|

افزایش قیمت باورنکردنی خودروی داخلی در بازار!

هم‌زمان با رشد قیمت ارز و همچنین کاهش عرضه خودروسازان، قیمت‌ها در بازار خودرو افزایش یافت، به طوری که این رشد قیمت در مورد برخی خودروها تا ۲۸ میلیون تومان نیز بوده است.

خودرو افزایش قیمت باورنکردنی خودروی داخلی در بازار!

بررسی قیمت‌ ها در بازار خودرو نشان می‌دهد روند تغییر قیمت اکثر خودرو ها نسبت به ۱۰ تا ۱۴ روز پیش، افزایشی بوده است.

در بازار امروز هر دستگاه خودرو سمند LX مدل ۱۴۰۰ با رشد ۵ میلیون تومانی نسبت به دو هفته پیش، معادل ۲۱۸ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ مدل جی ال ایکس با رشد ۹ میلیون تومانی معادل ۲۱۶ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ ساده با افت قیمت یک میلیون تومانی، معادل ۲۶۶ میلیون تومان معامله می‌شود.

همچنین پژو ۲۰۶ صندوقدار با رشد قیمت ۳ میلیون تومانی قیمت نسبت به دو هفته پیش با قیمت ۲۸۰ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ اتوماتیک با رشد ۳ میلیون تومانی با قیمت ۳۹۵ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شود.

هر دستگاه پژو ۲۰۷ دنده‌ای رینگ فولادی نیز با رشد قیمت ۲ میلیون تومانی به قیمت ۲۹۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

در عین حال، امروز هر دستگاه پژو پارس ساده مدل ۱۴۰۰ معادل ۲۵۰ میلیون تومان معامله شد که نسبت به دو هفته پیش تغییری نداشته است. در مورد قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ ساده نیز باید به افزایش ۸ میلیون تومانی قیمت این خودرو طی دو هفته اخیر اشاره کنیم.

در حال حاضر این خودرو با قیمت ۲۲۵ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شود.در مورد رانا پلاس نیز باید به افزایش قیمت ۸ میلیون تومانی اشاره کنیم به طوری که قیمت این خودرو امروز در بازار به ۲۳۳ میلیون تومان رسیده است.

در مورد دنا معمولی رینگ فولادی نیز باید به ثبات قیمت ین خودرو و عرضه آن به قیمت ۳۰۰ میلیون تومان در بازار امروز اشاره کنیم. در این میان دنا پلاس دنده‌ای توربو طی دو هفته اخیر رشد قیمت چشمگیری را تجربه کرده به طوری که با افزایش ۲۸ میلیون تومانی، حالا با قیمت ۴۰۳ میلیون تومان خرید و فروش می شود. هایما s۷ توربو نیز بدون تغییر قیمت با نرخ ۶۷۰ میلیون تومان به خریداران عرضه می‌شود.

در عین حال، رنو تندر۹۰ مدل E۲ معادل ۳۳۲ میلیون تومان، رنو تندر پلاس اتوماتیک ۴۵۰ میلیون تومان معامله می‌شوند که تغییری نسبت به دو هفته پیش نداشته‌اند.

امروز هر دستگاه سایپا ۱۱۱ در بازار با رشد یک میلیون تومانی نسبت به دو هفته پیش به قیمت ۱۳۹ میلیون تومان عرضه می‌شود. قیمت سایپا ۱۳۱ با رشد یک میلیون تومانی نسبت به دو هفته پیش به ۱۲۶ میلیون تومان رسیده و در مورد قیمت سایپا ۱۳۲ نیز باید به افت یک میلیون تومانی و قیمت ۱۲۰ میلیون تومان این خودرو اشاره کنیم.

در همین حال، ساینا معادل ۱۴۷ میلیون تومان و تیبا ۲ رینگ فولادی ۱۴۰ میلیون تومان معامله می شوند که تغییر قیمتی نسبت به هفته پیش نداشته‌اند. تیبا رینگ فولادی نیز با رشد ۲ میلیون تومانی نسبت به دو هفته قبل، امروز با قیمت ۱۳۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

در مقابل، کوییک دنده‌ای با افت قیمت ۲ میلیون تومانی معادل ۱۵۳ میلیون تومان، سراتو ۲۰۰۰ آپشنال بدون تغییر قیمت معادل ۷۹۸ میلیون تومان و ام وی ام ۳۱۵ هاچ بک بدون تغییر قیمت معادل ۲۷۲ میلیون تومان در بازار به مشتریان عرضه می‌شود.

انباشت ۱۴۰ هزار خودرو در پارکینگ خودروسازان

قیمت خودرو در حالی در بازار و همزمان با رشد نرخ ارز، صعودی شده که کاهش عرضه خودروسازان نیز بر این مسئله تاثیرگذار بوده است. به گفته آرش محبی نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور در حال حاضر ۱۴۰ هزار دستگاه خودروی ناقص کف پارکینگ‌های خودروسازان انباشته شده است.

وی با اشاره به مشکلات صنعت قطعه سازی در دوران تحریم و شیوع ویروس کرونا، گفت: قطعه سازان صنعت خودرو به غیر از معضلات کرونا و تحریم‌های خارجی با مشکلات داخلی نیز دست و پنجه نرم می‌کنند، به عبارت دیگر تحریم‌های داخلی بیشتر به صنعت خودرو و قطعه سازی ضربه وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه تحریم های داخلی ضربه بزرگی به صنعت خودروسازی و قطعه سازی وارد کرده است، گفت: چند سالی است که درگیر تحریم‌های خارجی هستیم، اما متاسفانه تحریم‌های داخلی بیشتر از تحریم های خارجی به این صنعت ضربه وارد کرد و توان قطعه‌سازان و خودروسازان را گرفت.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو تشریح کرد: در کنار این مسائل برخی موضوعات بحرانی و بین المللی مانند ریزتراشه‌ها وجود دارد که در سطح بین‌المللی پیش آمده است. به عبارتی کل جهان با کمبود تراشه مواجه شده که تاثیر منفی بر صنایع خودروسازی گذاشته است، اما این مسائل موقت است و ناشی از کرونا و بحران‌های دیگر است که رفع می‌شود.

محبی نژاد افزود: ما از بحران‌های جهانی کمتر از بحران‌های داخلی لطمه می‌خوریم. قریب به ۱۴۰ هزار خودروی ناقص کف پارکینگ‌های خودروسازان وجود دارد که بسیاری از آنها به دلیل نقص قطعات و به ویژه بحث بحران است که شاید نصفی از آن به دلیل بحران ریز تراشه‌ها باشد که تجاری نمی‌شوند.

وی ادامه داد: تمرکز سیاست گذاری و تصمیم گیری راجع به صنعت خودرو در کشور وجود ندارد و مجلس، دولت و ارکان داخلی و قسمت‌های مختلف دولت مانند وزارت اقتصاد با وزارت صمت همسو نیست، وزارت صمت با بانک مرکزی همسو نیست و تفرق آرا و نظرات و تصمیم گیری هم در داخل دولت بیداد می‌کند و هم در مجلس و قوه قضاییه وضع همین شکل است.

نامه نگاری بورس با شورای رقابت برای معرفی قیمت گذاران خودرو

در این شرایط نمایندگان مجلس به دنبال اجرای طرح ساماندهی صنعت و بازار خودرو هستند که یکی از محورهای آن، عرضه خودرو در بورس است. در این خصوص رئیس سازمان بورس در نامه‌ای به رئیس شورای رقابت از وی خواست تا فهرست مجموعه‌هایی که در جریان امور مربوط به قیمت گذاری خودرو هستند را معرفی کند.

با توجه به اینکه موضوع عرضه خودرو در بورس کالا مدتی است در جلسات نمایندگان مجلس، دولتی ها و خودروسازان مطرح است و در عین حال تمام معاملات در بورس کالای ایران تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌شود، نامه رئیس سازمان بورس می‌تواند احتمال عرضه خودرو در بورس کالا را تقویت کند.

منبع: فارس
کدخبر: 189485

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین