|

خودروسازی کشور چگونه سودآور می شود؟

عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور در خصوص عوامل موثر بر زیان‌دهی صنعت خودرو و چگونگی سودآور کردن تولید برای خودروسازان به بیان توضیحاتی پرداخت.

خودرو خودروسازی کشور چگونه سودآور می شود؟

سیامک مقتدری اظهار داشت: بهای تمام شده علاوه بر هزینه‌های تولید، متاثر از هزینه‌های سربار بوده و در مقابل افزایش تیراژ و سرشکن آن، از قیمت تمام شده تولید می‌کاهد.

وی افزود: اگر محصولی زیان‌ده بوده و رشد تیراژ و سرشکن هزینه‌ها بر تیراژ نیز نتواند در جبران زیان‌های وارده موثر عمل کند، تولید همچنان زیان‌‌ده خواهد بود.

عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور گفت: حتی اگر بهای تمام شده یک محصول شامل هزینه مواد اولیه و هزینه‌های مستقیم دستمزد، بیشتر از قیمت یک محصول باشد، هر چقدر که سربار به سمت صفر میل کند، کاهش قیمت تمام شده محقق نخواهد شد.

مقتدری با بیان اینکه نرخ مصوب خودرو بسیار کمتر از هزینه‌های تمام شده، معضل اصلی خودروسازان است، تصریح کرد: افزایش ۲۰ درصدی قیمت خودرو تاکنون قادر به پوشش هزینه‌ها نبوده است.

وی همچنین ضمن تاکید بر تاثیر قیمت‌گذاری دستوری بر زیان‌دهی خودروسازان گفت: با وجود افزایش سه برابری نرخ فولاد یا مواد اولیه پتروشیمی طی سال جاری در مقایسه با سال گذشته، این روند افزایش قیمت‌ها در خصوص محصولات خودروسازان ساری و جاری نبوده است.

عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور در خصوص سهامداری دولت در صنعت خودرو و تاثیر آن بر زیان‌های وارده بر خودروسازان یادآور شد: حتی در صورت خروج دولت از سهامداری خودروسازان به دلیل اعمال قیمت‌های دستوری، همچنان چرخ تولید خودروسازان بر مدار زیان‌دهی خواهد چرخید.

مقتدری در پایان خاطرنشان کرد: با افزایش زیان‌های انباشته، صنعتگران از جمله خودروسازان ناچار از کاهش تولید می‌شوند که این امر به کاهش عرضه می‌‌انجامد در حالی که تقاضا همچنان رو به فزونی است. بنابراین عرضه باید زیاد شود و این امر زمانی عملیاتی خواهد شد که محصول برای تولیدکننده سودآور باشد.

منبع: خبر خودرو
کدخبر: 158565

ارسال نظر