکی از نقاط قوت آن در مقایسه با رقبا، همین قدرت مناسب آن است که از پیشرانه تنفس طبیعی نشات میگیرد. این سدان فرانسوی، از یک پیشرانه ۴ سیلندر به حجم ۲ لیتر نیرویی برابر با ۱۳۲ اسببخار قدرت و ۱۹۱ نیوتنمتر گشتاور دریافت میکند.
گیربکس چهاردنده اتوماتیک نیز وظیفه انتقال نیرو به سوی چرخهای محور جلو را بر عهده دارد. شتاب صفرتاصد این خودرو ۱۳۸۵ کیلوگرمی، حدود ۱۰ ثانیه برآورد شده است.
دنا پلاس به موتور ملی یا همان پیشرانه چهارسیلندر تنفس طبیعیEF۷ تجهیز شده است تا نیرویی در حد ۱۱۵ اسببخار قدرت و ۱۵۷ نیوتنمتر گشتاور را از طریق یک گیربکس ۵ دنده دستی به محور جلو ارسال کند. دنا پلاس معمولی، ۱۲۵۸ کیلوگرم وزن دارد و ۱۳.۵ ثانیه زمان میخواهد تا از حالت توقف، به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.
با مقایسه آمار ارائهشده، بهراحتی میتوان به برتری فنی رنو مگان در مقایسه با دنا پلاس معمولی پی برد.
تاا