هشدار: این خودروهای قانونی، قاچاق محسوب می شوند
معاون سازمان استاندارد گفت: خودروهای وارداتی نباید بیش از ۱۰۰ کیلومتر کار کرده باشند، زیرا اگر نتوانند گواهی تاییدیه نو بودن بیاورند، خودروهای استوک محسوب و معادل خودروی قاچاق با آنها برخورد می شود و به سازمان اموال تملیکی فرستاده می شوند.
معاون سازمان استاندارد با تاکید بر اینکه خودروهای استوک معادل خودروی قاچاق به سازمان اموال تکمیلی فرستاده می شوند، گفت: در حال حاضر برخی می پرسند چرا خودروهای داخلی استاندارد می گیرند و خودرویی مانند بنز و بی ام در ایران استاندارد نمی گیرند به طور قطع از نظر تامین نیاز این خودروها بالاتر از کیفیت خودروهای ایرانی هستند؛ اما دلیل اینکه برخی از خودروهای این چنینی در گمرک مانده اند وجود الزاماتی است که در قوانین و دستورالعمل ها برای آنها تاکید شده است، برای نمونه نقص مدارک منجر می شود این خودروها نتوانند استاندار را پاس کنند.
مسلم بیات با تاکید بر اینکه طبق مقررات باید خودروهای خارجی گواهی نو بودن داشته باشند، اظهار کرد: قبلا خودروهایی مانند بی ام و و بنز به کشور واردات شده اند، پس مشکل واردات برخی از این خودروها مربوط به استاندارد تولید آن نیست و مربوط به نداشتن گواهی تایید نو بودن این خودروهاست.
او با بیان اینکه خودروهای خارجی برای واردات نباید بیش از ۱۰۰ کیلومتر کار کرده باشند، اظهار کرد: در شرایط کنونی برخی از خودروهای موجود در گمرک که نتوانسته اند ترخیص شوند این است که ۴ تا ۵ هزار کیلومتر کار کرده اند و نمی توانند گواهی تاییدیه نو بودن را از شرکت مبدا بیاورند و در حقیقت خودروهای استوک هستند و در زمان واردات معادل خودروی قاچاق با آنها برخودر می شود و به سازمان اموال تملیکی تحویل داده می شوند.
مشکل خودروهای استوک
بیات با تاکید بر اینکه تاکنون چندین بار برای رفع مشکل خودروهای استوک با سازمان اموال تملیکی، وزارت صنعت و دفتر معاون اول ریاست جمهوری نامه نگاری کرده یم، گفت: در هر صورت این خودروها جزو سرمایه های کشور هستند و برای رفع مشکلات آنها تاکنون نامه نگاری کرده ایم؛ اما به طور کلی تصمیم گیری درباره این خودروها بر عهده سازمان های دیگری است و ما طبق همان دستوالعمل ها اقدام می کنیم.
معاون سازمان استاندارد درباره مشکلاتی که برای ارزیابی استاندارد برخی کالاها در شرایط کنونی وجود دارد، گفت: در طول سال های اخیر که تحریم ها تشدید شده بود برخی از کالاهای وارداتی گواهی مبدا نداشته اند، به عبارت دیگر مشخص نبود که این محصول از کجا وارد شده است یا امکان آزمون استاندارد در کشور دیگری نداشتند و برخی از شرکت های خارجی برای این مساله اقدام نمی کردند و اینها از مشکلات ارزیابی استاندارد در زمان محدودیت تحریم است.
او با اشاره به اینکه ۴۵ محصول در دنیا هیچگونه استانداری وجود ندارد، گفت: سازمان استاندارد با کمک مرکز پژوهش های استاندارد برای این کالاها ویژگی های تعریف کرد و بر مبنای آن گواهی های هم صادر کرده است.
چرا تله کابین ها استاندارد ندارند؟
بیات همچنین درباره اینکه چرا در شرایط کنونی برخی از تله کابین ها با وجود اینکه از نظر سازمان استاندارد، استاندارد نیستند اما فعالیت می کنند، گفت: مساله اینجاست که برخی از این تله کابین ها همچون توچال و دربندسر ۵۰ سال پیش راه اندازی شده اند و الان بسیار قدیمی هستند و باید طبق دستورالعمل ها هر سه ماه تاییده تست ادواری را بگیرند.
معاون سازمان استاندارد با تاکید بر اینکه استاندارد تله کابین های در سال های گذشته ارتقا یافته است، گفت: با توجه به اینکه این وسایل در ایران قبلا ساخته نشده اند و الان به صورت مهندسی معکوس ساخته می شوند، این اجبار را به وجود آورده ایم که کسی که به دنبال ساخت تله کابین است باید در طراحی، ساخت و نصب هر سه مرحله تاییدیه لازم را دریافت کند و در زمان بهره برداری هم باید تاییدیه بگیرد.
او با اشاره به اینکه هر یک از این وسایل باید هر سه ماه یکبار درخواست تست ادواری بدهند، گفت: اگر کسی برای تست های ادواری اقدام نکند، مجوز دستگاه لغو می شود و استفاده از آن غیرمجاز به شمار می رود، به عبارت دیگر ممکن است دستگاهی که در حال حاضر مجوز آن لغو شده به دلیل عدم اجرای تست های دوره ای باشد که در نتیجه شرایط کرونا و... به وجود آمده باشد، اما به طور کلی برای استفاده از این دستگاه ها حتما باید مجوز لازم وجود داشته باشد، در غیر اینصورت باید توسط دستگاه های ذیربط پلمب شوند.
ارسال نظر