|

تولید وانت دو برابر شد!

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که در فروردین امسال، از بین ۲۴ کالای منتخب صنعتی، تولید ۲۳ کالا نسبت به ماه مشابه سال قبل بین ۵ تا ۸۰۰ درصد افزایش و تنها تولید یک کالا کاهش یافته است.

خودرو تولید وانت دو برابر شد!

بر اساس این آمار در فروردین امسال تولید هفت کالا بیش از ۱۰۰ درصد، هفت کالا بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد، پنج کالا بین ۲۰ تا ۵۰ درصد و  چهار کالا کمتر از ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبلش افزایش داشته تولید یک کالا نیز کاهش یافته است.

در این میان بیشترین افزایش تولید، مربوط به کمباین است که با ۸۰۰ درصد رشد، تولید آن به ۲۷ دستگاه رسیده است. تولید  اتوبوس-مینی بوس-ون و کامیون-کامیونت-کشنده حدود ۳۵۳ و ۲۶۹.۵ درصد رشد داشته و به ۷۷ و ۳۰۳ دستگاه رسیده است. در این گروه تولید وانت و انواع سواری نیز در فروردین امسال با ۱۳۶.۷ و ۱۳۴.۳ درصد رشد نسبت به ماه مشابه سال قبل به ۳۷۲۳ و ۵۴ هزار و ۸۰۰ دستگاه رسیده است.

افزایش ۶۰ تا ۱۱۵ درصدی لوازم خانگی

بعد از کالاهای یاد شده، بیشترین افزایش تولید مربوط به نخ سیستم پنبه ای و ترکیبی الیاف مصنوعی است که تولید آن‌ با ۱۴۴.۴ درصد افزایش نسبت به فروردین سال ۱۳۹۹ به ۲۲ هزار تن رسیده است.  

از بین انواع لوازم خانگی نیز تولید انواع یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی و کولر آبی هم در این مدت با افزایش ۱۱۵.۲، ۶۸.۹ و ۶۴.۷ درصدی مواجه بوده و تولید این سه محصول از حدود  ۴۷ هزار و ۶۰۰، ۴۰ هزار و ۷۰۰ و ۶۷ هزار و ۹۰۰ دستگاه در فروردین سال گذشته به ۱۰۲ هزار و ۴۰۰، ۶۸ هزار و ۷۰۰ و ۱۱۱ هزار و ۸۰۰ دستگاه در فروردین امسال رسیده است.

اما با وجود افزایش چشمگیر تولید لوازم خانگی در سال جاری، در بازار شاهد کاهش قیمت نیستیم و اواخر شهریور ماه مدیرکل صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در پاسخ به چرایی این روند گفته بود که برخی آمارها نشان می‌دهد میزان تولید با میزان نصب در منازل تطابق ندارد و وقتی میزان نصب کمتر است، یعنی یا کالا در انبارها مانده یا افرادی لوازم خانگی را خریده اند و در گوشه ای احتکار کرده‌اند. البته تولیدکنندگان نیز بارها از افزایش قیمت نهاده‌های تولید گلایه کرده‌اند.

تولید روغن بالاخره افزایش یافت

بر اساس این آمار، تولید روغن که در بیشتر ماه‌های سال قبل بیشترین کاهش را نسبت به سایر کالاها داشت، در فروردین امسال ۶۶.۳ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۱۵۷ هزار و ۲۰۰ تن رسیده است. البته بر اساس نامه دبیر ستاد تنظیم بازار، کارخانجات تولیدی در سال جاری باید نسبت به تولید ماهانه ۱۸۰ هزار تن روغن که ۱۲۰ هزار تن در بخش های خانوار، ۲۵ هزار تن در بخش صنف و ۳۵ هزار تن در بخش صنعت خواهد بود، اقدام کنند.

اخیرا افزایش قیمت ۳۵ درصدی روغن مایع و ۳۰ درصدی روغن جامد به طور غیررسمی از سوی مسئولان تایید و در نهایت در سامانه ۱۲۴ که ملاک عمل بازرسان صنفی است اعمال شد.  مشکلات بازار روغن محدود به افزایش قیمت نیست بلکه در ماه‌های اخیر بازار روغن بارها با تلاطم، کمبود و افزایش قیمت مواجه شد؛ تا جایی که حتی با تشکیل صف‌های طولانی و حواشی دیگر از جمله دریافت کارت ملی برای ارائه روغن در برخی فروشگاه‌ها مواجه شد و شواهد حاکی از این است که تامین بازار روغن جامد همچنان با مشکلاتی مواجه است.  

از جمله مهم‌ترین کالاهای دیگری که تولید آن‌ها بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته نیز می‌توان به انواع کفش با ۵۰ درصد، روغن صنعتی و موتور با ۶۶.۳ درصد، انواع کاغذ با ۴۷.۵ درصد، چرم با ۴۹.۵ درصد و تراکتور با ۴۰ درصد اشاره کرد.

گفتنی است که کمترین افزایش تولید نیز مربوط به محصولات پتروشیمی بوده که با ۵.۲ درصد افزایش تولید  در فروردین امسال تولید آن معادل پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تن بوده است.

تولید کدام کالا کاهش یافت؟

از بین ۲۴ کالای منتخب صنعتی تنها تولید یک کالا یعنی الیاف اکریلیک ۱۶.۶ درصد نسبت به فروردین سال قبل کاهش داشته و تولید آن به ۵۵۰ تن رسیده است. البته تولید این محصول در بیشتر ماه‌های سال گذشته بیشترین افزایش تولید را داشت.  الیاف اکریلیک از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین الیاف مصنوعی که در تهیه فرش ماشینی، پتو، لباس‌های زمستانی و کشباف های ضخیم استفاده می‌شود.

آمار_تولید_صنعتی

منبع: ايسنا
کدخبر: 176226

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین