سایپا روزی ۱۸۰۰ دستگاه خودرو ساخت
سایپا در ۲۱۳ روز کاری سال ۹۸ موفق به تولید ۳۳۱۸۴۷ دستگاه خودرو شد و این در حالی است که تنها در ۱۹۱ روز کاری امسال ۳۳۳۹۵۰ دستگاه خودرو تولید کرده که ۲۱۰۳ دستگاه بیش از کل تولید سال گذشته است.
سایپا تنها در ۱۹۱ روز کاری امسال ۳۳۳۹۵۰ دستگاه خودرو تولید کرده که ۲۱۰۳ دستگاه بیش از کل تولید سال گذشته است.
بررسی آمارهای تولید سایپا حاکی از افزایش ۱۲ درصدی تولید روزانه این گروه خودروسازی است. بر پایه این آمارها، سایپا در ۲۱۳ روز کاری سال ۹۸ موفق به تولید ۳۳۱۸۴۷ دستگاه خودرو شد و این در حالی است که تنها در ۱۹۱ روز کاری امسال ۳۳۳۹۵۰ دستگاه خودرو تولید کرده که ۲۱۰۳ دستگاه بیش از کل تولید سال گذشته است.
این توفیق در سالی بهدست آمد که سایپا علاوه بر دستوپنجه نرمکردن با مشکلات ناشی از تحریمها و شیوع کرونا، خودروهای مشترک خود با خودروسازان فرانسوی و چینی را هم از دست داد و در میانه راه از تولید پراید هم دست کشید.
جهش ۱۹۰ دستگاهی در متوسط تولید روزانه
مقایسه میانگین تولید روزانه نارنجیپوشان جادهمخصوص نشان میدهد که آنها در سال ۹۸ بهطور متوسط در هر روز ۱۵۵۸ دستگاه تولید داشتند، اما در سال ۹۹ موفق شدهاند این رقم میانگین را به ۱۷۴۸ دستگاه برسانند که حاکی از افزایش ۱۹۰ دستگاهی یا ۱۲ درصدی متوسط تولید روزانه در این گروه خودروسازی است.
وضعیت خوب تولید و تجاریسازی در خانواده سه پلتفرم
مقایسه وضعیت تولید در خانواده سه پلتفرم Q۲۰۰ (خانواده کوییک)، S۲۰۰ (خانواده ساینا) و X۲۰۰ (خانواده تیبا) نشاندهنده آن است که مجموع تولید این خودروها در سال گذشته ۱۳۶۷۱۳ دستگاه بوده است. اما در ۹ماهه امسال ۲۲۴۸۴۹ دستگاه از انواع این خودروها تولید شده است که جهش ۶۴ درصدی یا ۸۸۱۳۶ دستگاهی را در تولید نشان میدهد.
همچنین میزان تجاریسازی محصولات این سه خانواده خودرویی در سال گذشته ۱۴۱۵۴۱ دستگاه بوده که در امسال به ۲۰۲۷۲۹ دستگاه رسیده و بدینترتیب در بخش تجاری نیز شاهد جهش ۴۳ درصدی یا ۶۱۱۸۸ دستگاهی این خودروها هستیم.
صعود در بخش تکمیلکاری
درخصوص میزان تکمیلکاری خودروهای سایپا نیز آمارها گویای جهشی درخور هستند؛ در سال گذشته میزان تکمیلکاری خودروهای سایپا ۱۴۹۷۸۵ دستگاه بود که در مدت ۹ماهه امسال به ۱۶۷۵۱۷ دستگاه رسیده و این رقم نشاندهنده جهش ۱۲ درصدی یا ۱۷۷۳۲ دستگاهی سایپا در بخش تکمیلکاری است.
شکست پروژه تحریم صنعت خودرو ایران
در همین راستا، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا پیش از این، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری درخصوص جهش تولید خودرو، گفته بود: «فرامین رهبر معظم انقلاب در زمینه رشد تولید خودرو را با تکیه بر توان قطعهسازان داخلی محقق خواهیم کرد.»
سیدجواد سلیمانی افزود: «در دو سال گذشته گروه سایپا با تکیه بر ظرفیتهای موجود در داخل و شناسایی توان شرکتها و مجموعههای دانشبنیان داخلی توانسته است ضمن ارتقای کیفیت و معرفی محصولات جدید، رونق تولید را رقم بزند.»
وی با اشاره به شکست پروژه تحریم صنعت خودرو ایران ادامه داد: «با تکیه بر توان موجود در کشور و بینیاز از شرکای بدعهد خارجی، دشمن را در دستیابی به اهداف تحریم ناکام گذاشته و محصولات جدیدی را برپایه مگاپلتفرم ملی سایپا (اسپی۱۰۰) به بازار عرضه کردیم.»
صرفنظر کردن از سهم ۵۰ درصدی پراید از ظرفیت تولید
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا همچنین بیان کرد: «گام مهم دیگر توقف تولید پراید و حذف این محصول پرتیراژ از سبد محصولات سایپا بود که با توجه به ظرفیت ۵۰ درصدی آن از کل ظرفیت تولید سایپا، یک خلأ بسیار بزرگ محسوب میشد، اما سایپا با برنامهریزی دقیق و همکاری قطعهسازان این خلأ جدی را پر کرد و توانست در سال جهش تولید، به ارتقای کیفیت هم توجه داشته باشد.»
وی با بیان اینکه راهبرد سایپا توسعه همکاری با صنایع دفاعی و شرکتهای دانشبنیان در حوزه داخلیسازی قطعات است، تصریح کرد: «درحالحاضر بیش از ۸۰ قطعه از محصولات خود را با همکاری وزارت دفاع، نیروی هوافضای سپاه پاسداران و نیروی هوایی ارتش در دست ساخت و بومیسازی داریم و پیشتر نیز بخش زیادی از قطعات مورد نیاز را با کمک شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای ایرانی داخلیسازی کردهایم.»
سلیمانی جهش تولید با ادامه استفاده از ظرفیتهای موجود و همگام با جهش فناوری را هدف امسال سایپا عنوان کرد و گفت: «توسعه همکاری با همه قطعهسازان داخلی بهویژه نیروهای مسلح و شرکتهای دانشبنیان را با قدرت پیش میبریم.»
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در پایان گفت: «برنامههای جدیدی در زمینه ساخت قطعات بسیار پیشرفته خودرویی با تکیه بر توان داخلی به اجرا درآوردهایم که جزییات آن را در آینده اعلام خواهیم کرد.»
ارسال نظر