|

مهم ترین اتفاق خودرویی سال رقم می خورد؟

خودروســازان در نامــه‌ای به رئیس کمیسیون صنایع مجلس خواستار حذف قیمت‌گذاری و آزادسازی واردات خودرو شدند.

خودرو مهم ترین اتفاق خودرویی سال رقم می خورد؟

موضوعی که اگرچه در ابتدا به‌نظر می‌رسد بیشتر جنبه نمایشی داشته تا خودروسازان نشان دهند از قدرت رقابت‌پذیری در بازار برخوردار هستند، اما اعلام سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس که از ارائه آنالیز قیمتی به این کمیسیون و برگزاری جلسات متعدد با حضور شورای رقابت و بررسی موضوع در هفته پیش‌رو خبر داده حاکی از آن است که احتمالا خودروسازان به خواسته اصلی خود برای آزادسازی قیمت‌ها نزدیک شده‌اند و در آینده نزدیک علاوه بر نرخ‌گذاری براساس حاشیه بازار شاهد واردات خودروهای خارجی البته با ابزار حمایت تعرفه‌ای خواهیم بود که قطعا اثرات مثبتی را در بازار به‌همراه خواهد داشت.

حجت‌ا... فیروزی در خصوص جزئیات جلسات متعدد خودروسازان با کمیسیون صنایع مجلس که به‌منظور بررسی قیمت خودرو برگزار می‌شود، گفت: در طول این جلسات ما مطالبه جدی مردم و نگرانی کمیسیون صنایع مجلس از قیمت‌گذاری خودرو را اعلام کردیم. اما همچنان خودروسازان تاکید دارند که قیمت‌گذاری‌ها متناسب با هزینه‌های تمام شده آنها نبوده و در روند تولید هر روز با زیان روبه‌رو می‌شوند.

وی با اعلام اینکه در همین رابطه کمیسیون صنایع مجلس از خودروسازان خواست تا کتبا آنالیز قیمت تمام شده محصولات خود را به کمیسیون ارائه دهند، افزود: در هفته گذشته آنالیز قیمتی محصولات خودروسازان به کمیسیون ارائه شده و قرار است این هفته این موضوع مورد بررسی قرار گیرد. سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: در نامه کتبی خودروسازان، محاسبات آنالیز قیمتی انواع خودرو نشان می‌دهــد شــرکــت‌ها در هر خودرو ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان ضرر می‌دهند. البته این رقم هنوز مورد موافقت ما نیست بلکه باید این آنالیز قیمتی را مورد بررسی قرار دهیم.

فیروزی با بیان اینکه این جلسات با حضور رئیس شورای رقابت برگزار می‌شود، گفت: آقای «شیوا» محاسبات خودروسازان در قیمت تمام شده را قبول ندارد و معتقد است با توجه به محاسبات شورای رقابت این قیمت‌ها معقول نیست. وی در ادامه با اعلام اینکه در روند جلسات کمیسیون صنایع با خوروسازان چندین پیشنهاد برای موضوع قیمت‌گذاری خودرو مطرح شده است، افزود: پیشنهاد مشترک وزارت صمت و خودروسازان این است که وزارت صمت خودروهای سواری تولید داخل را به دو دسته پرتیراژ و کم‌تیراژ با متقاضیان خاص تقسیم‌بندی کند، به نحوی که در خودروهای پرتیراژ قیمت‌گذاری‌ها متناسب با قیمت تمام شده به اضافه ۵ درصد سود با تایید وزارت صنعت انجام شود و در خودروهای کم‌تیراژ که متقاضیان خاص را دارند نیز قیمت‌گذاری به پیشنهاد هیات‌مدیره شرکت خودروساز و تصویب وزارت صنعت صورت بگیرد.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: این پیشنهاد هنوز در کمیسیون صنایع مورد بررسی است و قرار است این هفته به جمع‌بندی لازم دست پیدا کنیم. البته خودروسازان مدعی‌ هستند که بازار صادراتی دارند و برخی خودروها را می‌توانند صادر کنند که کمیسیون صنایع هم با محور حمایت از تولید، از این موضوع استقبال کرد.

منبع: ایران جیب
کدخبر: 176081

ارسال نظر

 

آخرین اخبار