واردات خودرو/خودرو فرسوده/بازار خودرو
فرایند شماره گذاری خودروهای وارداتی چقدر طول میکشد؟
معاون اجرایی پلیس راهور فراجا اعلام کرد که از زمان اجرای سیستم ۴۸ ساعته شمارهگذاری خودروهای وارداتی، تعداد ۶۱۰۰ خودروی وارداتی با مجوز پلاک ملی در طول ۱۰ ماه امسال ثبت شده است.
فرایند شمارهگذاری خودروها در ایران به وسیله سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای انجام میشود. این سازمان مسئول اختصاص پلاکهای ملی به خودروهای جدید وارداتی است.
در ابتدا، پس از وارد شدن خودروهای وارداتی به کشور، توسط نمایندگیهای خودروسازی واردکننده، اطلاعات مربوط به خودرو به سازمان راهداری ارسال میشود. این اطلاعات شامل شماره فاکتور واردات، شماره موتور، شماره شاسی و سایر اطلاعات مربوط به خودرو است
سردار حسین رمضانی با اشاره به اینکه پلیس برای شمارهگذاری خود طبق قوانین کشور هیچ مانعی ندارد، گفت: در صورتی که ضوابط و مقررات از طرف واردکنندگان خودرو رعایت شده باشد و منع قانونی وجود نداشته باشد، پلیس راهور در کمتر از ۴۸ ساعت فرآیند شماره گذاری را انجام میدهد.
وی گفت: در سال جاری بیش از ۱۱ شرکت درخواست واردات خودرو را به پلیس راهور ارائه و دستورالعمل شمارهگذاری آنها در کمترین زمان ممکن صادر شدهاست.
پلاک گذاری ۶۱۰۰ خودروی وارداتی در ۱۰ ماهه امسال
معاون اجرایی پلیس راهور افزود: در طول ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۹۸۰ خودروی سنگین و ۱۱۲۰ دستگاه خودروی سبک وارداتی شماره گذاری شده است که مبین انجام وظیفه درست و سریع پلیس راهور نسبت به تکالیف قانونی خود می باشد.
سردار رمضانی با اشاره به مقررات واردات وسایل نقلیه اظهار داشت: وارد کنندگان وسایل نقلیه می بایست مجوزهای قانونی لازم را برای این فعالیت تخصصی از مبادی ذیصلاح دریافت و همچنین در قبال تمام وسایل نقلیه وارداتی باید مجوزها و تاییدیه های لازم (قوانین ومقررات گمرک و عوارض گمرکی، سازمان استاندارد، محیط زیست،رعایت شرط اسقاط خودروی فرسوده و...) را قبل از درخواست شماره گذاری به پلیس راهور ارائه نمایند.
وی افزود: پلیس راهور مکلف است در چارچوب قوانین ومقررات پس از نظارت و کنترل دقیق بر اسناد و مدارک ارائه شده مذکور، نسبت به شماره گذاری اقدام نماید.
سردار رمضانی ابراز امیدواری کرد، وارد کنندگان خودرو به جهت رعایت حق و حقوق هموطنان عزیز، قبل از اقدام به درخواست شماره گذاری، در چارچوب قوانین ومقررات تمام تاییدیه های لازم را اخذ کنند تا خریداران این خودروها نیز دچار سرگردانی نشوند.
دی ماه امسال معاون اول رئیس جمهور آییننامه واردات خودروهای نو مصوب هیأت وزیران را به دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد. بر اساس این آیین نامه، کارگروهی با عضویت وزیر صمت (رئیس کارگروه) و اقتصاد و رؤسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بنا به ضرورت و بر اساس نیازسنجی بازار خودروی کشور سقف سالانه واردات خودرو را تعیین می کنند.
وزرای عضو این کارگروه با موافقت بانک مرکزی مسئول ابلاغ مصوبات این کارگروه خواهند بود. ضمن اینکه سالانه درصدی از ارز مورد نظر برای واردات خودروهای نو به مناطق آزاد تخصیص می یابد.
ارسال نظر