|

حذف قیمت از آگهی ها کارشناسی نبود

الفت نسب گفت: بعد از اینکه ممنوعیت درج قیمت‌ها در اردیبهشت ماه رخ داد، بارها و بارها اتحادیه کسب وکارهای مجازی و کارشناسان دیگر تحلیل کردند که حذف قیمت‌ها از پلت فرم‌ها نه تنها باعث کاهش نرخ خودرو و مسکن نشده بلکه مردم را به مشکل انداخته و باعث ایجاد یک فضای غیر شفاف شده است.

خودرو حذف قیمت از آگهی ها کارشناسی نبود

الفت نسب، رئیس هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی با اشاره به اینکه حذف نرخ خودرو و مسکن از فضای مجازی اقدامی کارشناسی نبود گفت: بازگشت قیمت‌ها با همکاری نمایندگان مجلس برای ایجاد شفافیت به شیوه قانونی انجام شده است.

اردیبهشت سال گذشته بود که موضوع حذف نرخ خودرو و مسکن از پلت فرم‌ فضای مجازی مطرح شد تا جلوی قیمت‌سازی‌های کاذب در این بخش‌ها گرفته شود؛ تصمیمی که در نهایت نتوانست مسئولان را به هدف کنترل بازار خودرو و مسکن برساند. حالا بعد از گذشت چند ماه از اجرای سفت و سخت این طرح برای کنترل قیمت‌ها و شکست آن، از ابتدای هفته جاری برخی از پلت فرم‌ها همچون دیوار، شیپور و باما اقدام به نمایش دوباره قیمت‌ها کردند.

با این حال برای شمار بسیاری این سوال مطرح شده که آیا بازگشت قیمت‌ها قانونی است و همه می‌توانند برای خودرو خود نرخ تعیین کنند یا همچون گذشته بازگشت قیمت‌ها تایید نشده است؟ رضا الفت نسب رئیس هیات مدیره اتحادیه کسب وکارهای مجازی در خصوص قانونی بودن بازگشت قیمت‌ها و این مسئله که آیا باز هم احتمال حذف قیمت‌ها از پلت فرم‌های مجازی وجود دارد یا نه به بازار توضیح می‌دهد.

چند روزی هست که نرخ خودرو به پلت فرم‌های فضای مجازی بازگشته است، این بازگشت قیمت‌ها قانونی و دائم است؟

بله چند روزی هست که قیمت‌ها به پلت فرم‌ها بازگشته است. بعد از اینکه ممنوعیت درج قیمت‌ها در اردیبهشت ماه رخ داد، بارها و بارها اتحادیه کسب وکارهای مجازی و کارشناسان دیگر تحلیل کردند که حذف قیمت‌ها از پلت فرم‌ها نه تنها باعث کاهش نرخ خودرو و مسکن نشده بلکه مردم را به مشکل انداخته و باعث ایجاد یک فضای غیر شفاف شده است.

چند روزی هست که قیمت‌ها به پلت فرم‌ها بازگشته است. بعد از اینکه ممنوعیت درج قیمت‌ها در اردیبهشت ماه رخ داد، بارها و بارها اتحادیه کسب وکارهای مجازی و کارشناسان دیگر تحلیل کردند که حذف قیمت‌ها از پلت فرم‌ها نه تنها باعث کاهش نرخ خودرو و مسکن نشده بلکه مردم را به مشکل انداخته و باعث ایجاد یک فضای غیر شفاف شده است

از همین رو این موضوع در جلسات مختلف بیان شد اما نتیجه بخش نبود؛ خوشبختانه بعد از مدتی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود پیدا کردند و طی جلساتی آنها هم اعلام کردند که باید قیمت‌ها برگردند.

برای بازگشت قیمت‌ها چه نهادها و مجموعه‌هایی تلاش کردند؟

به عنوان اتحادیه کسب و کارهای مجازی جلسات مختلف را شرکت کردیم، مرکز توسعه تجارت الکترونیک بخاطر اینکه سامانه خودش را بتواند جا بیندازد با دادستانی هم صحبت کردند. متاسفانه در آن شرایط فکر می‌کردند در این وضعیت می‌توانند اگر از سامانه احراز استفاده کنند مورد استقبال قرار نگرفت.

به طور حتم احراز هویت کمک بزرگی به افرادی که می‌خواهند به صورت شفاف کار کنند و قصد سوداگری در این فضا را ندارند، می‌کند. اما در کل هر اقدامی در فضای مجازی و به طور کلی در اقتصاد به صورت دستوری جواب نمی‌دهد و روزانه و هر ماه و هر سال نمونه‌های مختلفی از این برنامه‌ریزی‌ها و شکست‌های آنها را تجربه می‌کنیم. تجربه دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را داشتیم و بازار را هم دیدیم. الان هم اگر بخواهیم بگوییم باید حتما از سامانه خاصی استفاده شود جواب نخواهیم گرفت. هرچند وزارت ارتباطات هم در این زمینه اعلام کرد که متصدی این موضوع وزارت است.

فکر می‌کنید این لغو ممنوعیت درج نرخ بر روی پلت فرم‌های مجازی چقدر دوام دارد؟ این نگرانی وجود دارد که باز هم با نابسامانی بازار خودرو قیمت‌ها از این فضا دوباره حذف شود؟

حذف دوباره قیمت‌ها بعید به نظر می‌رسد اما همیشه این ترس وجود دارد که برخی از مراکز تصمیم گیرنده بخواهند در حوزه اقتصاد و بازرگانی مشکلات را به گردن فضای مجازی بیندازند و محدودیت هایی را در آن اعمال کنند، نمونه آن را هم بارها دیده‌ایم و حذف قیمت‌ها هم از همین جنس است.

در کل اعتقاد داریم که روش حذف نرخ مناسب نیست که برخی در مورد خودرو و مسکن پیش گرفته‌اند. همین روزهای اخیر هم شنیدیم که برای مثال در حوزه مسکن با طرح گرفتن مالیات از اماکن خالی ۳۰ درصد از این املاک وارد حوزه اجاره شدند. این طرح مطالعاتی و خوبی بود که باید برای حوزه خودرو نیز نمونه مناسبی یافت.

روش حذف نرخ مناسب نیست که برخی در مورد خودرو و مسکن پیش گرفته‌اند. همین روزهای اخیر هم شنیدیم که برای مثال در حوزه مسکن با طرح گرفتن مالیات از اماکن خالی ۳۰ درصد از این املاک وارد حوزه اجاره شدند. این طرح مطالعاتی و خوبی بود که باید برای حوزه خودرو نیز نمونه مناسبی یافت.

البته نمی‌گویم فضای مجازی هیچ نقشی در افزایش قیمت‌ها ندارد اما آن نقشی هم که برخی تصور دارند حقیقت ندارد. شاید در مدت زمان کوتاهی اعمال محدودیت در این فضا به صورت مسکن عمل کند اما تاثیر دائمی ندارد. هرچند طی سال‌های گذشته موضوع حذف نرخ را برای مثال در حوزه مسکن از پشت شیشه بنگاه‌ها داشتیم اما قیمت‌ها تغییری نیافت.

چه توصیه‌ای به مسئولان برای جلوگیری از حذف دوباره قیمت‌ها از فضای مجازی دارید؟

به طور کلی مسئولان باید بجای حذف نرخ باید به دنبال رفع پایه‌ای مشکلات باشند. متاسفانه بخاطر این تصمیمات اشتباه پلت فرم‌ها آسیب بسیاری دیدند. خیلی‌ها می‌خواستند آگهی بدهند و خیلی‌ها هم به عنوان خریدار به این فضا ورود می‌کردند. وقتی نمی‌توان به صورت شفاف قیمت‌ها را اعلام کرد کاربر به پلت فرم احساس بدی پیدا می‌کند. بنابراین چه فروشنده و چه خریدار از این فضا خارج می‌شوند و رفع نیازشان را در فضای دیگری همچون تلگرام پیدا می‌کنند.

اگر کرونا هم نبود به شدت این پلت فرم‌ها آسیب می‌دیدند؛ چراکه به خاطر شیوع بیماری کرونا مردم به هرحال چاره‌ای نداشتند جز اینکه همچنان برای جلوگیری از تردد در فضای شهری به همین پلت فرم‌ها رجوع کنند. البته این نکته را هم باید بگویم که به فضای رها هم اعتقادی ندارم اما حذف نرخ از این فضا بدون مطالعه روش مناسبی نیست که طی این مدت انجام شد و نتیجه آن نیز برگشت دوباره قیمت‌ها است.

منبع: بازار
کدخبر: 147075

ارسال نظر

 

آخرین اخبار