|

قرعه کشی خودرو شکست خورد؟ / شما هم نظر بدهید

در حالی که حدودا یک سال و نیم از اعمال شیوه جدید فروش خودروهای داخلی‌(توسط خودروسازان) می‌گذرد، نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد شهروندان از روند پیش‌فروش خودروهای داخلی رضایت ندارند.

از اردیبهشت سال گذشته و پس از آنکه شورای رقابت به قیمت‌گذاری خودرو بازگشت، شیوه فروش خودروهای داخلی تغییر کرد. بر اساس تصمیم این شورا و با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت، فروش فوق‌العاده جای فروش فوری را گرفت، سود مشارکت حذف شد و پای قرعه‌کشی نیز به میان آمد. تا قبل از این تغییرات، سایت فروش خودروسازان در چشم بر هم زدنی و پس از تکمیل ظرفیت بسته می‌شد، اما در شیوه جدید، سایت فروش برای مدتی محدود باز می‌ماند تا هر کس از شرایط لازم برخوردار است، بتواند در طرح‌های فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش خودروسازان شرکت کند. همچنین نفرات برنده نیز به واسطه قرعه‌کشی معرفی می‌شوند.

هدف شورای رقابت و وزارت صمت از تغییرات موردنظر این بود که بازار خودرو تنظیم و دلالی و سوداگری هم از بین برود، ضمن اینکه رضایت شهروندان نیز بالا برود. این در حالی است که طی حدودا یک سال و نیم گذشته از اجرای طرح‌های جدید، نه بازار خودرو تنظیم شد، نه قیمت پایین آمد و نه دلالی و سوداگری از بین رفت. حالا نیز برخی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند رضایت عمومی نیز از دل تغییرات موردنظر به دست نیامده است.

بنابر نظرسنجی صورت گرفته که درچند محور انجام شده، بیشتر شرکت‌کنندگان از طرح‌های پیش‌فروش خودرو ابراز نارضایتی کرده‌اند. نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد از دید شهروندان، شیوه جدید فروش خودرو نتوانسته مانع دلالی و سوداگری شود.

در نظرسنجی موردنظر، ابتدا درباره میزان رضایت شهروندان از طرح پیش‌فروش خودرو پرسیده شده که بالغ بر ۸۴ درصد شرکت‌کنندگان اعلام نارضایتی کرده‌اند. همچنین کمتر از ۹ درصد شرکت‌کنندگان نیز رضایت کمی از این طرح داشته‌اند و زیر چهار درصد نیز تا حدی راضی بوده‌اند.

 البته میزان رضایت سه درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی نیز زیاد بوده است.

اما پرسش دیگری که در نظرسنجی موردنظر مطرح شده، این بوده که طرح پیش‌فروش خودرو تا چه اندازه توانسته مانع سوداگری در بازار شده و جلوی افزایش قیمت را بگیرد. نتایج این نظرسنجی نیز نشان می‌دهد افکار عمومی در این مورد نیز معتقدند توفیقی حاصل نشده است. بر اساس نتایج اعلامی، ۷۵ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی، در پاسخ به پرسش موردنظر گزینه «اصلا» را انتخاب کرده‌اند. به عبارت بهتر، از دید آنها پیش‌فروش خودرو اصلا نتوانسته مانع سوداگری و افزایش قیمت خودرو در بازار شود. همچنین کمتر از ۱۵ درصد شرکت‌کنندگان نیز معتقد بوده‌اند میزان اثر پیش‌فروش بر کاهش دلالی و ممانعت از افزایش قیمت خودرو، کم بوده است. باقی شرکت‌کنندگان نیز اعلام کرده‌اند پیش‌فروش توانسته تا حدی و حتی زیاد جلوی افزایش قیمت و دلالی را بگیرد.

اما پرسش دیگر در نظرسنجی موردنظر، درباره قیمت خودروهای عرضه شده در طرح‌های پیش‌فروش بوده است. نظر نزدیک به ۷۰ درصد از شهروندانی که به این پرسش پاسخ داده‌اند، این بوده که اصلا از قیمت‌های اعلامی رضایت نداشته‌اند. همچنین بیش از ۱۵ درصد از مخاطبان نیز میزان رضایت خود از قیمت‌های پیش‌فروش خودرو را کم اعلام کرده‌اند. در نهایت اینکه نزدیک به ۱۰ درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند تا حدی از قیمت‌ها رضایت داشته‌اند و این در شرایطی است که رضایت زیاد از قیمت‌ها، زیر شش درصد بوده است.

در پرسشی دیگر اما از مخاطبان پرسیده شده که نظرشان درباره عمل کردن خودروسازان به تعهدات خود در پیش‌فروش چقدر است. بیش از ۶۵ درصد پاسخ‌دهندگان به این پرسش، اصلا از روند تحویل خودروهای پیش‌فروشی رضایت نداشته‌اند و این موضوع نشان می‌دهد خودروسازان در عمل به تعهدات خود بدعهدی کرده‌اند. همچنین ۲۴ درصد نیز میزان رضایت‌شان از عملکرد خودروسازان در حوزه تحویل محصولات پیش‌فروشی، کم بوده و زیر ۹ درصد نیز تا حدی راضی بوده‌اند. در نهایت اینکه کمی بیش از دو درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی موردنظر، از روند تحویل خودروهای پیش‌فروشی رضایت داشته‌اند.

 

شما هم نظرتان را درباره وضعیت پیش فروش و قرعه کشی خودرو اینجا بنویسید و دیدگاه خود را با ما و سایر خوانندگان گسترش نیوز در میان بگذارید.

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 212667
  • رضا کیانمنش ارسالی در

    روش قرعه کشی اصلا روش خوبی نیست بیشتر اف راد سودجو ود لال بهره مند می‌شوند خودرو به مصرف کننده واقعی نمی رسد

  • ناشناس ارسالی در

    وقتی تو این مدت از وقتی که قرعه کشی گذاش ته شده هر بار تعداد کمی خودرو عرضه میشه معلومه کسی رضایت نداره تو هر قرعه کشی نه ایت ۴تا۵هزار ماشین برای ثبت نام میلیونی میذارن که هیچ هست اگر خودرو سازها عرضه ر و زیاد کنند با حمایت وزارت صنایع اون موق ع اوضاع درست میشه

  • مرتضی ارسالی در

    درود وسپاس وخسته نباشی...میخواستم بگم کج ای دنیا برای خودرو باید قرعه بشه یا ثبت نام بشه جای تاسفه بخدا ما صادر کننده خود رو تو خاور میانه بودم الان ما بی کیفیفیت ترین خودرو دنیا داریم سالانه با چند هزا ر کشته چه کسانی پشت پرده هستن نمیگذران خ ودرو وارد بشه تو هر کاری رقابت باشه صنای ع خودرو در این 40 سال نشون داد نمیتونه خ ودرو تولید کننده اگر تولید بشه قیمت هواپ یماست .بیاین از خواب بیدار بشین خجالت ب کشید نام ایران را زنده کنید خودرو خوب حق ماست هرچیز خوب حق ماست ولی افراد خاص می خورن ما انقلاب کردیم هشت سال جنگیدیم تا بهتر زندگی کنیم حالا این شد زندگی خوب بی این داخل مردم ببنید مردم چی میخوان دردشو ن چیه چاره کار کجاست این حق ماست دردمون بگیم ایا کسی میشنوه//

  • ساسان ارسالی در

    کاش که همه چیز توو کشور مثل اسمش واقعی ب ود . شورای رقابتی که بجای رقابت به فکره تولید کنندش هستش نه مصرف کنندش که دیگه ا سمش نباید شورای رقابت باشه که . باید اسم ش شورای حذف رقابت و رقیب باشه تا شورای ر قابت . اگه شورای رقابت واقعی بود اون زما نی که سال ۸۸ شرکت های خودرو سازی نیسان و تویوتا ی ژاپن که اومدن گفتن بذارین ما خ ودرو بیاریم توو کشورتون و همین شورای رقا بت برگشت بهشون گفت که خودرو حتما باید تو و ایران تولید شده باشه که نیسان و تویوتا گفتن که ما خط تولیدمون رو میاریم توو ای ران و شورای رقابت هم اعلام کرد که باید ت وو شرکت های خودرو سازی ما سایپا و ایرانخ ودرو بیایین با کارمندهاشون . این دو شرکت ژاپنی هم برگشتن گفتن که خط تولید ما دست ی نیست و اتوماتیکه و نیاز به هیچ نیروی ا نسانی ای حتی نداره و ما خط تولیدمان که ک املا اتوماتیک هستن رو میاریم داخل کشورتو ن . همین شورای رقابت جلوشون رو گرفت و گف ت که اینجوری شرکتهای سایپا و ایرانخودرو ورشکسته میشن چون دیگه کسی خودروهای اونها رو نمیخره وقتی که خودروهای ژاپنی ای که توو کشور بدونه هیچ کارگر و کارمندی بخواد تولید شه که اینجوری هزینه های تولید خود رو های ژاپنی شما توو کشور از هزینه های ت ولید پراید هم کمتر خواهد شد . چون شرکته ای خودروسازی داخلی بالای ۶۰ درصد قیمتهای هر خودرو رو برای حقوق همین کارکنان و کا رمندانی میده که توو خطوط تولید کاملا عقب افتاده ی دستیشون میدن و وقتی شرکتهای نی سان و تویوتای ژاپن که توو خطوط تولیدشون حتی یک نفر کارمند هم نداره و خودروها بصو رته کاملا اتوماتیک تولید میشن داخلشون و وقتی هم که خودرویی داخل کشور تولید شه یع نی دیگه گمرکی ای هم که الان بهش میخوره ک ه بالای ۱۴۰ درصده قیمته تمام شده ی وارد شده به کشور هستش رو دیگه پرداخت نخواهد ک رد که یعنی یک تویوتایی که توو بازار ۳ می لیارد تومنه . که باید تقسیم بر ۴ بشه که قیمت تمام شده ش بدست بیاد که میشه ۷۵۰ می لیون تومن . که حالا بیایید بگین که با خط وط تولید تماما اتوماتیک تولید بشه که اون ۶۰درصد مبلغ قیمتی که توو سایپا و ایرانخ ودرو برای حقوق کارمندان و کارکنانی هم که توو خطوط تولید کاملا دستی و عقب افتاده ی قدیمی این دو شرکت از قیمت خودروها برای حقوق این کارکنان و کارمندان توو خط تولی د عقب افتاده این دو شرکت هستش هم نخواد پ رداخت شه . یعنی هزینه ی تولید یک تویوتای ی که الان توو کشور حدود قیمتی ۳ میلیارد تومنه و میخواست توو کشر تولید بشه که اول ا ۱۴۰درصد گمرکی رو نده و دوما که اون ۶۰ درصد مبلغه هر خودرو که حقوق کارکنان و کا رمندان در خطوط تولیدی هم که کاملا اتومات یک بودو نیاز حتی به یکیشون هم نبود هم نم یخواست پرداخت بشه . یعنی الان اون تویوتا ی ۳ میلیاردی توو بازار اگه اون موقع شورا ی رقابت ( یا اسم واقعیش رو بگیم شورای حذ ف رقیب و حذف رقابت برای سایپا و ایرانخود رو) گذاشته بود که وارد ایران بشن و خطوط تولیدشون رو هم بیارن . الان همون تویوتای ۳ میلیاردی بازار الان نهایتن قیمتش بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومن بود . و اینجاست ک ه شورای حذف رقابت و حذف رقیب برای ایرانخ ودرو و سایپا وارد شد و نذاشت
    دقیقن مثل پارسال که خطوط تولید خودروی فردا او مد خودروی فردا ۵۱۱ رو به بازار بفرسته که همین شورای حذف رقابت و حذف رقیب برای سا یپا و ایرانخودرو دید که شرکت خودرو سازی فردا . داره یه خودرو وارد بازار میکنه که تقریبا ۴۲۰ میلیون تومن قیمت فروشش توو ب ازار هستش و تماما از خودرو های ساخت داخل یه مقداری بهتر و سرتره . تازه نه خیلی . بلکه فقط یک مقدار از تولیداته این دو سر تر بود فقط یک مقدار کم . سریع قیمت قیمت گذاری رو عوض کرد و با قانونه وضع شده ی ج دید و با وضع مالیاته جدید برای خودرو ساز یه فردا ی بد بخت و بیچاره . کاری کرد که نتونه خودروش رو با قیمتی زیر ۵۸۰ میلیون به بازار بفرسته و حالا هم که تنها یک رقی ب پیدا شده بود برای خودرو های ساخت داخل اونم یه رقیبی که فقط یه مقداره کمی سرتر از خودروهای داخل بود . سریعا شورای (حذف) رقابت دست به کارش شدو سریعن رقیب رو حذف کرد برای سایپا و ایرانخودرو

ارسال نظر