پیش بینی قیمت خودرو برای شب عید
درحالحاضر تقاضای کاذب در بازار خودرو فروکش کرده و تقاضایی برای سرمایهگذاری جهت خرید خودرو و فروش آن در بازار شب عید وجود ندارد.
این روزها با ایجاد ثبات در بازار ارز، قیمتها در بازار خودرو نیز به ثبات رسیده و فعالان بازار پیشبینی میکنند، این ثبات نرخها در بازار شب عید نیز حاکم باشد.
با آرام گرفتن نوسانات بازار ارز، قیمتها در بازار خودرو نیز تا حدی ثابت مانده و در این شرایط با توجه به اینکه پیشبینی خاصی برای افزایش نرخ خودرو در بازار نمیشود، تقاضای کاذب برای خرید خودرو در بازار تقریباً حذف شده است.
بررسی بازار خودرو نشان میدهد، قیمتها طی روزهای اخیر تقریباً ثابت بوده و تغییر قابل توجهی در بازار اتفاق نیفتاده است.
بر این اساس، درحالحاضر نرخ هر دستگاه سایپا ۱۳۱ در بازار بین ۹۷ تا ۱۰۲ میلیون تومان اعلام میشود، هر چند بیشتر معاملات با نرخ کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان صورت میگیرد.
همچنین نرخ پژو ۲۰۶ تیپ ۲ در بازار حدود ۱۷۹ تا ۱۸۲ میلیون تومان اعلام میشود و در مورد پژو ۲۰۷ دندهای نیز نرخ ۲۶۸ تا ۲۷۱ میلیون تومان به مشتریان اعلام میشود.
درحالحاضر تقاضای کاذب در بازار خودرو فروکش کرده و تقاضایی برای سرمایهگذاری جهت خرید خودرو و فروش آن در بازار شب عید وجود ندارد.
همچنین در بازار تیبا صندوق دار با نرخ ۱۰۸ تا ۱۱۰ میلیون تومان عرضه میشود و نرخ سمند LX بین ۱۷۲ تا ۱۶ میلیون تومان و نرخ پژو پارس نیز حدود ۱۹۵ میلیون تومان است. درحالحاضر هر دستگاه پژو ۴۰۵ نیز در بازار با نرخ ۱۷۷ میلیون تومان به مشتریان عرضه میشود و در مورد ساندرو استپوی مدل ۹۸ نیز باید به نرخ ۴۵۰ میلیون تومانی این خودرو در بازار اشاره کنیم. نرخ ساندرو معمولی نیز در بازار حدود ۴۲۰ میلیون تومان است.
ادامه ثبات در بازار شب عید
فعالان بازار با اشاره به ثبات نسبی نرخ خودرو در بازار معتقدند این ثبات قیمتی تا پایان سال ادامه خواهد داشت. در این مورد سعید مؤتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه قیمتهای خودرو در بازار نسبت به هفته گذشته تغییر چندانی نداشته است، اظهارکرد: با توجه به اینکه نرخ دلار از کانال ۲۲ هزار تومان به کانال ۲۴ هزار تومان رسید و نوسانات ارزی لحظهای اتفاق افتاد، کاهش نرخ خودرو در بازار تقریبا متوقف شد، ولی افزایش قیمتی نیز نداشتهایم.
وی پیشبینی کرد تا نوروز ۱۴۰۰ نوسانی در بازار خودرو اتفاق نیفتد و قیمتها افزایش نداشته باشد.
وی با بیان اینکه در صورت نوسان نرخ ارز ممکن است نرخ خودرو در بازار نیز یک تا دو درصد نوسان داشته باشد، گفت: در مورد بازار بعد از عید نمیتوان پیشبینی دقیقی کرد، زیرا شرایط بازار به وضعیت عرضه خودرو، نوسانات ارزی و سیاستهای اقتصادی دولت بستگی دارد.
مؤتمنی با بیان اینکه طی روزهای اخیر دوباره مشتریان و خریداران با بازار کنار آمدهاند، گفت: درحالحاضر تقاضای کاذب در بازار خودرو فروکش کرده و تقاضایی برای سرمایهگذاری جهت خرید خودرو و فروش آن در بازار شب عید وجود ندارد.
کاهش مسافرتها و افت تقاضای خرید خودرو
محمد اولیایی، یکی از فعالان بازار خودرو نیز در این مورد گفت: بازاری که هم اکنون شاهد هستیم برای شب عید نیز برقرار خواهد بود و نوسان قیمتی قابل توجهی در بازار خودرو نخواهیم داشت.
وی در مورد زمان ایجاد رونق در بازار خودرو نیز گفت: رونق فروش زمانی اتفاق میافتد که نرخ ارز پایدار باشد؛ یعنی حداقل به مدت دو تا سه هفته نرخ ارز، یک رقم مشخص باشد.
درحالحاضر فروشنده خودرو به ویژه برای خودروهای صفر مدل ۹۸ در بازار زیاد است و در این شرایط با کاهش تقاضای خرید به دلیل کاهش سفرها روبهرو هستیم.
وی تصریح کرد: درحالحاضر فردی که احتیاج واقعی به خودرو داشته باشد برای خرید به بازار مراجعه میکند، اما با توجه به شیوع کرونا و کاهش مسافرتها، تقاضای خرید خودرو کاهش یافته است.
به گفته وی، درحالحاضر فروشنده خودرو در بازار زیاد است، به ویژه برای خودروهای صفر مدل ۹۸، تعداد فروشندگان در بازار قابل توجه هستند.
تاثیر لغو مصوبه گرانی کارخانهای خودروها بر بازار
افت نرخ خودرو در بازار در شرایطی اتفاق افتاده که مصوبه وزارت صنعت برای افزایش ۳ ماهه نرخ کارخانهای خودروها ملغی شده است. در واقع در پی مخالفت سازمان بازرسی با فرمول جدید شورای رقابت برای گرانی خودرو و با توجه به روند نزولی نرخ ارز، افزایش نرخ خودرو برای ۳ ماهه آخر سال منتفی شد و شورای رقابت از موضع خود برای رشد مداوم نرخ خودرو عقب نشینی کرد. این موضوع بر روند رشد نرخ خودرو در بازار تاثیرگذار بود است.
شورای رقابت اخیراً فرمول جدیدی برای افزایش نرخ خودروهای داخلی مصوب کرده بود که بر اساس آن قیمتگذاری ۵۵ درصد تولید خودروسازان که خودروهای اقتصادیتر و مورد تقاضای عامه مردم است از دستورالعمل قیمتگذاری شورای رقابت تبعیت میکرد و ۴۵ درصد خودروها نیز مشمول فرمول جدید قیمتگذاری میشدند.
این دستورالعمل شورای رقابت مورد انتقاد سازمان بازرسی قرار گرفت و پس از آن شاهد عقب نشینی شورای رقابت از فرمول جدید قیمتگذاری خودروها بودیم و به گفته رضا شیوا، رئیس شورای رقابت، از این پس قیمتگذاری خوروها به جای سه ماهه، هر شش ماه یا سالانه تعیین خواهد شد.
ارسال نظر