|

گزارش گسترش‌نیوز از جذابیت‌های ماینینگ رمزارز؛

صنعتی که دغدغه مشتری و سرمایه ندارد!

صنعت ماینینگ پدیده‌ای نوظهور در کشور ماست که به دلایل شرایط خاص کشور، توجه زیادی به این صنعت جلب شده است و در مردم و در کسب‌وکار بخش خصوصی، حرکت هیجانی برای حضور در این صنعت و کسب درامدهای نامتعارف مشاهده می‌شود. چرا این صنعت در کشور ما رونق یافته است؟

گسترش‌نیوز: این صنعت ویژگی‌هایی خاص و منحصربه‌فردی دارد که در مقایسه با بسیاری از فعالیت‌های رایج تولیدی، آن را جذاب، ساده و بی‌دردسر می‌کند.

miningbitcoin00.jpg

محمد وحیدی، مدیر امور پژوهشی پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی نخستین ویژگی ماینینگ را فعالیت بدون وقفه و ۲۴*۷ فارم‌ها می‌داند. او دراین‌باره گفت: نخستین دلیل سختی کار فارم شاید فقط در راه‌اندازی آن است که البته در مقام مقایسه با بسیاری از صنایع سخت نیست؛ بعد از راه‌اندازی فارم، سیستم‌ها بدون وقفه فعالیت می‌کند و بدون نیاز به شیفت‌سازی نیروهای انسانی، فارم به‌طور مستمر و بی‌وقفه به‌صورت ۲۴*۷ کسب درامد می‌کند. آیا واقعاً می‌توان در صنایع تولیدی دیگر چنین ویژگی را دید؟ اگر هم تولیدی بخواهد به‌طور مداوم فعال باشد هزینه‌های آن باید پرداخته شود درحالی‌که صنعت ماینینگ برای فعالیت ۲۴*۷ هزینه‌ای تحمیل نمی‌کند.

ماینینگ، صنعتی که دغدغه مشتری ندارد

وحیدی با اشاره به جذابیت دیگر این صنعت یعنی عدم نیاز به فعالیت‌های مربوط به بازار اظهار کرد: برخلاف سایر کسب‌وکارهای تولیدی که دغدغه بازار و مشتری را دارند، صنعت ماینینگ از این دغدغه‌ها فارغ است. نه ارتباطی با بازار دارد که نیاز به فعالیت‌های بازاریابی داشته باشد و نه ارتباطی با مشتری که نیاز به ساختارهای مشتری مداری داشته باشد. بدیهی است که جدا از بحث هزینه، حجم زیادی از خدمات مورد نیاز تولید و ارائه در بازار، در صنعت ماینینگ مورد نیاز نیست. این یعنی سهولت فعالیت در این صنعت ضمن آنکه عوامل تخریبی بازار از جمله تحریم، تورم، کاهش قدرت خرید مردم، فعالیت‌های ضد رقابتی و... در این صنعت معنا و مفهوم ندارند. البته وابستگی سود این صنعت به ارزش بیت کوین دغدغه‌ای است که با این صنعت همراه است اما با توجه به ویژگی‌های کشور که دربندهای فوق اشاره شد، حد سود این صنعت زیاد است به‌گونه‌ای که حتی اگر بیت کوین از نرخ فعلی ۱۲۰۰۰ دلار به نرخ ۵۰۰۰ دلار نزول یابد، باز این صنعت در کشور ما سودآور خواهد بود فقط حد سود آن کم می‌شود.

عدم نیاز به انبار و توزیع محصول

مدیر امور پژوهشی پژوهشکده فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی عدم نیاز به خدمات انبارداری و توزیع در بازار را ویژگی‌ خاص دیگر صنعت ماینینگ دانست. وی در همین باره تصریح کرد: حاصل یک فارم بیت کوین محصول فیزیکی نیست که نیاز به ثبت و صدور در انبار یا حمل‌ونقل داشته باشد. فارم بیت کوین، محصولش در اینترنت است و از طریق اینترنت و در صرافی‌ها و مارکت‌های مجازی فروخته می‌شود. فرآیندها حاکم بر فارم‌ها ساده تقریباً بدون هزینه است.

صنعتی که همیشه فعال است

وحیدی بابیان اینکه در صنعت ماینینگ امکان بهره‌برداری مستمر با توان تقریباً ۱۰۰ درصد وجود دارد گفت: در فارم‌های بیت کوین خرابی وجود دارد. اگر این خرابی‌ها مربوط به برق و سیستم‌های خنک‌کننده نباشد، توان تولیدی فارم تقریباً به‌صورت صد در صد خواهد بود. خرابی یک یا چند دستگاه در فارم، در عملکرد کلی فارم تأثیر نمی‌گذارد بلکه صرفاً درامدهای حاصل از آن دستگاه حذف می‌شود. در بسیاری از کارگاه‌های تولیدی، با خرابی یک دستگاه ممکن است کل خط مونتاژ از کار بیفتد و تا زمان تعمیر آن، از درامد کاسته شود.

در ماینینگ دغدغه سرمایه وجود ندارد

مدیر امور پژوهشی پژوهشکده فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی با تأکید بر اینکه هزینه‌ای که برای خرابی‌ها در فارم‌های بیت کوین پرداخته می‌شود، در مقایسه با سرمایه‌گذاری انجام‌شده اندک است گفت: این نکته بسیار حائز اهمیتی است. درواقع عمده سرمایه در بخش راه‌اندازی صرف می‌شود و بعدازآن، دغدغه سرمایه مطرح نیست. درمجموع می‌توان گفت هزینه‌های نگهداری در فارم‌ها بسیار اندک است و تأثیر زیادی در بهره‌وری سرمایه‌گذاری ندارد.

کدخبر: 59950

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین