اختصاصی گسترش نیوز:
اگر خودروی اتوماتیک دارید بخوانید
خرابی ها و اتفاقات مختلفی ممکن است در صورت استفاده نادرست از گیربکس اتوماتیک رخ دهد که یکی از آن ها گیر کردن دسته دنده است. در این حالت چه باید بکنیم؟
عموما افرادی که صاحب خودروهای مجهز به گیربکس های اتومات هستند حساسیت بیشتری را در مورد نگهداری خودرویشان دارند. یکی از عواملی که ممکن است باعث نگرانی صاحبان این خودروها شود گیر کردن گیربکس در حالت P است که در این نوشتار قصد داریم به بررسی دلیل این پدیده و راه حل آن بپردازیم.
گیربکس های اتومات دارای پیچیدگی های به مراتب بیشتری نسبت به گیربکس های دستی هستند بنابراین نگرانی در مورد خرابی آن ها نیز به مراتب بیشتر خواهد بود چرا که در صورتی خرابی، خریداران متحمل هزینه های زیادی خواهند شد. این روزها با توجه به افزایش قیمت خودرو، هزینه تعمیرات نیز بالا رفته و ممکن است به خاطر خرابی برخی قطعات از جمله گیربکس های اتوماتیک خودرویتان یک الی چند روز میهمان تعمیرگاه ها باشد. پس بهتر است نکاتی را درباره آن بدانید.
چرا دسته دنده گیر می کند؟
یکی از مواردی که ممکن است برخی اوقات و در شرایطی خاص برای گیربکس های اتومات پیش آید گیر کردن دسته دنده بر روی حالت P است به صورتی که به هیچ وجه امکان خارج کردن از این حالت وجود نخواهد داشت اما این پدیده به چه علت رخ می دهد؟ گیر کردن در حالت P به ندرت ممکن است رخ برهد اما یکی از مهم ترین دلایل ایجاد این حالت می تواند ناشی از بی احتیاطی راننده باشید بدین صورت که اگر در یک سراشیبی قرار داشته باشید و بدون کشیدن ترمز دستی، تنها خودرو را در حالت P قرار دهید این امکان وجود دارد که دنده در این حالت گیر کند. حالت پارک یا P در گیربکس های اتومات به عنوان یک کمک برای ترمز دستی قرار داده شده است و به نوعی یک مانع مکانیکی به حساب می آید که از چرخیدن مجموعه دنده جلوگیری می کند.
اگر به جای استفاده از ترمز دستی تنها از حالت پارک استفاده کنید در برخی مواقع ممکن است با گیر کردن دنده مواجه شوید. این پدیده در خودروهای با گیربکس دستی نیز ممکن است رخ بدهد به طوری که اگر در سراشیبی تنها خودرو را در دنده قرار دهید و از ترمز دستی استفاده نکنید ممکن است در خلاص کردن دنده با مشکل مواجه شوید.
پیشگیری
بنابراین در خودروهای گیربکس اتومات توصیه می شود در هنگام توقف ابتدا در حالتی که گیربکس در حالت N یا خلاص قرار دارد ترمزدستی بالا کشیده شود سپس مکث کوتاهی انجام شود تا خودرو حرکت اضافه خود را انجام دهد و پس از آن گیربکس در حالت P قرار داده شود. بدین صورت از گیر کردن دنده در حالت P جلوگیری می شود.
اگر با گیر کردن دنده در حالت P نیز مواجه شدید عموما سازندگان گیربکس های اتومات دکمه ای را در کنار دسته دنده قرار می دهند که در صورت گیر کردن دنده در حالت P با استفاده از آن می توانید گیربکس را از این حالت خارج کنید هر چند که توصیه می شود این کار توسط مکانیک ماهر انجام صورت گیرد.
سلام ممنون ازشما ومهندسی که این پیام راب ه دارندگان خودروهای اتومات فرستاده لطفا ازاین نوع اطلاعات به مردم آگاهی بدهید مم تون